Gebouwtransformatie

Wat zijn de mogelijkheden om een gebouw een tweede leven te geven door het te transformeren naar een waardevol object voor de gebruiker, de buurt en voor jezelf?

gebouwtransformatie

Op zoek naar nieuw rendement?

Indien je vastgoed bezit of wil ontwikkelen dat tegen het eind van haar levenscyclus zit, dan denken we graag met je mee om het weer te laten renderen. In nauwe samenwerking met onze ketenpartners transformeren wij het gebouw, snel, mooi en goed, naar een productieve werkplek, een inspirerende leeromgeving en/of een fijne woonomgeving. Wij zorgen ervoor dat je gebouw weer waardevol wordt. Voor de gebruiker en voor jouw vastgoedportefeuille. Hieronder vertellen we kort hoe wij dat doen.

Kansen zien

Als wij naar leegstaande kantoorpanden kijken, zien wij geen gebouwen, maar een fijne woon- en leefomgeving, een inspirerende werkplek of een mix van functies voor nieuwe doelgroepen. Wij zetten graag onze kennis en expertise in om samen weer toekomstwaarde te creëren voor een gebouw of een plek. Als maker van fijne leefomgevingen begrijpen wij het gebouw als geen ander. Wij brengen de technische en constructieve kansen en risico’s in kaart en koppelen deze aan budgetten met als doel zekerheid over kosten en haalbaarheid. In dit traject gaan wij tot het uiterste: wij zoeken altijd naar mogelijkheden om een plan te optimaliseren. Op deze manier creëer je waardevol vastgoed met een grote aantrekkingskracht op een specifieke doelgroep voor de lange termijn. De transformatie van het voormalige douane kantoor in Rotterdam naar wooncomplex ParkHaven Stad is hier een sprekend voorbeeld van.

Sjoerd Pronk

Sjoerd Pronk

Adjunct-directeur Renovatie & Transformatie

s.pronk@vanwijnen.nl 06-10 75 69 40

100% teamwork

Gebouwtransformatie is een bijzondere manier van bouwen. Het vraagt veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen van zowel de opdrachtgever als de bouwer en werkt het beste als je in bouwteamverband aan het werk gaat. Natuurlijk vormt de bouwtekening het vertrekpunt, maar op het moment dat je aan de slag bent stuit je op verrassingen en cadeautjes. Bij transformatie moet je je dienstbaar opstellen aan het gebouw. Het kan zijn dat de bouwkundige situatie een geplande indeling veranderd. Positief of negatief. Dan is het fijn als je elkaar écht vertrouwt en openstaat voor elkaars ideeën en oplossingen om zodoende tot het mooiste en beste resultaat te komen.

Een greep uit onze projecten

#PLEK: Een plek om met plezier te werken

In aflevering 1 van #PLEK deelt Rein Swart, bestuursvoorzitter van woningcorporatie Accolade, zijn verhaal over de metamorfose van hun bijzondere kantoor in Heerenveen.

Meer dan bouwen