Samen bouwen we aan ruimte voor een beter leven. Dat doen we op de projecten die we overal in Nederland ontwikkelen, realiseren en beheren. Maar dat niet alleen. We hechten veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Naar elkaar omkijken en elkaar helpen waar we kunnen.
Zo zetten we ons gedurende het jaar in, bij verschillende activiteiten waar we een maatschappelijke bijdrage leveren. Een overzicht van dit jaar vind je hieronder.
Via zijn persoonlijke netwerk kwam collega Marcel van Deursen in contact met Martin Wolf, coach en pedagoog op basisschool RKBS De Regenboog. De school is gevestigd in het Laakkwartier in Den Haag, een wijk die bekend staat als een krachtwijk. Veel kinderen op de school hebben het niet breed thuis. Nu de scholen dicht zijn, krijgen de leerlingen online les, daarnaast werken ook de ouders veelal vanuit huis. Toch is het niet zo vanzelfsprekend dat kinderen daar een laptop of tablet voor tot hun beschikking hebben. Niet iedereen heeft immers het budget om een laptop voor elk gezinslid aan te schaffen.
Scholen hebben nog steeds behoefte aan laptops om het onderwijs op afstand te organiseren voor hun leerlingen. Van Wijnen doneert deze laptops zodat leerlingen die het nodig hebben beschikken over geschikte apparatuur om onderwijs op afstand te volgen. Op deze manier willen wij een kleine bijdrage leveren om digitaal onderwijs in tijd van corona te versterken.
“Het werk hier is leuk en ik hoop hier te blijven werken.”
Testay: Bouwvakhulp Retail
Wij bouwen aan een beter leven voor iedereen. Bij Van Wijnen bieden wij werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor onze retail-projecten zijn wij samen met detacheerder MVO Solutions gestart met de bemiddeling op basis van PSO (Prestatieladder Sociaal Ondernemen). Door een slimmere organisatie van de werkzaamheden, kon Testay bij ons instappen als bouwvakhulp.
Deze functie is ontstaan binnen onze retail-projecten. Deze repeterende projecten kenmerken zich door een grote mate van lossen en klaarzetten van materialen. Iets wat normaal de timmermannen zelf doen. Maar sinds kort doet Testay dat voor ze en hierdoor hebben de timmermannen de handen vrij voor het vakwerk. Door de herhaling van de werkzaamheden is het een baan om makkelijk in te stappen. Het biedt Testay een eerlijke kans om werkervaring en een leven op te bouwen in Nederland.
MVO Solutions
Het idee om met job carving te starten was er al langer. Van de meerdere detacheringsbureaus, sprong MVO er boven uit. “Wij hebben gekozen voor MVO Solutions, omdat zij actief met ons meedenken.”, aldus Koen Kappen, projectleider Retail. Van Wijnen werkt al langer met deze partij samen voor reguliere detachering. “MVO Solutions is een detacheringsbedrijf dat actief is in Social Return opdrachten. Dit is de eerste keer dat we een PSO-opdracht doen met Van Wijnen”, vertelt Erwin van Bree, Algemeen Directeur bij MVO Solutions.
Maatwerk
Sociaal ondernemen vraagt om maatwerk, want de werknemers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Essentieel voor de functie van bouwvakhulp is eigen vervoer. Assistent-uitvoerder van Van Wijnen Kevin van de Gevel legt uit: “Ze zijn nodig in iedere uithoek van Nederland. Dan moeten ze ook mobiel zijn.” MVO Solutions zorgt ervoor dat gedetacheerden over eigen vervoer beschikken. “Wij kunnen alles regelen wat nodig is: kleding, schoenen, veiligheidspakketten.”
Foto v.l.n.r.: Erwin van Bree, Kevin van de Gevel, Testay
Leren in de praktijk
Onze nieuwbakken bouwvakhulp kan rekenen op de persoonlijke begeleiding van timmerman Jacco Wien. Hij leert Testay welke materialen waar moeten klaarstaan, wat de vaktermen zijn en laat hem lichte bouwwerkzaamheden uitvoeren. “In het begin kost het wat meer tijd en energie. Spreken is soms nog handen- en voetwerk. Maar dat geeft niet” vertelt Jacco. Kevin: “Ik heb hem al op drie projecten gehad. Ik weet dat het tijd en energie kost van Jacco, maar op termijn haalt iedereen hier voordeel uit.” Inmiddels heeft Testay al plinten gezet en stootbalken gelegd. Kevin vervolgt, “Als het lossen en klaarzetten gereed is, dan is het meekijken en meewerken met de timmermannen waar mogelijk”.
Duurzame toekomst
Testay is erg blij met deze kans. “Ik werk graag met mijn handen. Alleen de taal is moeilijk. Mensen in Noord-Brabant zijn moeilijk te verstaan. Mensen uit Noord-Holland versta ik beter.”, vertelt hij lachend. “Het werk hier is leuk en ik hoop hier te blijven werken.” Om dit te realiseren houdt MVO Solutions de vinger goed aan de pols. Testay heeft een jobcoach en de accountmanager is regelmatig contact met Kevin. “Ik zie hier toekomst in! Het gaat erg goed en ik wil hem graag helpen. Als hij er plezier in heeft en hij kan goed samenwerken, dan komt het goed.”, sluit Kevin af.
Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)
Van Wijnen Zuid is gecertificeerd voor PSO prestatieladder trede 2. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat we mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunen en hen in onze eigen bedrijfsvoering een plek bieden. En bij voorkeur samenwerken met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee leveren we op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. Ook dat verstaan wij onder ‘Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.’
Max: “Ik heb het hier goed naar mijn zin!”
28 juli 2020
Van Wijnen bouwt op verschillende manieren aan een beter leven voor iedereen. In ons programma van Sociaal ondernemen (PSO) bieden wij jongeren de mogelijkheid om het vak van timmerman in de praktijk te leren naast hun opleiding. Max Cortvriend (19 jaar) stapte twee jaar geleden een beetje onzeker bij ons binnen, maar is in die tijd, dankzij persoonlijke begeleiding, uitgegroeid tot een enthousiaste collega.
Max klopte aan bij Van Wijnen voor een baan naast zijn BBL-opleiding tot timmerman. Rob van Boekel, projectleider bij Vastgoedbeheer Zuid, is Max’ zijn begeleider. Max is eerst aan de slag gegaan bij planmatig onderhoud om van daaruit bij de Servicebouw terecht te komen. Hier werd hij ondersteund door zijn leermeester Kevin Besselink. Om de juiste ervaring als timmerman op te doen is later de keus gemaakt om Max in te zetten op een nieuwbouwproject.
Leren in de nieuwbouw
“Het is toch een andere tak van sport en gezien de studie van Max is het belangrijk dat hij bij een nieuwbouwproject werkt.”, aldus Rob. Op de bouwplaats werkt Max samen met zijn leermeester Bart van de Schoot, die hem de fijne kneepjes van het vak leert. Max is erg enthousiast: “Wij moeten profielen zetten voor de metselaar. Hier ben ik toevallig ook op school mee bezig. Ik had dat nog nooit eerder gedaan, dus ik wist niet hoe en wat. Maar het stellen van profielen heb ik nu helemaal onder de knie!”
Persoonlijke begeleiding
Max blijft ondanks de wisseling van bedrijfsonderdeel nog even onder de vleugels van Rob. “Iemand in het diepe gooien is niet mijn manier. Nieuw is leuk, maar geeft toch altijd wat strubbeling,” volgens Rob. Daarom blijft hij aangehaakt zodat Max de aandacht krijgt die hij verdient en dat geeft een fijne overgang. Rob vindt het begeleiden van leerlingen ontzettend leuk en leerzaam. “Het blijven jonge gasten die af en toe een spreekwoordelijke schop onder de kont nodig hebben.” Rob weet goed dat Max vanuit het niets is begonnen en hoe hij zich ontwikkeld heeft. Nu doet hij dingen waar hij eigenlijk tegen opzag. “Ik ben blij verrast door het resultaat van Max!”
Kijkje in de toekomst
Ondanks een moeizame start, heeft Max de kans bij ons heel positief opgepakt. Rob geeft aan dat het heeft bijgedragen aan een contractverlenging. “Max kan nog veel leren, dus als hij zo blijft doorpakken dan komt hij er wel”. Max hoopt bij Van Wijnen nog alles te leren wat nodig is voor de bouw van een complete woning. “Zoals het er nu voorstaat zie ik geen reden om te stoppen of om te veranderen van bedrijf. Ik heb het hier goed naar mijn zin!”
Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)
Van Wijnen Zuid is gecertificeerd voor PSO prestatieladder trede 2. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat we mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunen en hen in onze eigen bedrijfsvoering een plek bieden. En bij voorkeur samenwerken met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee leveren we op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. Ook dat verstaan wij onder ‘Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.’
6 juli 2020
Op het Van Wijnen-bouwproject ‘The Cube’ in Utrecht Overvecht is vanaf vandaag prachtige kunst te zien van vijf ‘Outsider Art’ kunstenaars met een verstandelijke of psychische beperking. De kunstdoeken hangen op de hekken aan de hoek Zamenhofdreef/Brailledreef. Dit is het eerste bouwproject in het land waar de kunst van deze kunstenaars te zien is.
De kunstdoeken zijn gemaakt in een samenwerking tussen Van Wijnen, sociaal adviesbureau Maaike Kluft, Reinaerde atelier ‘De Wijde Doelen’ in Utrecht, Galerie Atelier de Herenplaats in Rotterdam en Kijkoor Eemnes (onderdeel van Sherpa). Met deze doeken worden de talenten van vijf Nederlandse outsider kunstenaars letterlijk naar buiten gebracht en worden zij gezien vanwege hun talent in plaats van hun beperking.
“Op deze manier worden onze bouwplaatsen leuk om naar te kijken én een plek van betekenis.”, zegt Anneke Lips van Van Wijnen. “Al vanaf de ontwikkeling van dit project omarmen we samen met onze samenwerkingspartners IC Netherlands, The FIZZ en Gemeente Utrecht maatschappelijke initiatieven om de buurtbewoners in Overvecht te betrekken bij de bouw van dit project. Bijzonder dat de kunst van een bewoner uit Overvecht nu op onze bouwplaats prijkt en omwonenden hiervan kunnen meegenieten.”
24 juni 2020
Gisteren klonk het startschot van de tour die coaches en spelers van Heroes maken door de wijken van Den Bosch. Op locatie geven zij om de week een basketball clinic aan de Bossche jeugd.
“Wij vinden het belangrijk dat kinderen in beweging zijn en dan natuurlijk het liefst samen en in de buitenlucht”, zo vertelt clubeigenaar Bob van Oosterhout. “Ik ben dan ook bijzonder trots op dit prachtige initiatief dat tevens een uitgelezen moment is om een nieuwe generatie kennis te laten maken met de prachtige sport basketbal!.”
Lokaal en maatschappelijk betrokken
Arno van den Thillart, regiodirecteur Zuid Nederland bij Van Wijnen, over de samenwerking: “We brengen onze lokale en maatschappelijke betrokkenheid als Van Wijnen graag concreet tot uiting, door elkaar daar te helpen waar we kunnen. Onze samenwerking met Heroes Den Bosch om zowel jongeren als ouderen in beweging te brengen is hier een treffend én actueel voorbeeld van. We voegen iets toe aan de wijken waar we normaliter werken aan wijkgerichte aanpak om de woon- en leefomgeving te vergroten en te verduurzamen. Alleen een gezonde en duurzame woning maken of een leefbare wijk is niet voldoende. We dragen lokaal bij aan de vitaliteit en de saamhorigheid in de wijk. Zo bouwen we samen met onze partners aan ruimte voor een beter leven.”
Vitale wijken
Ook Mohamed Acharki, bestuurder van woningcorporatie Zayaz, is enthousiast over het maatschappelijke project: “We willen mensen graag mee laten doen aan de samenleving. Dat doen we niet alleen via goede woningen, maar ook via aantrekkelijke en vitale wijken. Sporten is een mooi voorbeeld om mensen mee te kunnen laten doen. Dit geldt zeker voor de jeugd; zij zijn toch de toekomst. Bovendien biedt het uitgebreide programma kansen voor alle buurtbewoners om meer te leren over leiderschap, samenwerking en gezondheid. We zijn blij met deze samenwerking!”
Leefbare buurten
Tot slot is Rob Bogaarts, directeur BrabantWonen, eveneens zeer content met de samenwerking: “BrabantWonen werkt aan leefbare buurten. Dat doen we met het op peil houden van onze woningen, van de woonomgeving maar ook via allerlei activiteiten. Het liefst doen we dat vanuit de wens van onze huurders zelf. Om dat vorm te kunnen geven, hebben we een eigen ‘Buurtfonds’ opgericht. Bewoners kunnen zélf een aanvraag doen voor een bijdrage uit dat fonds. Cultuur, duurzaamheid en sport zijn de belangrijkste thema’s. Samenwerken met Heroes Den Bosch biedt ons de kans om goede dingen op het gebied van leefbaarheid en gezondheid te doen in de buurten van ‘s-Hertogenbosch. Op deze manier hopen we al dribbelend met Zayaz en Van Wijnen regelmatig te ‘dunken’ of een ‘driepunter’ te scoren!”
“Ik weet het zeker, deze kans krijg ik niet overal.”
Onze Sittards collega Donny Bruins is een succesvol voorbeeld van hoe wij sociaal ondernemen in praktijk brengen. Donny kreeg via de gemeente het aanbod om aan de slag te gaan als bouwvakhulp bij van Wijnen Sittard.
Deze harde werker verzorgt inmiddels samen met zijn collega’s het mutatieonderhoud voor woningcorporatie ZOwonen. Hij voert zelfstandig lichte bouwkundige werkzaamheden uit en collega’s kunnen op zijn assistentie rekenen bij zwaardere klussen. Samen met zijn begeleider, Ricardo Geurten, ging Donny opzoek naar wat hij echt leuk vond. “Inmiddels weet Donny dat hij graag dingen zelf doet”, aldus Ricardo.
We zijn gestart met een proefcontract, zodat Donny kan ervaren of deze werkplek daadwerkelijk bij hem past. “Inmiddels zit ik echt op mijn plek bij Van Wijnen”, vertelt Donny enthousiast. Ricardo vult aan: “Onze collega’s moeten zich op hun gemak voelen en dat is hier gelukt. Dat is de sleutel tot succes.”
Donny is blij met zijn baan, zijn werk is erg afwisselend en hij heeft leuke collega’s. “Ik weet het zeker, deze kans krijg ik niet overal”. Ricardo ziet dat Donny zich vakinhoudelijk razendsnel ontwikkeld. Hij blinkt uit in timmerwerkzaamheden. Binnenkort start Donny met een opleiding voor timmerman. “Hij is een slimme jongen die meer in zijn mars heeft en ook echt iets van zijn toekomst wil maken. Hij is bereid daarvoor hard te werken en nieuwe dingen te leren. “
Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)
Van Wijnen Zuid is gecertificeerd voor PSO prestatieladder trede 2. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat we mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunen en hen in onze eigen bedrijfsvoering een plek bieden. En bij voorkeur samenwerken met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee leveren we op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. Ook dat verstaan wij onder ‘Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.’
Een ziekenhuisopname is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Ze komen in een onbekende omgeving terecht en doen veel nieuwe indrukken op. Dat zorgt vaak voor onrust en onzekerheid. Met de juiste zorg en voorlichting kunnen kinderen op hun gemak worden gesteld. In het BeterBoek wordt het kind direct aangesproken. Waar ben jij nu? Wie ontmoet je in het ziekenhuis? Waarom krijg je een bepaald onderzoek? Zo raken ze vertrouwd met de omgeving en wordt angst voor onderzoeken en behandelingen deels weggenomen. Een kind heeft in het boek ruimte om zijn eigen verhaal op te schrijven, zodat ze hun emoties en ervaringen een plek kunnen geven. Daarnaast is er plaats voor foto’s en berichten, waardoor thuis iets dichterbij lijkt te zijn.
Waardevolle herinnering
Het BeterBoek is eigendom van het kind. Na de ziekenhuisopname gaat het boek met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Op die manier is de uitgave voor het kind een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis.
Van Wijnen neemt deel aan het maatschappelijke zorgproject ‘Het BeterBoek’. De educatieve uitgave voor jonge kinderen die behandeld worden in het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen en Sittard-Geleen.
Om onze samenwerking met gewaardeerde relaties te onderstrepen schenken wij hen een eindejaarsattentie. Een aantal van onze relaties heeft te kennen gegeven dat de waardering niet in stoffelijke zaken hoeft te zitten. Hiertoe doneren wij de waarde van het geschenk aan een goed doel, dat dicht bij ons staat.
Dit jaar hebben wij, als onderdeel van bouwconsortium FourCare, het nieuwe Amphia ziekenhuis in Breda opgeleverd. Samen met Amphia en onze bouwpartners hebben wij invulling gegeven aan de vraag naar een topklinisch ziekenhuis dat de patiënt centraal stelt. Wij zijn dan ook trots dat we een waardecheque ter waarde van 2.000 euro uitgereikt hebben aan de Stichting Vrienden van Amphia. Deze stichting maakt projecten mogelijk die het welzijn en verblijf van patiënten en hun familie of mantelzorger in het ziekenhuis aangenamer maken. De donatie maakt het mogelijk om de familiekamers op de diverse verpleegafdelingen huiselijker te maken. Patiënten, hun familie en naasten kunnen zich hier even terug trekken uit de omgeving van het ziekenhuis. Zij ervaren hier een andere sfeer. Dit geeft afleiding en draagt bij aan stressreductie en een gevoel van veiligheid.
december 2019
Eind 2019 ontvingen alle Van Wijnen-medewerkers een prachtig kerstpakket. De medewerkers van Amfors in Amersfoort hebben heel hard en creatief gewerkt om deze maar liefst 2500 pakketten op een mooie manier voor ons in te pakken. Bij Amfors werken 1150 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij dachten zelfs mee hoe de kerstpakketten bij levering te presenteren. Ook daar maakten zij voor ons een speciale verrassing van en stond er op elke vestiging een prachtig ingepakt reuze kerstcadeau.
21 november 2019
Gisteren en vandaag hebben leerlingen van Leerpark Presikhaaf Arnhem bij ons een Bliksemstage gelopen.
Dit is een initiatief van de landelijke organisatie JINC, en het is de bedoeling dat leerlingen praktisch kennismaken met verschillende beroepen bij bedrijven. In samenwerking met Revabo heeft O&B geregeld dat de leerlingen bij ons aan de slag konden met timmeren/stellen, tegelen en metselen.
Enthousiast hebben de leerlingen de Bliksemstage doorlopen. Na een geslaagde ochtend, waarbij ze nieuwe kennis hebben opgedaan, zijn ze samen met hun begeleiders weer richting school vertrokken.
Wil je meer weten of JINC en Bliksemstage? Klik dan hier
Ze stralen van plezier, de medewerkers van ‘Eten&zo’ van Careander die tweewekelijks een hapje maken bij de lunch op onze vestiging in Harderwijk. Een wrap, vers soepje, sandwich, pannenkoek of gevulde paprika: met een grote glimlach op het gezicht wordt het klaargemaakt.
Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. De groep ‘Eten&zo’ komt van locatie De Schuilplaats, waar dagbesteding wordt gegeven aan mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Samen met twee begeleiders komt de groep eens per twee weken op dinsdagochtend rond tien uur naar het Grand Café en gaat aan de slag. De groente wordt met precisie klein gesneden, de broodjes in de oven gebakken, de sla netjes gewassen en in porties verdeeld en vervolgens smakelijk gepresenteerd.
Een andere medewerker van Careander is onze facilitair medewerker die gedurende drie ochtenden per week allerlei hand- en spandiensten op kantoor voor ons doet. En die kleine dingen zijn zó fijn! Zo ruimt hij ’s ochtends de vaatwassers uit, zorgt hij dat het papier bij de printers nooit op is, haalt hij het oud papier bij onze bureaus op, vult hij de thee en melkcupjes in de pantry’s en in de vergaderkamers aan, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Allemaal van die klusjes die maken dat wij gewoon aan de slag kunnen.
Daarom een kleine ode aan deze medewerkers van Careander. Dank jullie wel!
26 juli 2019
Afgelopen week vond het festival ‘Welcome to the Village’ plaats in Leeuwarden. Vorig jaar zijn we een samenwerking aangegaan met DORP, een initiatief van het festival, omdat we erachter kwamen dat festivals en bouwplaatsen eigenlijk niet zoveel van elkaar verschillen. Zo hebben we beide een locatie waar nog niks is, lopen er veel mensen rond en is er vaak een tijdelijke hoge energievraag. Net als wij heeft ook Welcome to the Village hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar bouwden we aan een prototype voor een tool om het duurzame energieverbruik op de bouwplaatsen inzichtelijk te maken met een wedstrijdelement.
DORP
Dit jaar waren we partner van DORP samen met Interreg, Circulair Friesland en de Provincie Fryslân. In dit innovatiedorp werken (internationale) studenten een week lang aan vraagstukken van verschillende bedrijven voor een betere wereld. De studenten moesten hiervoor een project op het gebied van duurzaamheid tot een goed einde brengen en een concreet prototype ontwikkelen. Om dit te kunnen doen was tijdens DORP een complete werkplaats ingericht. Onder begeleiding van vaklieden kunnen de studenten in deze werkplaats aan de slag met de concrete realisatie van hun prototypes. Ook werden een aantal groepen begeleid in prototyping door onze projectontwikkelaars Jurgen Meijerink en Manon van der Meer en kregen ze hier een workshop over.
Prototype
Hieronder zie je het prototype dat door de studenten tijdens DORP gemaakt is. De opdracht die ze gekregen hebben is het ontwikkelen van een tool om het duurzame energieverbruik op de bouwplaatsen inzichtelijk te maken met een wedstrijdelement tussen de verschillende bouwplaatsen. De bedoeling is om dit met deze groep studenten door te ontwikkelen zodat het in te zetten is op de bouwplaatsen. Hiervoor moet bijvoorbeeld een systeem ontwikkeld worden om de ranking realtime door te geven.
Bezoekers konden bij dit prototype hun telefoon opladen. Daarbij vroegen we hen: voor welke energie vorm kies je, ook al kost dit extra moeite?
De meeste mensen kozen voor groene energie!
25 juli 2019
Vanochtend was het zover: de twee bijenkasten zijn door de imkers van De Bijzaak op het hoofdkantoor in Baarn geplaatst. Bijen zijn belangrijke spelers binnen onze biodiversiteit, maar staan in Nederland, ernstig onder druk. Door verschillende oorzaken gaat het heel slecht met de bij. Pesticiden, landbouw monocultuur, verminderde biodiversiteit, ziektes en parasieten zorgen voor grootschalige bijensterfte. Wist je dat 33% van al het voedsel dat wij als mens consumeren, voor de bestuiving afhankelijk is van de bij. Geen bijen? Geen fruit, geen groenten, geen veevoer, geen noten en geen biobrandstoffen.
Twee bijenvolken in Baarn
Bijenkasten op kantoordaken en bedrijventerreinen is één van de manieren om een BIJdrage te leveren aan een gezonde bijenpopulatie. Met de komst van de bijen hier in Baarn helpen we niet alleen hen, maar ook onszelf aan een betere leefomgeving. Samen met de bijen bouwen wij aan een plek voor een beter leven. De Bijzaak legt uit waarom het zo belangrijk is dat ook wij een bijdrage leveren aan de lokale biodiversiteit. Bekijk het filmpje hier.
27 juni 2019
Al een aantal jaren zet Van Wijnen Arnhem zich in voor diverse lokale initiatieven. Ontzettend trots zijn wij dat wij hiervoor op 27 juni het Arnhems Compliment uitgereikt kregen. Van Wijnen Arnhem werd genomineerd omdat wij ons met (bouwtechnische) adviezen, materialen, vervoer en menskracht actief inzetten voor lokale sociale initiatieven. Zo kreeg Waterscouting Miquel Pro technisch advies en hulp bij de uitvoering van een technische installatie. Het Timmerhuis kreeg advies bij een geluidsisolatieplan; Zuid aan Zee ontving bouwmaterialen. Voor Hoeve Klein Mariëndaal maakte Van Wijnen een bouwtekening en de Kledingbank kreeg technisch advies over het al dan niet in gebruik nemen van een locatie. Van Wijnen zet bovendien bedrijvenrelaties met aanvullende expertise in. Ook kan de Arnhemse Uitdaging al jarenlang rekenen op een vrijwilliger in de matchgroep. Wij bedanken De Arnhemse Uitdaging dat zij dit mogelijk maken!
13 maart 2019
Tijdens de landelijke NLdoet actie staken ook onze collega’s hun handen uit de mouwen. Op diverse locaties verrichtten we hand-en-span diensten zoals het opfrissen van een gemeenschappelijke woonkamer bij een zorginstelling en het onderhoud van tuinen. In deze video krijg je een impressie van de dag.
Februari 2019
“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” is het motto van klusbedrijf Mevrouw Spijker, dat alle fans van Pippi Langkous aan zal spreken. Barbara Fijma, meesterklusser en directeur van Mevrouw Spijker, vertelt: “Wij leren vrouwen die bij ons als gezel opgeleid worden niet alleen goed klussen, maar vooral ook om in zichzelf te geloven.”
Gezellen van Mevrouw Spijker worden begeleid bij hun re-integratie. Soms vinden zij een baan als timmervrouw – bijvoorbeeld bij Van Wijnen – en soms gaan zij een heel andere kant op. Maar wel vol zelfvertrouwen en met de overtuiging dat zij een verschil kunnen maken. Mevrouw Spijker is een sociale onderneming die zichzelf financiert door klussen aan te nemen bij (vooral) particulieren in en om Arnhem. Daarnaast bieden zij cursussen en workshops voor vrouwen en gezinnen.
Deze week behaalden twee gezellen van Mevrouw Spijker dankzij Van Wijnen hun VCA certificaat. Een mooie stap in hun ontwikkeling. De samenwerking tussen Van Wijnen en Mevrouw Spijker dateert al van 2016 toen we samen bouwden aan renovatie van De Rietgracht.
Mevrouw Spijker is op dit moment het enige klusbedrijf in Nederland met deze aanpak. Barbara’s droom is dat er over 5 jaar in alle grote steden in Nederland Mevrouw Spijkers bestaan. Er zijn tenslotte overal vrouwen die kunnen en willen klussen én die bovendien wel een extra dosis zelfvertrouwen kunnen gebruiken.
Meer over Mevrouw Spijker vind je op de website mevrouwspijker.nl.
December 2018
Het is inmiddels traditie: het eindejaarsgeschenk voor relaties. Dit jaar ziet het geschenk er anders uit dan andere jaren. De relaties ontvangen van ons dit keer een kleurrijk giraffe van Ocean Sole. Dit Keniaanse bedrijf maakt van afgedankte teenslippers de mooiste dieren. Wij kozen voor de giraffe, omdat dit het dier is met het grootste hart van alle landdieren. Zij staat symbool voor vriendelijkheid, openheid, overzicht, initiatief, toekomst en lef. Dat is precies zoals wij graag met elkaar willen werken.
Ruimte voor beter leven
Net als wij, werkt ook Ocean Sole aan ruimte voor een beter leven. Door werkgelegenheid te bieden aan voormalig houtbewerkers en hen een eerlijk salaris te geven. Maar ook door oude slippers die zwerven in de natuur en zee te verzamelen en deze om te toveren tot kleurige dieren. Zo voorkomen en verhelpen zij vervuiling van land en zee door deze plastics én wordt de houtkap voor kunstwerken beperkt.
Aan deze manier van werken dragen wij als ‘Sole Mate’ graag ons steentje bij. Benieuwd hoe de dieren in Kenia worden gemaakt? Bekijk dan hier video waarin Jonathan je meeneemt op een korte safari door de werkplaats.
Oktober 2018
Vanuit de overtuiging ‘van delen word je rijker en door te delen leren we samen meer’,hebben we onze relaties, in de vorm van een Dragon’s Den, kennis laten maken met ideeën van een aantal veelbelovende start-up’s. Wij investeren graag in kansrijke en ambitieuze beginnende ondernemers om onze innovatiekracht te versterken. Met de winnaar, @KITErobotics, bouwen we aan een duurzame en innovatieve samenwerking. Bekijk hier de recap van de Dragon’s Den.
September 2018
Met de werkgeverscampagne ‘Waddinxveen: dat werkt!’ zet gemeente Waddinxveen zich in voor werkzoekenden met een uitkering. In het kader hiervan lanceerden zij twee apps. De eerste app is speciaal ontwikkeld voor zeven werkgevers in kansrijke branches. Van Wijnen is er één van. In deze app worden geschikte kandidaten voorgesteld. De tweede app helpt werkzoekenden met een uitkering bij het zoeken naar een baan. In deze app zien zij het actuele aanbod aan vacatures, specifiek afgestemd op hun mogelijkheden. Trots dat wij als één van de zeven werkgevers hier deel van uitmaken en kunnen bijdragen aan het verminderen van het aantal werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt!
September 2018
In de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten (tussen Delft en Rijswijk) vind je Geworteld Wonen: een modern landgoed van 1,5 hectare, waar het heerlijk wonen is en iedere bewoner zijn steentje bijdraagt. Binnen deze duurzame, gedeelde leefomgeving realiseerden wij het ‘Hoofdhuis’ met 16 appartementen en 4 penthouses. De gezamenlijke grond rondom de woningen van 8.000m² – in de vorm van moestuinen, een boomgaard, speelruimte voor kinderen en verschillende plekken om elkaar te ontmoeten – wordt door de bewoners beheerd.
De bewoners van Geworteld Wonen startte een crowdfundingsactie voor een waterspeelplaats met als belangrijkste onderdeel een handmatige waterpomp. Een waterpomp om grondwater mee te pompen voor de bomen en planten in de moestuin, als een verbindende factor waar iedereen samenkomt en waar gespeeld, geleerd en gedeeld kan worden. Een mooi initiatief waar wij natuurlijk graag ons steentje aan bijdragen!
juli 2018
In Timmerdorp Eelde werd drie dagen lang door kinderen van groep 3 t/m 8 uit Eelde-Paterswolde gebouwd en getimmerd. Onder begeleiding van vrijwilligers bouwden de kinderen in groepjes een hut van hout en spijkers. We vinden het belangrijk dat kinderen creatief kunnen timmeren en bouwen, daarom ondersteunden wij het Timmerdorp Eelde met materialen en bouwhekken. Collega’s Wim Vos en Theo Zant begeleiden de enthousiaste kinderen in het zomerse weer bij het bouwen van de hutten.
6 juli 2018
Súdwest-Fryslân Connect (SWF Connect) verbindt lokale inwoners en nieuwkomers (statushouders) op een laagdrempelige manier door het organiseren van maandelijkse evenementen. Centraal hierbij staat het vergroten van het netwerk, het stimuleren van taalontwikkeling, het wegnemen van vooroordelen en het vergroten van de sociale cohesie van de gemeente. Om het project langdurig door te kunnen zetten en de evenementen ook in de toekomst gratis te kunnen bezoeken ondersteunt Van Wijnen SWF Connect.
Krachten en talenten van 35 trotse mensen worden ingezet om het project mogelijk te maken. Ze worden hierbij ondersteund door Society in Motion. Hooman Nassimi, oprichter van Society in Motion: “Momenteel trainen we de lokale inwoners om vanaf eind dit jaar de evenementen zelfstandig voor te zetten vanuit SWF Connect. Met de schenking kunnen inkopen gedaan worden voor het Syrische, Eritrees en ook Nederlands eten dat gemaakt wordt maar ook materiaalkosten voor een creatieve workshop of aankleding kunnen hiermee betaald worden. Met deze schenking krijg SFW Connect een basis om in de toekomst te blijven ‘connecten’.”
Meer weten over SWF Connect: facebook.com/swfconnect of bekijk een sfeerimpressie: https://www.youtube.com/watch?v=l0Y19_gtx94
29 juni 2018
In de binnenstad van Groningen staat het Open Hof. Hier kunnen mensen die een steuntje in de rug nodig hebben al 35 jaar terecht. In de huiskamer is ruimte voor een gesprek, een kop koffie, een broodmaaltijd én een luisterend oor. De werkzaamheden worden gedragen door een groot team van vrijwilligers, die bezoekers altijd met open armen ontvangen. Johny leidt ons rond: “Mijn verhaal vertel ik rauw en eerlijk. De straat is mijn thuis. Hier kom ik even tot rust.”
Het Open Hof is een bewonderenswaardige organisatie die een veilige en betekenisvolle plek biedt voor een diversiteit aan doelgroepen. Wij dragen hen een warm hart toe.
juni 2018
Wij zijn trotse sponsor van stichting Solar Sport One. De stichting creëert middels zonnebootraces een platform voor innovaties op het gebied van duurzaamheid en verbindt de thema’s techniek, jeugd, watersport en fun met elkaar. Zo maken zij duurzaamheid cool en actueel. De teams optimaliseren de energieopbrengst van de zonnepanelen, verminderen middels nieuwe designs de waterweerstand steeds meer en monitoren de resultaten nauwkeurig. De innovaties die met de out-of-the-box werkwijze aan het licht komen, zijn ook buiten het wedstrijdveld van meerwaarde en staan aan de basis van de benodigde verduurzamingsslag.
Dit jaar vonden de zonnebootraces achtereenvolgens plaats in Purmerend, Groningen en Leeuwarden. Met 8 racedagen, meer dan 300 kilometer over water en top snelheden van 45 km/per uur was het een zeer geslaagde editie. Onderstaande beelden vanuit Leeuwarden geven de sfeer goed weer.
22 juni 2018
De Prinsenstichting in Purmerend is een stichting met lef. Zij biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. En kijken samen naar wat wel kan. Denken in oplossingen, zodat iedereen zijn leven kan leiden zoals hij wil. Gudy en Terry werken beiden bij Fred’s Atelier. Elk in een eigen stijl, heel bijzonder en steeds uniek. Wij ondersteunen het atelier zodat ieders talent het best tot zijn recht komt. Ook dat is samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.
juni 2018
Aandacht is het beste recept voor ouderen. In het kader van Gouden Dagen namen collega’s van de vestiging Heerhugowaard senioren van De Pieter Raat Stichting mee naar Purmerend waar onder andere de Solar Sport One Races plaatsvonden. Kinderen van lokale basisscholen vertelden de senioren vol trots over hun zelfgebouwde mini zonneboten. Op deze manier gaven we de senioren een mooi moment met een gouden randje.
8 juni 2018
Samen met onze opdrachtgever Charim en onze ketenpartners hebben wij de vlonder aan de gracht bij locatie De Meent in Veenendaal in één middag vernieuwd. Een mooie teambuildingsactiviteit waarbij we ook iets tastbaars achterlaten voor de bewoners. De vlonder werd zo’n 10 jaar geleden aangelegd als visplaats voor de bewoners van De Meent. Een maand geleden werd de vlonder afgezet, omdat het niet meer veilig was de vlonder te betreden. Door de vernieuwing van de vlonder kunnen bewoners met een mantelzorger of vrijwilliger weer heerlijk op het bankje aan het water zitten.
31 mei 2018
Veel Van Wijnen collega’s zijn vandaag in het kader van Fiets naar je Werk Dag enthousiast op de fiets naar hun werk gaan! Goed voor het milieu, goed voor de gezondheid. Een landelijk inititatief waar dit jaar een recordaantal van 18.000 deelnemers aan meedoen. Met onze deelnemers steunt Van Wijnen het goede doel Bike4Work van Cycling out of Poverty. Deze stichting verbetert voor Oost-Afrikanen de toegang tot inkomsten door te voorzien in fietsen. Daarnaast verschijnen de Van Wijnen collega’s uiteraard nóg fitter en energieker op het werk.
Eén van die fanatiekelingen is collega Danny Buma die we vanmorgen in een soort van vlog hebben gevraagd hoe het hem is vergaan. Bekijk het filmpje hier.
april 2018
Zondag 22 april vond de Culturele Zondag plaats op het voormalige terrein van de Nederlandse Pakket Dienst (NPD) in Utrecht Overvecht, waar straks ons project ‘629 studentenwoningen Op Dreef’ wordt gerealiseerd. Culturele Zondag in Overvecht wordt mede mogelijk gemaakt door AM, IC Netherlands en Van Wijnen. Dat zijn de partijen die bezig zijn met de ontwikkeling van de NPD-strook en zich inzetten om nu al de verbinding met de wijk te zoeken.
april 2018
Lokale, sociale initiatieven in Lelystad die verlegen zitten om meubilair of andere artikelen kunnen terecht bij de Spullenbank van de Lelystadse Uitdaging. Van Wijnen Lelystad heeft veertig bureaus die vervangen worden aangeboden aan de Spullenbank. Stichtingen en verenigingen uit Lelystad kunnen gratis gebruik maken van het aanbod en de bureaus ophalen voor 20 april. Vestigingsdirecteur Nina Nomden: “Op deze manier betekenen wij graag wat voor Lelystad. Ik hoop dat we een aantal stichtingen blij kunnen maken en onze bureaus zo een mooi tweede leven krijgen. Een mooi voorbeeld van de circulaire economie, waar wij graag ons steentje aan bijdragen!”
Interesse
Bij interesse kunnen stichtingen e-mailen naar info@lelystadseuitdaging.nl
april 2018
Samen bouwen we aan ruimte voor een beter leven. Dat doen we op de projecten die we overal in Nederland ontwikkelen, realiseren en beheren. Maar dat niet alleen. We hechten veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Naar elkaar omkijken en elkaar helpen waar we kunnen.
Zo zetten we ons gedurende het jaar in, bij verschillende sportactiviteiten waar we een maatschappelijke bijdrage leveren. Als ‘Maatschappelijk Wijkpartner’ is Van Wijnen sinds een aantal jaar verbonden aan de Bossche basketballclub Heroes. Samen trekken wij de wijken in om jong en oud in beweging te brengen.
Vitaliteit en saamhorigheid in de wijk
Het gebrek aan beweging bij jongeren en ouderen is vandaag de dag volop in het nieuws. Het behoeft geen uitleg dat onvoldoende beweging gepaard kan gaan met fysieke en mentale aandoeningen. Bewegen heeft niet alleen een positieve invloed op de onderwijsprestaties. Het leert kinderen al jong samen te werken en meer zelfvertrouwen te geven. Daarnaast is dagelijks bewegen voor ouderen en het hebben van een goed sociaal netwerk van groot belang. Het stelt hen in staat langer actief te blijven en mee te doen in de maatschappij.
We brengen onze lokale en maatschappelijke betrokkenheid als Van Wijnen graag concreet tot uiting, door elkaar daar te helpen waar we kunnen. Onze samenwerking met Heroes Basketball om zowel jongeren als ouderen in beweging te brengen is hier een treffend én actueel voorbeeld van. We voegen iets toe aan de wijken waar we normaliter werken aan wijkgerichte aanpak om de woon- en leefomgeving te vergroten en te verduurzamen. Alleen een gezonde en duurzame woning maken of een leefbare wijk is niet voldoende. We dragen lokaal bij aan de vitaliteit en de saamhorigheid in de wijk. Zo bouwen we samen met onze partners aan ruimte voor een beter leven.
“Hoe Arno en zijn team dit partnership écht heeft aangegrepen om impact te hebben, vind ik bij uitstek een voorbeeld hoe een sponsor te werk moet gaan. Met oog voor de maatschappij wordt er gewerkt aan doelstellingen die van belang zijn voor de Bossche jeugd, New Heroes Basketball én de sponsor zelf.”
Bob van Oosterhout – eigenaar basketballclub Heroes
april 2018
Van vlaggen, die overbleven na onze rebranding, hebben we opvouwbare boodschappentassen laten maken. De Dokkumer Vlaggencentrale (DVC) maakte van bijna 200 vlaggen 3.000 tassen. Lees meer over deze samenwerking op de website van DVC
17 maart 2018
Maar liefst 73 bedrijven en opleidingen lieten de Achterhoekse jeugd kennismaken met de techniek. Zo kon de jeugd bij de stand van Van Wijnen spijkerslaan en figuurzagen. Het was ontzettend druk, ruim 6.000 bezoekers trotseerden de kou en bezochten de geslaagde Techniekdag. De Techniekdagen in de Achterhoek zijn een initiatief van VNO-NCW Achterhoek en POA Achterhoek.In Winterswijk was de organisatie in handen van Grijsen Park- & Straatdesign, CC Schaersvoorde, Graafschap College, SG Marianum, AT Techniekopleidingen, Gerrit Komrij College, Staring College, de Julianaschool Winterswijk, OWIN, IKAD en IKB.
maart 2018
Tijdens de NL Doet dagen staken collega’s de handen weer uit de mouwen. Collega’s vanuit Baarn gingen aan de slag bij zorginstelling Sherpa, terwijl collega’s vanuit Lelystad klussen verrichten voor zorginstelling Triade. Zorginstelling De Zijlen in Tolbert kreeg van collega’s uit het Noorden van het land hulp bij het schoonmaken van terrassen en dakranden en het wegbrengen van spullen naar de stort. Collega’s in Zwolle zijn aan de slag gegaan voor St. Vrienden van InnSide en maakten daar de tuin en terrassen zomerklaar.
maart 2018
Ter ere van de behaalde PSO certificering trede 3 schonken we woningcorporatie Zayaz, in de week van het boek, twee openbare mini bibliotheekjes. De goed gevulde minibibliotheekkastjes zijn geplaatst bij ons project aan de Hadewychstraat in ’s-Hertogenbosch nabij de speel- en ontmoetingsplek in de wijk. Het idee van een minibieb past heel goed in een sociale en actieve buurt. In de kastjes staan diverse boeken die iedereen mag lenen of omruilen tegen een ander boek. Hoe meer roulatie, hoe leuker.
9 februari
Wij brachten de samenwerking met onze klant aan het einde van het jaar tot uiting in een passende attentie. Een aantal relaties heeft te kennen gegeven dat ze dit jaarlijkse relatiegeschenk niet in traditionele vorm willen ontvangen. Van Wijnen Zuid schenkt daarom de waarde hiervan aan een goed doel. De in totaal €1.975 euro ging naar Stichting Beauty4Ashes. Deze stichting zet zich in om een weeshuis te bouwen in Nepal en geeft kinderen hiermee een kans op een mooie toekomst, in een veilig huis. Meer hierover lees je op beauty4ashes.nl.
December 2017
In de maand november vierde we het hoogste punt van de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda. Het hoogste punt (30m) werd bereikt bij de liftopbouw van het oncologiegebouw. En omdat dit in de maand november plaats vond nam Amphia van de situatie gebruik om mee te doen aan Movember en op deze manier extra aandacht te vragen voor prostaatkanker. Veel van de collega’s deden aan deze actie mee en lieten hun snor staan!
november 2017
70 eerstejaars leerlingen van het ROC Twente bezochten de bouwplaats van het nieuwe stadskantoor in Hengelo. In kleine groepen hebben de leerlingen een presentatie en rondleiding gehad en leerden zo meer over onder andere een bouwkuip, damwanden en funderingswerk.
November 2017
We zijn gestart met de aanleg van de belevingstuinen op locatie ’s Koonings Jaght van Siza. Het is een project dat anders is dan anders. Het is namelijk onderdeel van ‘Beleef het op ’s Koonings Jaght’ een initiatief van Siza om met behulp van fondsenwerving de tuinen van het park op de locatie in Arnhem op te knappen. Wij zijn één van de sponsoren die zich inzet om dit initiatief te ondersteunen. En dat doen we door de handen uit de mouwen te steken. Ook de cliënten dragen op hun manier een steentje bij.
14 november 2017
14 december opende Stichting Beschermde Wieg opnieuw een kamer, deze keer in het ADRZ in Goes. Stichting Beschermde Wieg komt op voor kwetsbare moeders en hun kinderen. Wij boden onze werkzaamheden aan voor de realisatie van een nieuwe kamer.
28 september 2017
De afgelopen maanden heeft Adel Hoessein in Zwolle een soort ‘snuffelstage’ gevolgd. Adel studeerde aan de universiteit in Syrië civiele techniek, maar kon zijn laatste jaar helaas niet afmaken. Inmiddels is hij ruim 1,5 jaar in Nederland en heeft hij met verschillende collega’s meegelopen om zo een indruk te krijgen hoe het bouwproces in Nederland werkt. Begin september is hij gestart met de opleiding Bouwkunde bij Hogeschool Windesheim. Hij heeft de Nederlandse toelatingstoetsen daarvoor succesvol afgerond.
31 augustus 2017
Samen bouwen en leren in Arnhem. Met klussendienst Mevrouw Spijker knappen we een jaren 30 pand op waar Stichting ’t Broek Omhoog en Volkshuisvesting Arnhem gebruik van maken. Mevrouw Spijker is sociale onderneming die vrouwen, die aan het terugkomen zijn op de arbeidsmarkt, opleidt tot zelfstandige klusvrouw.
31 augustus 2017
Hoe gaaf is dat? De introductie van je nieuwe studie beginnen met een bezoek aan ons transformatieproject de Hogekamp University of Twente! Wij wensen de 85 aanstormende ingenieurs een voorspoedige studie toe
Augustus 2017
Met een kleine bijdrage steunen we het project Constru Casa. Een stichting, opgericht door een Nederlandse bouwkundige in Guatemala met als doel, de leefomstandigheden van de armste gezinnen in Guatamala te verbeteren door middel van het bouwen van huizen. Dit jaar wordt in Guatamala het 1000ste huis door Constru Casa gebouwd.
10 juli 2017
Samen met Abdyl en Ahmad van de klussendienst in Boschveld knappen we in opdracht van Zayaz Woningcorporatie 91 woningen op. Uitvoerder Peter van der Velde is laaiend enthousiast. “Ik kan het andere bedrijven alleen maar aanraden. Het is zeker voor herhaling vatbaar!”
startpunt voor omwoners
23 juni 2017
Als inwoner van de stad Utrecht voelen wij ons betrokken én verantwoordelijk voor de toekomst van de stad. We vinden het belangrijk om voor elke woonvraag een passende duurzame en toekomstbestendige oplossing te vinden. Bij ANNE komt dit samen! ANNE is de werk- en ontmoetingsplek in het hart van Utrecht voor mensen die duurzaam willen wonen en werken. En omdat wij dit belangrijk vinden sponsoren wij dit project.
zamelt geld in voor KWF Kankerbestrijding
10 juni 2017
Ieder jaar doen we met een team mee aan de Local Heroes Obstacle Run: een sportieve run met meerdere obstakels door de Krimpenerwaard, met als doel geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Ook dit jaar bouwden we weer een uitdagend obstakel, een Van Wijnen muur op het terrein van onze vestiging in Stolwijk.
een begrip op de Veluwe
10 juni 2017
Het 40ste Van Wijnen voetbaltoernooi is ook dit jaar weer een succesvol gebleken. De vele vrijwilligers hebben zich ingezet om alles vlekkeloos te laten verlopen en zorgen ieder jaar weer voor een fantastische voetbaldag in Ermelo. Van Wijnen (en voorheen BIMO) is al jaar en dag sponsor en organisator van dit evenement.
met de bewoners van De Uitertron
11 april 2017
Ruim 25 collega’s, veelal breedgeschouderde bikkelaars, werkte zich in het restaurant van De Uiterton in Lelystad in het zweet met warme gourmethapjes en dienbladen met drankjes. ‘Wij vinden dat iedereen recht heeft op een comfortabele leefomgeving en bewoners zo nu en dan eens in het zonnetje zetten hoort daarbij. Eigenlijk is dat heel normaal voor ons,’ aldus Jan Aalbers, toenmalig directeur van Van Wijnen Lelystad
is gestart
6 april 2017
De PEC Zwolle Street League, een voetbalcompetitie waar kinderen uit regio Zwolle fanatiek aan deelnemen is gestart. Als trotse sponsor waren wij bij de eerste ‘wedstrijddag’. Bekijk in de video hoe het er aan toe ging.
leidt tot initiatieven door heel het land
10 en 11 maart 2017
Op meerdere plaatsen in het land kwamen collega’s in actie tijdens de landelijk NLDoet actie. Natuurlijk zetten onze vakmannen en vakvrouwen zich in. Maar ook de minder technisch onderlegde collega’s zorgde op hun manier voor een maatschappelijke bijdrage die enorm werd gewaardeerd.
omdat veiligheid op één staat
24 februari 2017
De scholieren van basisschool OBC Bemmel in Bemmel ontvingen van collega’s Ralph en Geert een reflecterend hesje waarmee de leerlingen extra goed opvallen in het verkeer tijdens de donkere wintermaanden. Veiligheid vinden we belangrijk en op deze manier willen we dat ook meegeven aan de jeugd.
Evie, Sepp, Jesse en klasgenootjes stropen de mouwen op
20 februari 2017
Op basisschool Campus Columbus in Heerhugowaard maken de leerlingen al jong kennis met de bouwsector. De meesters en juffen verzorgden een maand lang rekenlessen met bakstenen, leerden hen metselen en vooral heel veel zelf onderzoeken. Onze collega Lianne Quax gaf een gastles aan groep 1 t/m 3 en beantwoordde heel veel slimme vragen.
Januari 2017
Omdat een aantal relaties te kennen heeft gegeven dat ze het jaarlijkse relatiegeschenk niet in traditionele vorm willen ontvangen hebben Vrienden van de MeanderGroep Zuid-Limburg een waardecheque mogen ontvangen. Het bestuur van Meander Vrienden heeft besloten om het volledige bedrag te doneren aan een initiatief van Wijkzorgcentrum Dokter Calshof in Landgraaf. Mede namens de donatie heeft dr. Calshof een DUO fiets aangeschaft. Doel van deze fiets is dat bewoners deelnemers aan activiteiten en wijkbewoners gebruik kunnen maken van deze fiets en op deze manier meer bewegen waarbij men zonder veel inspanning er op uit kan gaan.
Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft Van Wijnen maatregelen getroffen. We volgen de officiële richtlijnen van het kabinet, het RIVM, de GGD en het Protocol Samen veilig doorwerken van Bouwend Nederland. Lees meer over de maatregelen.