Dag van de Bouw 2023

Op zaterdag 17 juni 2023 is de Dag van de Bouw. Hét moment om een blik achter bouwhekken op de bouwplaats te nemen bij projecten in de buurt. Ook bouwprojecten van Van Wijnen doen mee en geven jong en oud een inkijkje. Hier vind je welke projecten deelnemen.

Overzicht deelnemende projecten

Talentencentrum “De Kragt” Breda

Ontdek de nieuwe sportaccommodatie van Breda. In De Kragt komen een grote sporthal met 450 zitplaatsen, een indoor atletiekhal (uniek omdat er nu maar 10 zijn in Nederland), een ‘Kragthonk’, diverse werk- en vergaderplekken, behandelruimtes en een horecagelegenheid waar gezonde voeding voorop staat. De buitenruimte krijgt een groene en sportieve en culturele invulling. Daardoor stimuleert het sport, bewegen en ontmoeting voor de gehele omgeving.

Het Talentencentrum biedt na oplevering plek voor meerdere regionale trainingscentra, individuele talenten, de mbo-opleiding sport en bewegen van Curio, verenigingen en andere sportorganisaties uit de regio.

Sporters uit Breda en omstreken krijgen hier de kans om zich in hun eigen regio sportief te ontwikkelen. Een plek waar onderwijs, de buurt, talenten, verenigingen, top- en breedtesport samenkomen.

De bouw nadert zijn einde en dit is dan ook de kans om als een van de eerste binnen te kijken in dit unieke sportcomplex. In september zal het gebouw officieel in gebruik worden genomen.

Cambuurstadion Leeuwarden

Aan de westzijde van Leeuwarden komt het nieuwe Cambuurstadion. Uniek, want naast dit voetbalstadion, wordt er in Europa nog maar een ander nieuw stadion gebouwd!

In het gebouw komt:
– het voetbalstadion voor SC Cambuur
– een onderwijsgebouw van ROC Friese Poort (Firda)
– commerciële ruimtes.
Dat maakt het straks tot een plek waar alles samen komt: sporten, leren, werken en recreëren.

Van Wijnen ontwikkelt en bouwt het stadion én is als ontwikkelaar verantwoordelijk voor de hele gebiedsontwikkeling rondom het stadion. Het gebied rondom het stadion krijgt de naam Elfstedenpark.

Lijkt het jou leuk om te komen kijken bij op de bouwplaats van het nieuwe Cambuurstadion? Misschien woon je er wel naast, ben je een voetbalsupporter van Cambuur of ga je hier later naar school. Kom dan langs tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni tussen 10.00 en 16.00 uur.

Je kunt via een vaste looproute de bouwplaats bezoeken. En ondertussen ontdek je van alles over de bouw van het veelzijdige voetbalstadion met daarin een onderwijsgebouw en commerciële ruimtes. Van Wijnen, de onderaannemers en de toekomstige gebruikers laten je op een informatiemarkt zien wat de bouw en dit stadion te bieden heeft. Ook kun je zien met welke indrukwekkende kranen en machines elke dag wordt gewerkt aan het Cambuurstadion. Daarnaast zijn er voor kinderen diverse knutsel- en doe activiteiten.

De bouwplaats is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Houd er wel rekening mee dat het een bouwplaats blijft en dat de ondergrond niet overal gelijk is.

  • Bezoekuren: 10:00 – 16:00
  • Locatie: Stadionplein, Leeuwarden
  • Routebeschrijving: Als je met de auto komt kan je via de Slauerhoffweg in Leeuwarden de rotonde nemen richting het Stadionplein. Een parkeerwachter wijst waar je je auto kunt parkeren. Kom, indien mogelijk, met de fiets naar het nieuwe Cambuurstadion.
  • Meer informatie: Cambuurstadion Leeuwarden – Dag van de Bouw

MARK Amsterdam

In opdracht van het Bouwinvest Residential Fund bouwt Van Wijnen Amsterdam het project MARK in het ontwikkelgebied Buiksloterham in Amsterdam-Noord. Het nieuwbouwcomplex ontworpen door Marc Koehler Architects bestaat uit 72 appartementen, 3.860 m2 kantoor- en werkruimtes en een horecagelegenheid.

Ben jij geïnteresseerd in de bouw? Of wil je misschien binnenkijken in wellicht jouw nieuwe woning of werkplek in Amsterdam Noord?
Op de Dag van de Bouw krijg je een unieke kans om deze bouwplaats te bezichtigen.

Het hoogste punt is bijna bereikt. Dus er is heel veel te zien. Er worden rondleidingen gegeven door Van Wijnen medewerkers. Ze nemen je graag mee door de verschillende bouwlagen. Prefab wanden, vloeren, balkons, gebouwinstallaties, metselwerkzaamheden, isoleerwerkzaamheden, luchtdichting en stelkozijnen, zo maar wat onderwerpen waarover ze je van alles kunnen vertellen. Na de rondleiding ben je heel wat wijzer geworden en heb je een goed beeld van hoe een complex wordt opgebouwd.

Ook Marc Koehler Architects is aanwezig. Ze nemen je graag mee in het verhaal achter de architectuur en het ontwerp. Hoe komen de plannen tot stand? Waar moet rekening mee worden gehouden? En waar halen ze de inspiratie vandaan?

Nieuwsgierig geworden? Doe een paar stevige schoenen aan, kom langs en ervaar de bouw!

  • Bezoekuren: 10.30 – 14.30
  • Locatie: Vlierweg 22, Amsterdam
  • Meer informatie: MARK in Buiksloterham – Dag van de Bouw
  • Parkeren op eigen gelegenheid op openbare omliggende parkeerplaatsen. Woon je in de buurt? Kom dan lekker op de fiets!

Wielewaal Rotterdam

De wijk Wielewaal ligt in Rotterdam Zuid. De noodwoningen in deze naoorlogse buurt maken plaats voor 675 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen. De woningen worden gerealiseerd met onze woonoplossing Wij Wonen. Dit is een modulair maatwerk concept waarbij we prefab basiscomponenten combineren met variatie en ruimte voor personalisatie.

Bijzonder aan de Wielewaal is dat toekomstige bewoners elkaar al leren kennen nog vóórdat ze er wonen. In het Wielewaalhuis worden verschillende evenementen georganiseerd zodat de huidige bewoners van de wijk en toekomstige bewoners betrokken blijven en raken bij hun buurt.

Op 17 juni leggen we op de bouwplaats uit hoe we de typische Wielewaal-huizen bouwen met ons Wij Wonen concept. De architect van Van Bergen Kolpa Architecten en de stedenbouwkundige van De Nijl Architecten geven elk uur een presentatie (10:30, 11:30, 12:30 en 13:30) waarin ze het bijzondere verhaal van de Wielewaal vertellen.
Bij het Bouwcollege Wielewaal – dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan helpt – kan er meegeholpen worden aan het bouwen van een bijenhotel. De kinderen kunnen leren metselen, even op een echte mini-graafmachine zitten of zich uitleven op de kinderstormbaan. Daarbij kan er een geholpen worden bij het maken van een bijenhotel of vogelhuisje, de spijker op z’n kop slaan op een hakblok of letterlijk je eigen steentje bijdragen aan een welkomstbord van mozaiek. Er is een foodtruck met betaalbare hapjes en drankjes. En ja, natuurlijk kun er ook een echte Wielewaal-woning bezichtigd worden.

We nodigen je van harte uit te komen en zoveel mogelijk familie, vrienden, kennissen en buren mee te nemen.

De Smelterij Hengelo

Op deze locatie was onder meer de smelterij van machinefabriek Stork gevestigd. Deze locatie is tegenwoordig volop in ontwikkeling en een mooie plek om te wonen. Het is een dynamische omgeving dichtbij het centrum van Hengelo.

Direct aan de entree van Hart van Zuid verrijst De Smelterij. Hier worden diverse woningen gebouwd, appartementen dichtbij het centrum en eengezinswoningen iets verder van het centrum af met eigen tuin en parkeerplek.

Van Wijnen Eibergen bouwt hier 24 appartementen en 11 stadswoningen.

Tijdens de Dag van de Bouw valt er, naast een kijkje achter de schermen een hoop te beleven voor jong en oud.

Bij De Smelterij worden er verschillende dingen georganiseerd, zoals vermaak voor kinderen, een rondleiding over de bouwplaats en meer!