keyware

Van Wijnen Doet

Samen bouwen we aan ruimte voor een beter leven. Dat doen we op de projecten die we overal in Nederland ontwikkelen, realiseren en beheren. Maar dat niet alleen. We hechten veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Naar elkaar omkijken en en elkaar helpen waar we kunnen.

Zo zetten we ons gedurende het jaar in, bij verschillende activiteiten waar we een maatschappelijke bijdrage leveren. Een overzicht van dit jaar vind je hieronder.

Een tweede leven

bij Spullenbank Lelystadse Uitdaging

april 2018

Lokale, sociale initiatieven in Lelystad die verlegen zitten om meubilair of andere artikelen kunnen terecht bij de Spullenbank van de Lelystadse Uitdaging. Van Wijnen Lelystad heeft veertig bureaus die vervangen worden aangeboden aan de Spullenbank. Stichtingen en verenigingen uit Lelystad kunnen gratis gebruik maken van het aanbod en de bureaus ophalen voor 20 april. Vestigingsdirecteur Nina Nomden: “Op deze manier betekenen wij graag wat voor Lelystad. Ik hoop dat we een aantal stichtingen blij kunnen maken en onze bureaus zo een mooi tweede leven krijgen. Een mooi voorbeeld van de circulaire economie, waar wij graag ons steentje aan bijdragen!”

Interesse

Bij interesse kunnen stichtingen e-mailen naar info@lelystadseuitdaging.nl

Handen uit de mouwen

tijdens NL Doet

maart 2018
Tijdens de NL Doet dagen staken collega’s de handen weer uit de mouwen. Collega’s vanuit Baarn gingen aan de slag bij zorginstelling Sherpa, terwijl collega’s vanuit Lelystad klussen verrichten voor zorginstelling Triade. Zorginstelling De Zijlen in Tolbert kreeg van collega’s uit het Noorden van het land hulp bij het schoonmaken van terrassen en dakranden en het wegbrengen van spullen naar de stort. Collega’s in Zwolle zijn aan de slag gegaan voor St. Vrienden van InnSide en maakten daar de tuin en terrassen zomerklaar.

Van Wijnen NL Doet

Beauty4ashes

Geen relatiegeschenken maar steun aan goed doel

stichting Beauty4Ashes

9 februari
Wij brachten de samenwerking met onze klant aan het einde van het jaar tot uiting in een passende attentie. Een aantal relaties heeft te kennen gegeven dat ze dit jaarlijkse relatiegeschenk niet in traditionele vorm willen ontvangen. Van Wijnen Zuid schenkt daarom de waarde hiervan aan een goed doel. De in totaal €1.975 euro ging naar Stichting Beauty4Ashes. Deze stichting zet zich in om een weeshuis te bouwen in Nepal en geeft kinderen hiermee een kans op een mooie toekomst, in een veilig huis. Meer hierover lees je op beauty4ashes.nl.

Movember Amphia

Met deelname aan Movember

vragen collega’s aandacht voor prostaatkanker

December 2017
In de maand november vierde we het hoogste punt van de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda. Het hoogste punt (30m) werd bereikt bij de liftopbouw van het oncologiegebouw. En omdat dit in de maand november plaats vond nam Amphia van de situatie gebruik om mee te doen aan Movember en op deze manier extra aandacht te vragen voor prostaatkanker. Veel van de collega’s deden aan deze actie mee en lieten hun snor staan!

MBO leerlingen bezoeken bouwplaats

van het stadskantoor in Hengelo

november 2017
70 eerstejaars leerlingen van het ROC Twente bezochten de bouwplaats van het nieuwe stadskantoor in Hengelo. In kleine groepen hebben de leerlingen een presentatie en rondleiding gehad en leerden zo meer over onder andere een bouwkuip, damwanden en funderingswerk.

Siza

Opknapbeurt voor tuinen van Siza

op locatie ’s Koonings Jaght

November 2017
We zijn gestart met de aanleg van de belevingstuinen op locatie ’s Koonings Jaght van Siza. Het is een project dat anders is dan anders. Het is namelijk onderdeel van ‘Beleef het op ’s Koonings Jaght’ een initiatief van Siza om met behulp van fondsenwerving de tuinen van het park op de locatie in Arnhem op te knappen. Wij zijn één van de sponsoren die zich inzet om dit initiatief te ondersteunen. En dat doen we door de handen uit de mouwen te steken. Ook de cliënten dragen op hun manier een steentje bij.

Stichting Beschermde Wieg

komt op voor kwetsbare moeders en hun kinderen

14 november 2017
14 december opende Stichting Beschermde Wieg opnieuw een kamer, deze keer in het ADRZ in Goes. Stichting Beschermde Wieg komt op voor kwetsbare moeders en hun kinderen. Wij boden onze werkzaamheden aan voor de realisatie van een nieuwe kamer.

  • DSC_1761
  • DSC_1762
  • DSC_1765

Dag van de Westlandse Techniek

Brengt 1.300 kinderen in aanraking met techniek

6 oktober
Op de Dag van de Westlandse Techniek bezochten bijna 1.300 kinderen diverse bedrijven om kennis te maken met techniek. Ook op onze bouwplaats in ’s Gravenzande, waar wij Villa Alba realiseren, brachten kinderen van groep 7 en 8 een bezoek.

Snuffelstage in Zwolle

Laat Adel uit Syrië kennismaken met bouwproces in Nederland

28 september 2017
De afgelopen maanden heeft Adel Hoessein in Zwolle een soort ‘snuffelstage’ gevolgd. Adel studeerde aan de universiteit in Syrië civiele techniek, maar kon zijn laatste jaar helaas niet afmaken.  Inmiddels is hij ruim 1,5 jaar in Nederland en heeft hij met verschillende collega’s meegelopen om zo een indruk te krijgen hoe het bouwproces in Nederland werkt. Begin september is hij gestart met de opleiding Bouwkunde bij Hogeschool Windesheim. Hij heeft de Nederlandse toelatingstoetsen daarvoor succesvol afgerond.

Met klussendienst Mevrouw Spijker

worden vrouwen opgeleid tot zelfstandige klusvrouw

31 augustus 2017
Samen bouwen en leren in Arnhem. Met klussendienst Mevrouw Spijker knappen we een jaren 30 pand op waar Stichting ’t Broek Omhoog en Volkshuisvesting Arnhem gebruik van maken. Mevrouw Spijker is sociale onderneming die vrouwen, die aan het terugkomen zijn op de arbeidsmarkt, opleidt tot zelfstandige klusvrouw.

Studenten

Studenten op bezoek

bij transformatie op Universiteit Twente

31 augustus 2017
Hoe gaaf is dat? De introductie van je nieuwe studie beginnen met een bezoek aan ons transformatieproject de Hogekamp University of Twente! Wij wensen de 85 aanstormende ingenieurs een voorspoedige studie toe

Constru Casa

verbetert leefomstandigheden van de armste gezinnen in Guatamala

Augustus 2017
Met een kleine bijdrage steunen we het project Constru Casa. Een stichting, opgericht door een Nederlandse bouwkundige in Guatemala met als doel, de leefomstandigheden van de armste gezinnen in Guatamala te verbeteren door middel van het bouwen van huizen. Dit jaar wordt in Guatamala het 1000ste huis door Constru Casa gebouwd.

Constru Casa
  • Basketbal dagen Den Bosch
  • Basketbal dagen Den Bosch2
  • Basketbal dagen Den Bosch3
  • Basketbal dagen Den Bosch4

Van Wijnen Basketballdagen

Met New Heroes gaan voor een gezondere leefomgeving

27 juli 2017
Tijdens de tweede editie van de Van Wijnen Basketballdagen verzamelden kinderen uit Den Bosch zich voor een geweldige en zonnige middag vol basketballplezier. Van Wijnen is maatschappelijk wijkpartner van de Bossche basketbalkampioen New Heroes. Deze zomer lanceerden wij samen talloze activiteiten. Met als voornaamste ambitie het creëren van een gezondere leefomgeving.

Klussendienst Boschveld

Waardevolle hulp

van klussendienst in Boschveld

10 juli 2017
Samen met Abdyl en Ahmad van de klussendienst in Boschveld knappen we in opdracht van Zayaz Woningcorporatie 91 woningen op. Uitvoerder Peter van der Velde is laaiend enthousiast. “Ik kan het andere bedrijven alleen maar aanraden. Het is zeker voor herhaling vatbaar!”

Huis Anne in Utrecht

startpunt voor omwoners

23 juni 2017
Als inwoner van de stad Utrecht voelen wij ons betrokken én verantwoordelijk voor de toekomst van de stad. We vinden het belangrijk om voor elke woonvraag een passende duurzame en toekomstbestendige oplossing te vinden. Bij ANNE komt dit samen! ANNE is de werk- en ontmoetingsplek in het hart van Utrecht voor mensen die duurzaam willen wonen en werken. En omdat wij dit belangrijk vinden sponsoren wij dit project.

Local Heroes Obstacle Run

Local Heroes Obstacle Run

zamelt geld in voor KWF Kankerbestrijding

10 juni 2017

Ieder jaar doen we met een team mee aan de Local Heroes Obstacle Run: een sportieve run met meerdere obstakels door de Krimpenerwaard, met als doel geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Ook dit jaar bouwden we weer een uitdagend obstakel, een Van Wijnen muur op het terrein van onze vestiging in Stolwijk.

Van Wijnen voetbaltoernooi

40ste Van Wijnen Voetbaltoernooi

een begrip op de Veluwe

10 juni 2017
Het 40ste Van Wijnen voetbaltoernooi is ook dit jaar weer een succesvol gebleken. De vele vrijwilligers hebben zich ingezet om alles vlekkeloos te laten verlopen en zorgen ieder jaar weer voor een fantastische voetbaldag in Ermelo. Van Wijnen (en voorheen BIMO) is al jaar en dag sponsor en organisator van dit evenement.

Gourmetavond in Lelystad

met de bewoners van De Uitertron

11 april 2017
Ruim 25 collega’s, veelal breedgeschouderde bikkelaars, werkte zich in het restaurant van De Uiterton in Lelystad in het zweet met warme gourmethapjes en dienbladen met drankjes. ‘Wij vinden dat iedereen recht heeft op een comfortabele leefomgeving en bewoners zo nu en dan eens in het zonnetje zetten hoort daarbij. Eigenlijk is dat heel normaal voor ons,’ aldus Jan Aalbers, toenmalig directeur van Van Wijnen Lelystad

PEC Zwolle Street League

is gestart

6 april 2017
De PEC Zwolle Street League, een voetbalcompetitie waar kinderen uit regio Zwolle fanatiek aan deelnemen is gestart. Als trotse sponsor waren wij bij de eerste ‘wedstrijddag’. Bekijk in de video hoe het er aan toe ging.

NL Doet

leidt tot initiatieven door heel het land

10 en 11 maart 2017
Op meerdere plaatsen in het land kwamen collega’s in actie tijdens de landelijk NLDoet actie. Natuurlijk zetten onze vakmannen en vakvrouwen zich in. Maar ook de minder technisch onderlegde collega’s zorgde op hun manier voor een maatschappelijke bijdrage die enorm werd gewaardeerd.

Veiligheid op 1

200 reflecterende hesjes voor scholieren van OBC Bemmel

omdat veiligheid op één staat

24 februari 2017
De scholieren van basisschool OBC Bemmel in Bemmel ontvingen van collega’s Ralph en Geert een reflecterend hesje waarmee de leerlingen extra goed opvallen in het verkeer tijdens de donkere wintermaanden. Veiligheid vinden we belangrijk en op deze manier willen we dat ook meegeven aan de jeugd.

Campus Columbus themadag bouw

Themadag over bouw op kinderopvang

Laat Evie, Sepp, Jesse en hun klasgenootjes kennismaken met de bouw

20 februari 2017
Tijdens de themadag op basisschool Campus Columbus in Heerhugowaard maken Evie, Sepp Jesse en hun klasgenootjes kennis met de bouw. Onze collega Lianne Quax verzorgde een gastles waar de leerlingen onder andere rekensommen hebben gemaakt met behulp van bakstenen.