Afsluiting Vitesse Cup Geitenkamp

Net als Van Wijnen Arnhem is Vitesse van en voor de regio. Het doel van Vitesse Betrokken is meer dan voetballen en daarom sloegen we wederom de handen in één en organiseerden van mei t/m juli 2022 voor de tweede keer de geslaagde Vitesse Cup, ditmaal op de Geitenkamp. Op vrijdag 15 juli werd de tweede editie van de Vitesse Cup afgesloten met een feestelijke buurtbijdrage.

afsluiting-vitesse-cup-geitenkamp

Beide partijen streven ernaar om bij te dragen aan een fijne leefomgeving. Tijdens de Vitesse Cup hebben de kids wekelijks voetbalwedstrijden tegen elkaar gespeeld en een maatschappelijk bijdrage binnen hun eigen wijk geleverd. Door middel van deze maatschappelijke bijdrage konden zij, naast de punten van de Vitesse Cup, extra punten verdienen om in aanmerking te komen voor een seizoenkaart van Vitesse. 

Maatschappelijke bijdrage deelnemers Vitesse Cup Geitenkamp 
Naast de sportieve activiteiten werden de kinderen ook aangespoord om een maatschappelijke bijdrage te leveren binnen hun eigen wijk. Zo zijn ze onder andere gaan afval prikken om de wijk schoner te houden. Ook zijn de kinderen betrokken geweest bij activiteiten rondom de Rommelkist, een speeltuin vol activiteiten , waar verschillende sporten worden uitgeoefend. Hier hebben zij hun eigen wijk vertegenwoordigd, een prachtig gebaar op zo’n jonge leeftijd.  

Tijdens de laatste buurtbijdrage, als afsluiting van de Vitesse Cup, hebben de kinderen een bijdrage geleverd aan  de spelletjesmiddag in het zorgtehuis Drie Gasthuizen. Het doel van deze bijdrage is om jong en oud te verbinden en daarmee de kloof tussen beide groepen te verkleinen.  

Kernwaardes en sociale vaardigheden 
Sport en spel zorgt in het algemeen voor een mooie betrokkenheid van de kinderen in de wijk, maar ook werden de kernwaarden van Vitesse en de sociale vaardigheden meegenomen binnen het gehele initiatief. Zo werd er binnen de activiteiten gestuurd op winnaarsmentaliteit, verbindende kracht, ‘Ernemse’ trots en natuurlijk plezier. Ook werd er gewerkt aan sociale vaardigheden zoals respect voor elkaar en de omgeving, sportief gedrag, omgaan met afspraken, verantwoordelijkheid en veerkrachtigheid.  

Winnaars seizoenkaart Vitesse 
De kinderen konden punten winnen vanuit de voetbalactiviteit en door deelname aan de maatschappelijke activiteiten. De twee deelnemers met de meeste punten hebben tijdens de uitreiking, op 15 juli,  hun seizoenkaart in ontvangst mogen nemen. 

Meer dan bouwen