keyware

Renoveren in plaats van slopen in hartje Deventer

Kantoor van de toekomst van Witteveen+Bos

In Nederland staan veel oude kantoorgebouwen die worden afgebroken en dat is zonde als je het directievoerder Jaap de Koning van ingenieursbureau Witteveen+Bos vraagt. In Deventer werd het daarom anders aangepakt. Het sterk verouderde gebouw is compleet gestript, opnieuw ingedeeld en er werd zelfs een deel nieuw gebouwd.

Kantoor van de toekomst
Een van de speerpunten van Witteveen+Bos is dat al hun kantoren zich op loopafstand van een NS station bevinden, zo ook het kantoor in Deventer. Daarnaast lopen ze bij het ingenieursbureau graag voorop wanneer het gaat om de manier van werken en duurzaamheid. In Deventer zijn praktische open ruimtes gecreëerd met flexplekken voor optimale werkbeleving. Daarbij is sterk rekening gehouden met bijvoorbeeld het geluid. Dankzij de ingrijpende duurzaamheidsmaatregelen, onder andere door de tripleaqua warmtepomp, is het werkklimaat enorm verbeterd, is het gebouw volledig gasloos en is het elektriciteitsverbruik gedaald van 450.000 kWh naar 250.000 kWh.

Wil je meer weten over de ingrijpende metamorfose van het kantoor van Witteveen+Bos in Deventer? Klik dan hier.