Dag van de Bouw 2024

Op zaterdag 8 juni 2024 is de Dag van de Bouw. Hét moment om een blik achter de bouwhekken op de bouwplaats te nemen bij projecten in de buurt. Ook bouwprojecten van Van Wijnen doen mee en geven jong en oud een inkijkje. Hieronder vind je welke projecten deelnemen.

Dag van de Bouw 2024 Van Wijnen

Overzicht deelnemende projecten

Binnenkort verschijnt hier meer informatie over alle deelnemende projecten.

Bentwijck – Benthuizen

Wat voorheen leeg weiland was, wordt een geheel nieuwe wijk. Benthuizen wordt met de ontwikkeling van Bentwijck ongeveer 200 nieuwe woningen rijker.

De nieuwe wijk is ruim van opzet en ontmoeten staat centraal. Bentwijck wordt een wijk met een dorps karakter voor jong en oud. Er komt een gevarieerd woningaanbod. Het woningprogramma bestaat uit vrijstaande woningen, twee-onder-één kapwoningen, eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen. De levensloopbestendige woningen hebben het gehele woonprogramma op de begane grond.

Er kronkelt een groenzone met veel beplanting door de buurt. Ook komt er een waterzone. Zo komen er fijne plekjes voor dieren en insecten en bevorderen we de biodiversiteit. Ook is er genoeg plek voor kinderen om te spelen en ontmoetingsplekken om buren te ontmoeten.

Een bezoek aan dit project is leuk voor jong en oud! U krijgt een uniek kijkje achter de schermen van dit project én in de woningen. Het projectteam kan u alles vertellen over de architectuur, de ontwikkeling en het stedenbouwkundige deel. Ook aan de kinderen is gedacht: zij kunnen hun eigen vogelhuisje timmeren. Voor een hapje en een drankje is uiteraard ook gezorgd.

 • Bezoekuren: 10.00 – 14.00
 • Locatie: Bentwoudlaan, 2731 BS Benthuizen
 • Meer informatie via deze link.

Campus Spui 3 – Den Haag

In de binnenstad van Den Haag, aan het Spui, transformeert Van Wijnen het voormalige pand van de V&D en Hudson’s Bay naar universiteitsgebouw Campus Spui. Een gebouw dat niet onbekend is!

In 2016 transformeerde Van Wijnen Stolwijk het V&D pand al tot de Hudson’s Bay. Nu geeft Van Wijnen Dordrecht het een nieuw leven, maar blijft het oude jasje wel behouden. Het voormalige warenhuis biedt een mooie mix aan mogelijkheden voor de nieuwe bestemming. Door de grote ruimtes biedt Campus Spui binnenkort een plek aan meer dan 4.000 studenten.

Bij binnenkomst op het horecaplein neemt de architect u mee in de geschiedenis van het pand. De kleine foto-expositie laat de verandering zien van warenhuis naar onderwijshub. Maar wat komt daarbij kijken? Dat komt u te weten op de tweede verdieping waar een rondleiding voor u is uitgestippeld. U hoort meer over de uitdagingen en bijzonderheden bij deze unieke transformatie. Onderwerpen als binnenstedelijk bouwen, omgaan met monumentale elementen in bestaand vastgoed en veiligheid komen allemaal voorbij. Kortom, een uniek kijkje achter de schermen!

 • Bezoekuren: 10.00 – 13.00
 • Locatie: Grote Marktstraat 50 (ingang: Spui 3), Den Haag
 • Meer informatie via deze link.

Nieuwbouw Gemeentehuis – Rheden

In opdracht van de gemeente Rheden bouwt Van Wijnen een nieuw gemeentehuis voor Rheden. Het duurzame ontwerp van het nieuwe gemeentehuis is energieneutraal. Er komen zonnepanelen op het dak, er is hemelwaterinfiltratie en het nieuwe gemeentehuis verbruikt geen gas. Bovendien worden materialen uit het oude gemeentehuis hergebruikt in het nieuwe gemeentehuis. Ook het terrein eromheen krijgt een duurzame invulling. Kortom: dit is het gemeentehuis van de toekomst! Het gebouw wordt eind 2024 opgeleverd, dus heeft het gebouw tijdens de Dag van de Bouw al de contouren van hoe het uiteindelijk wordt.

 • Bezoekuren: 10.00 – 14.00
 • Locatie: Hoofdstraat 3, De Steeg
 • Meer informatie via deze link.

Nieuwbouw LUNO – Houten

In Molenzoom, op loopafstand van het NS-station en het centrum van Houten, staat Luno 109. Hier bouwt Van Wijnen 109 duurzame appartementen en een commerciële ruimte.

Het vierkante woongebouw met binnenhof is ontworpen door MOKA architecten en krijgt een trapsgewijze opbouw. . Hierdoor sluit het naadloos aan op de omgeving. Het gebouw heeft een verhoogd binnenhof, de perfecte plek voor buren om elkaar te ontmoeten. Daaronder is ruimte voor parkeren. LUNO ligt op loopafstand van het NS-station en het centrum van Houten.

LUNO is een duurzaam en toekomstbestendig gebouw. De hoge isolatiewaarden zorgen dat de vraag naar energie wordt beperkt. De benodigde energie wordt opgewekt via luchtwarmtepompen en zonnepanelen, aangevuld met groene stroom afkomstig uit zonneparken.

Molenzoom, waar LUNO deel van uitmaakt, is een voormalige kantorenlocatie die wordt getransformeerd naar een gemengde stadswijk met ongeveer 1.500 woningen. In de herontwikkeling wordt het dorpse karakter van Houten zoveel mogelijk behouden.

Parkeren

Parkeer op het parkeerterrein aan De Kruisboog in Houten. Loop vanaf daar via het voetpad onder de rondweg naar de ingang van de bouwplaats.

 • Bezoekuren: 10.00 – 14.00
 • Locatie parkeren: De Kruisboog, Houten
 • Locatie: De Molen 13-17, Houten
 • Meer informatie via deze link.