keyware

Fijn Wonen

Fijn Wonen willen we allemaal. En dat kan. Binnen het Fijn Wonen-concept creëren we oplossingen die wonen betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig maken. Dit doen we voor zowel bestaande als nieuwe woningen.

Betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig

Met een Fijn Wonen-woning krijgen bewoners een betaalbare woonruimte. De woningen zijn licht door de mooie raampartijen en behaaglijk doordat ze goed worden geïsoleerd en bij nieuwbouwwoningen worden voorzien van vloerverwarming.

Op de woning wordt een energieprestatiegarantie afgegeven voor tien jaar. Dit betekent dat wij deze jaren het presteren van de woning op energetisch gebied garanderen. De koper of huurder heeft dus geen omkijken naar het functioneren van de installaties.

De woningen zijn installatietechnisch zo ingeregeld dat Nul op de Meter(NOM)-wonen haalbaar is. Daarnaast zijn de woningen gasloos en voorbereid op aanvullende woondiensten. Daarmee kunnen bewoners langer thuis blijven wonen, ook als ze zorgbehoevend worden. Het is mogelijk om de woning levensloopgeschikt te maken waarmee een bad- en slaapkamer op de begane grond gemaakt kunnen worden.

Meer weten over Fijn Wonen?

Meer weten over Fijn Wonen?

Neem contact op met Menso Oosting
Fijn Wonen bestaande bouw
Relaxen in een comfortabele woning
Een fijn huis voor het hele gezin

Bestaande bouw

In een zeer korte tijd kan een bestaande woning binnen het Fijn Wonen concept verbouwd worden tot een eigentijdse woning met vele moderne vormen van comfort. Wij doen dit door een nieuwe isolerende schil rond de woning te plaatsen en een duurzame installatie aan te brengen. Tevens is de woning door slimme technologie voorbereid op aanvullende woondiensten. Daarmee kunnen bewoners langer thuis blijven wonen, ook als ze zorgbehoevend worden.

Nieuwbouw

De nieuwbouwwoningen van het Fijn Wonen-concept zijn gebaseerd op standaardisatie van het bouwproces. Kopers en opdrachtgevers kunnen kiezen uit drie verschillende modellen. Projectleider Hartger Stellinga: ‘Met gestandaardiseerde processen, kunnen we goedkoper en efficiënter werken. Daardoor krijgen kopers en opdrachtgevers sneller en voor minder geld een zeer complete woning. Alle wanden en vloeren komen rechtstreeks uit de Fijn Wonen-fabriek. Tegenover de altijd wisselende weersomstandigheden op de bouwplaats, staan nu de geconditioneerde omstandigheden in de fabriek.”

"Het Fijn Wonen-concept doet z’n naam echt eer aan. We wonen hier heel fijn en voelen ons thuis."
"Het Fijn Wonen-concept doet z’n naam echt eer aan. We wonen hier heel fijn en voelen ons thuis."Sjouke en AnnaKopers Fijn Wonen woning in Joure

Een greep uit onze Fijn Wonen-projecten

Senn en Dinand - brede vensterbank

Heerenacker Gorredijk

In opdracht van woningcorporatie Elkien verduurzaamden wij 40 woningen volgens het Fijn Wonen-concept aan de Heerenacker in Gorredijk. De ‘nieuwe warme jas’ voor deze woningen werd in eigen beheer ontwikkeld als een compleet prefab product. Zo werd de duur van de werkzaamheden in en om de woning fors ingekort. Inmiddels zijn de woningen opgeleverd en genieten bewoners zoals Stefanie en haar kinderen Bart, Dinand en Senn van een prettig binnenklimaat met een duurzame stroomvoorziening waarbij voldoende energie opgewekt wordt om de woning te voorzien van energie inclusief het gebruik van de bewoners. Een zogenaamde ‘Nul op de Meter-woning’. Daarnaast is het straatbeeld van de Heerenacker enorm opgefrist.

Meer weten over het transformeren van bestaande woningen volgens het Fijn Wonen-concept? Neem dan contact op met Alco Liest of lees meer over het project De Heerenacker in Gorredijk.

Sinnebuorren Akkrum

Aan de Sinnebuorren en Ulbe Twijstrawei in Akkrum zijn volgens het Fijn Wonen-concept 9 koopwoningen gebouwd. Daarnaast werden er huurwoningen gerealiseerd. Met name één- of tweepersoons huishoudens betrekken de woningen, waaronder ook Robin en Marrit: “We woonden hier vlakbij in een huurwoning en waren op zoek naar een eigen woning, liefst inclusief tuin. De omgeving bevalt ons prima, dus toen deze mogelijkheid in beeld kwam, waren wij uiteraard geïnteresseerd.”

Wij geven een energieprestatiegarantie af voor tien jaar. Dit betekent dat wij deze jaren het presteren van de woning op energetisch gebied garandeert. De bewoner heeft dus geen omkijken naar het functioneren van de installaties. Robin vertelt: “We waren positief verrast dat Van Wijnen deze garantie wilde geven. Dat biedt ons een stuk zekerheid. Leuke bijkomstigheid is het dashboard waarop we bijna live mee kunnen kijken naar de energetische prestaties van onze woning.”

Voor meer informatie over Fijn Wonen nieuwbouwwoningen kunt u contact opnemen met Marcel Ernens.

Fijn Wonen Sinnebuorren Akkrum
Sjouke en Anna bij hun woning in Joure

Uilke Boonstralaan Joure

Van een huurappartement op één hoog, naar een Fijn Wonen-woning met meer woonruimte in Joure. Een keuze waar Sjouke Visser  en Anna Tjalsma geen spijt van hebben: “Het Fijn Wonen-concept doet z’n naam echt eer aan. We wonen hier heel fijn en voelen ons thuis.”

Sjouke en Anna: “Het huis is heel goed geïsoleerd, we hoeven bijna niet te stoken. De temperatuur is heel constant doordat we vloerverwarming hebben in plaats van radiatoren,” vertelt Sjouke. “Vooral in de badkamer is het heerlijk om met je blote voeten op de warme tegels te staan,”zegt Anna lachend.

Een ander groot voordeel van Fijn Wonen was voor hen de bouwsnelheid: “Het is heel snel gegaan allemaal. Bij veel andere nieuwbouwprojecten moet je veel langer wachten. Dit is ideaal.” De wanden en vloeren voor Fijn Wonen-woningen worden al in de fabriek gemaakt. Hierdoor staat in één dag het casco van een nieuwe woning. Sjouke: “De dag dat het casco werd gebouwd moesten wij werken, maar gelukkig kon mijn vader er bij zijn om foto’s te maken. We wisten niet wat we zagen.” Anna vult aan: “Het was echt indrukwekkend. Het ene moment staat er niks en het volgende moment ineens een heel huis. Heel bijzonder. Nee, we hebben geen moment spijt gehad van deze keuze. Dit huis is echt ons nieuwe thuis.”