Een aanwinst voor de binnenstad

Midden in hartje Den Haag 25.000m² verbouwen naar nieuwe winkels.

Aan de bekende Grote Marktstraat, de belangrijkste en drukstbezochte winkelstraat van het centrum van Den Haag, hebben we het voormalig V&D-pand verbouwd. Hiermee is de straat een groot aantal winkels rijker en maakt het vooroorlogse gebouw weer echt onderdeel uit van de binnenstad.

Een frisse, moderne uitstraling

Projectbegeleider Mark Terlouw vertelt: “Vorig jaar zijn we in maart begonnen met de interne verbouwing en de realisatie van nieuwe winkels. We begonnen met sportwinkel Decathlon, die zich nu in de oorspronkelijke kelder van het gebouw bevindt. Daarna zijn we door gegaan met winkels Stradivarius, Guess en uiteindelijk de Hudson’s Bay met Topshop en La Place restaurant.” Ondertussen werd er ook aan de buitenkant van het pand gewerkt. De gevel werd aangepakt en de betonnen blokken hebben plaats gemaakt voor natuursteen en grote, glazen puien en ramen. Hiermee is er meer daglicht in het pand gecreëerd. Een frisse en moderne uitstraling is het eindresultaat.

Afgelopen maand werd onder luid gejuich de laatste, nieuwe winkel in het pand geopend: Hudson’s Bay. Nieuwsgierig betreedt winkelend publiek het pand. Ze reageren enthousiast. “De nieuwe winkels zijn een aanwinst voor de stad. Er zijn een aantal mooie, grote namen bijgekomen in de Grote Marktstraat”, zegt een voorbijganger.

“Hij kent het gebouw op zijn duimpje”

Midden in de stad een pand van 25.000m² verbouwen was een uitdaging, maar “wel een hele leuke uitdaging”, zegt Mark. “We hebben hierbij goede hulp gekregen van Ad Munier. Ad heeft meer dan 45 jaar in het gebouw gewerkt als technische dienst. Hij weet precies welk lichtknopje of stop achter welke deur zit en kent het gebouw op zijn duimpje. Toen wij hier met de verbouwing begonnen kregen we twee emmers vol met sleutels van deuren, meterkasten en pompen. Ad wist precies welke sleutel waarvoor diende.” Het verbouwen van het gebouw vroeg om een goede samenwerking en een goede logistieke planning. “Het pand bevindt zich in een autovrije-zone, midden in het stadscentrum. We hadden dan ook te maken met veel winkelend publiek. Je wilt de mensen natuurlijk zo min mogelijk tot last zijn.”

Meer informatie

Het voormalig V&D-pand hebben we in opdracht van Bouwfonds Investment Management en IEF Capital verbouwd. Na de ingrijpende werkzaamheden is het eerder nog leegstaande pand weer gereed voor de toekomst. Meer weten of foto’s zien van dit project? Bekijk dan onze projectpagina.

Meer dan bouwen