Van Wijnen Doet

Samen bouwen we aan ruimte voor een beter leven. Dat doen we op de projecten die we overal in Nederland ontwikkelen, realiseren en beheren. Maar dat niet alleen. We hechten veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Naar elkaar omkijken en elkaar helpen waar we kunnen.

Zo zetten we ons gedurende het jaar in, bij verschillende activiteiten waar we een maatschappelijke bijdrage leveren. Een overzicht van dit jaar vind je hieronder.

Samen bouwen op festival ‘Welcome to the Village’

26 juli 2019

Afgelopen week vond het festival ‘Welcome to the Village’ plaats in Leeuwarden. Vorig jaar zijn we een samenwerking aangegaan met DORP, een initiatief van het festival, omdat we erachter kwamen dat festivals en bouwplaatsen eigenlijk niet zoveel van elkaar verschillen. Zo hebben we beide een locatie waar nog niks is, lopen er veel mensen rond en is er vaak een tijdelijke hoge energievraag. Net als wij heeft ook Welcome to the Village hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar bouwden we aan een prototype voor een tool om het duurzame energieverbruik op de bouwplaatsen inzichtelijk te maken met een wedstrijdelement.

DORP

Dit jaar waren we partner van DORP samen met Interreg, Circulair Friesland en de Provincie Fryslân. In dit innovatiedorp werken (internationale) studenten een week lang aan vraagstukken van verschillende bedrijven voor een betere wereld. De studenten moesten hiervoor een project op het gebied van duurzaamheid tot een goed einde brengen en een concreet prototype ontwikkelen. Om dit te kunnen doen was tijdens DORP een complete werkplaats ingericht. Onder begeleiding van vaklieden kunnen de studenten in deze werkplaats aan de slag met de concrete realisatie van hun prototypes. Ook werden een aantal groepen begeleid in prototyping door onze projectontwikkelaars Jurgen Meijerink en Manon van der Meer en kregen ze hier een workshop over.

Prototype

Hieronder zie je het prototype dat door de studenten tijdens DORP gemaakt is. De opdracht die ze gekregen hebben is het ontwikkelen van een tool om het duurzame energieverbruik op de bouwplaatsen inzichtelijk te maken met een wedstrijdelement tussen de verschillende bouwplaatsen. De bedoeling is om dit met deze groep studenten door te ontwikkelen zodat het in te zetten is op de bouwplaatsen. Hiervoor moet bijvoorbeeld een systeem ontwikkeld worden om de ranking realtime door te geven.

Bezoekers konden bij dit prototype hun telefoon opladen. Daarbij vroegen we hen: voor welke energie vorm kies je, ook al kost dit extra moeite?

  1. Geen duurzame energie en wachten op een stoel tot de telefoon opgeladen is
  2. Duurzame energie en fietsen tot de telefoon opgeladen is.

De meeste mensen kozen voor groene energie!

40.000 nieuwe werkers op kantoor in Baarn

25 juli 2019
Vanochtend was het zover: de twee bijenkasten zijn door de imkers van De Bijzaak op het hoofdkantoor in Baarn geplaatst. Bijen zijn belangrijke spelers binnen onze biodiversiteit, maar staan in Nederland, ernstig onder druk. Door verschillende oorzaken gaat het heel slecht met de bij. Pesticiden, landbouw monocultuur, verminderde biodiversiteit, ziektes en parasieten zorgen voor grootschalige bijensterfte. Wist je dat 33% van al het voedsel dat wij als mens consumeren, voor de bestuiving afhankelijk is van de bij. Geen bijen? Geen fruit, geen groenten, geen veevoer, geen noten en geen biobrandstoffen.

Twee bijenvolken in Baarn
Bijenkasten op kantoordaken en bedrijventerreinen is één van de manieren om een BIJdrage te leveren aan een gezonde bijenpopulatie. Met de komst van de bijen hier in Baarn helpen we niet alleen hen, maar ook onszelf aan een betere leefomgeving. Samen met de bijen bouwen wij aan een plek voor een beter leven. De Bijzaak legt uit waarom het zo belangrijk is dat ook wij een bijdrage leveren aan de lokale biodiversiteit. Bekijk het filmpje hier.


Arnhemse Uitdaging

27 juni 2019
Al een aantal jaren zet Van Wijnen Arnhem zich in voor diverse lokale initiatieven. Ontzettend trots zijn wij dat wij hiervoor op 27 juni het Arnhems Compliment uitgereikt kregen.  Van Wijnen Arnhem werd genomineerd omdat wij ons met (bouwtechnische) adviezen, materialen, vervoer en menskracht actief inzetten voor lokale sociale initiatieven. Zo kreeg Waterscouting Miquel Pro technisch advies en hulp bij de uitvoering van een technische installatie. Het Timmerhuis kreeg advies bij een geluidsisolatieplan; Zuid aan Zee ontving bouwmaterialen. Voor Hoeve Klein Mariëndaal maakte Van Wijnen een bouwtekening en de Kledingbank kreeg technisch advies over het al dan niet in gebruik nemen van een locatie. Van Wijnen zet bovendien bedrijvenrelaties met aanvullende expertise in. Ook kan de Arnhemse Uitdaging al jarenlang rekenen op een vrijwilliger in de matchgroep. Wij bedanken De Arnhemse Uitdaging dat zij dit mogelijk maken!

NLdoet en wij doen mee

13 maart 2019
Tijdens de landelijke NLdoet actie staken ook onze collega’s hun handen uit de mouwen. Op diverse locaties verrichtten we hand-en-span diensten zoals het opfrissen van een gemeenschappelijke woonkamer bij een zorginstelling en het onderhoud van tuinen. In deze video krijg je een impressie van de dag.

Klusvrouwen van Mevrouw Spijker behalen VCA

Februari 2019

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” is het motto van klusbedrijf Mevrouw Spijker, dat alle fans van Pippi Langkous aan zal spreken. Barbara Fijma, meesterklusser en directeur van Mevrouw Spijker, vertelt: “Wij leren vrouwen die bij ons als gezel opgeleid worden niet alleen goed klussen, maar vooral ook om in zichzelf te geloven.”

Gezellen van Mevrouw Spijker worden begeleid bij hun re-integratie. Soms vinden zij een baan als timmervrouw – bijvoorbeeld bij Van Wijnen – en soms gaan zij een heel andere kant op. Maar wel vol zelfvertrouwen en met de overtuiging dat zij een verschil kunnen maken. Mevrouw Spijker is een sociale onderneming die zichzelf financiert door klussen aan te nemen bij (vooral) particulieren in en om Arnhem. Daarnaast bieden zij cursussen en workshops voor vrouwen en gezinnen.

Deze week behaalden twee gezellen van Mevrouw Spijker dankzij Van Wijnen hun VCA certificaat. Een mooie stap in hun ontwikkeling. De samenwerking tussen Van Wijnen en Mevrouw Spijker dateert al van 2016 toen we samen bouwden aan renovatie van De Rietgracht.

Mevrouw Spijker is op dit moment het enige klusbedrijf in Nederland met deze aanpak. Barbara’s droom is dat er over 5 jaar in alle grote steden in Nederland Mevrouw Spijkers bestaan. Er zijn tenslotte overal vrouwen die kunnen en willen klussen én die bovendien wel een extra dosis zelfvertrouwen kunnen gebruiken.

Meer over Mevrouw Spijker vind je op de website mevrouwspijker.nl.

Een beeld met een bijzonder verhaal

December 2018
Het is inmiddels traditie: het eindejaarsgeschenk voor relaties. Dit jaar ziet het geschenk er anders uit dan andere jaren. De relaties ontvangen van ons dit keer een kleurrijk giraffe van Ocean Sole. Dit Keniaanse bedrijf maakt van afgedankte teenslippers de mooiste dieren. Wij kozen voor de giraffe, omdat dit het dier is met het grootste hart van alle landdieren. Zij staat symbool voor vriendelijkheid, openheid, overzicht, initiatief, toekomst en lef. Dat is precies zoals wij graag met elkaar willen werken.

Ruimte voor beter leven
Net als wij, werkt ook Ocean Sole aan ruimte voor een beter leven. Door werkgelegenheid te bieden aan voormalig houtbewerkers en hen een eerlijk salaris te geven. Maar ook door oude slippers die zwerven in de natuur en zee te verzamelen en deze om te toveren tot kleurige dieren. Zo voorkomen en verhelpen zij vervuiling van land en zee door deze plastics én wordt de houtkap voor kunstwerken beperkt.

Aan deze manier van werken dragen wij als ‘Sole Mate’ graag ons steentje bij. Benieuwd hoe de dieren in Kenia worden gemaakt? Bekijk dan hier video waarin Jonathan je meeneemt op een korte safari door de werkplaats.

Van Wijnen laat start-up’s groeien

Oktober 2018
Vanuit de overtuiging ‘van delen word je rijker en door te delen leren we samen meer’,hebben we onze relaties, in de vorm van een Dragon’s Den, kennis laten maken met ideeën van een aantal veelbelovende start-up’s. Wij investeren graag in kansrijke en ambitieuze beginnende ondernemers om onze innovatiekracht te versterken. Met de winnaar, @KITErobotics, bouwen we aan een duurzame en innovatieve samenwerking. Bekijk hier de recap van de Dragon’s Den.

App, dat werkt!

September 2018

Met de werkgeverscampagne ‘Waddinxveen: dat werkt!’ zet gemeente Waddinxveen zich in voor werkzoekenden met een uitkering. In het kader hiervan lanceerden zij twee apps. De eerste app is speciaal ontwikkeld voor zeven werkgevers in kansrijke branches. Van Wijnen is er één van. In deze app worden geschikte kandidaten voorgesteld. De tweede app helpt werkzoekenden met een uitkering bij het zoeken naar een baan. In deze app zien zij het actuele aanbod aan vacatures, specifiek afgestemd op hun mogelijkheden. Trots dat wij als één van de zeven werkgevers hier deel van uitmaken en kunnen bijdragen aan het verminderen van het aantal werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt!

Een waterpomp voor Geworteld Wonen

September 2018

In de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten (tussen Delft en Rijswijk) vind je Geworteld Wonen: een modern landgoed van 1,5 hectare, waar het heerlijk wonen is en iedere bewoner zijn steentje bijdraagt. Binnen deze duurzame, gedeelde leefomgeving realiseerden wij het ‘Hoofdhuis’ met 16 appartementen en 4 penthouses. De gezamenlijke grond rondom de woningen van 8.000m² – in de vorm van moestuinen, een boomgaard, speelruimte voor kinderen en verschillende plekken om elkaar te ontmoeten – wordt door de bewoners beheerd.

De bewoners van Geworteld Wonen startte een crowdfundingsactie voor een waterspeelplaats met als belangrijkste onderdeel een handmatige waterpomp. Een waterpomp om grondwater mee te pompen voor de bomen en planten in de moestuin, als een verbindende factor waar iedereen samenkomt en waar gespeeld, geleerd en gedeeld kan worden. Een mooi initiatief waar wij natuurlijk graag ons steentje aan bijdragen!

Samen bouwen aan Timmerdorp Eelde

juli 2018

In Timmerdorp Eelde werd drie dagen lang door kinderen van groep 3 t/m 8 uit Eelde-Paterswolde gebouwd en getimmerd. Onder begeleiding van vrijwilligers bouwden de kinderen in groepjes een hut van hout en spijkers. We vinden het belangrijk dat kinderen creatief kunnen timmeren en bouwen, daarom ondersteunden wij het Timmerdorp Eelde met materialen en bouwhekken. Collega’s Wim Vos en Theo Zant begeleiden de enthousiaste kinderen in het zomerse weer bij het bouwen van de hutten.

Door en met de gemeenschap

6 juli 2018

Súdwest-Fryslân Connect (SWF Connect) verbindt lokale inwoners en nieuwkomers (statushouders) op een laagdrempelige manier door het organiseren van maandelijkse evenementen. Centraal hierbij staat het vergroten van het netwerk, het stimuleren van taalontwikkeling, het wegnemen van vooroordelen en het vergroten van de sociale cohesie van de gemeente. Om het project langdurig door te kunnen zetten en de evenementen ook in de toekomst gratis te kunnen bezoeken ondersteunt Van Wijnen SWF Connect.

Krachten en talenten van 35 trotse mensen worden ingezet om het project mogelijk te maken. Ze worden hierbij ondersteund door Society in Motion. Hooman Nassimi, oprichter van Society in Motion: “Momenteel trainen we de lokale inwoners om vanaf eind dit jaar de evenementen zelfstandig voor te zetten vanuit SWF Connect. Met de schenking kunnen inkopen gedaan worden voor het Syrische, Eritrees en ook Nederlands eten dat gemaakt wordt maar ook materiaalkosten voor een creatieve workshop of aankleding kunnen hiermee betaald worden. Met deze schenking krijg SFW Connect een basis om in de toekomst te blijven ‘connecten’.”

Meer weten over SWF Connect: facebook.com/swfconnect of bekijk een sfeerimpressie: https://www.youtube.com/watch?v=l0Y19_gtx94

Een huiskamer voor iedereen

29 juni 2018
In de binnenstad van Groningen staat het Open Hof. Hier kunnen mensen die een steuntje in de rug nodig hebben al 35 jaar terecht. In de huiskamer is ruimte voor een gesprek, een kop koffie, een broodmaaltijd én een luisterend oor. De werkzaamheden worden gedragen door een groot team van vrijwilligers, die bezoekers altijd met open armen ontvangen.  Johny leidt ons rond: “Mijn verhaal vertel ik rauw en eerlijk. De straat is mijn thuis. Hier kom ik even tot rust.”
Het Open Hof is een bewonderenswaardige organisatie die een veilige en betekenisvolle plek biedt voor een diversiteit aan doelgroepen. Wij dragen hen een warm hart toe.

Solar Sport One: Out of the Box innoveren met zonnebootraces

juni 2018

Wij zijn trotse sponsor van stichting Solar Sport One. De stichting creëert middels zonnebootraces een platform voor innovaties op het gebied van duurzaamheid en verbindt de thema’s techniek, jeugd, watersport en fun met elkaar. Zo maken zij duurzaamheid cool en actueel. De teams optimaliseren de energieopbrengst van de zonnepanelen, verminderen middels nieuwe designs de waterweerstand steeds meer en monitoren de resultaten nauwkeurig. De innovaties die met de out-of-the-box werkwijze aan het licht komen, zijn ook buiten het wedstrijdveld van meerwaarde en staan aan de basis van de benodigde verduurzamingsslag.

Dit jaar vonden de zonnebootraces achtereenvolgens plaats in Purmerend, Groningen en Leeuwarden. Met 8 racedagen, meer dan 300 kilometer over water en top snelheden van 45 km/per uur was het een zeer geslaagde editie. Onderstaande beelden vanuit Leeuwarden geven de sfeer goed weer.

Talenten het beste tot zijn recht laten komen

22 juni 2018

De Prinsenstichting in Purmerend is een stichting met lef. Zij biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. En kijken samen naar wat wel kan. Denken in oplossingen, zodat iedereen zijn leven kan leiden zoals hij wil. Gudy en Terry werken beiden bij Fred’s Atelier. Elk in een eigen stijl, heel bijzonder en steeds uniek. Wij ondersteunen het atelier zodat ieders talent het best tot zijn recht komt. Ook dat is samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.

Aandacht is het beste recept

juni 2018
Aandacht is het beste recept voor ouderen. In het kader van Gouden Dagen namen collega’s van de vestiging Heerhugowaard senioren van De Pieter Raat Stichting mee naar Purmerend waar onder andere de Solar Sport One Races plaatsvonden. Kinderen van lokale basisscholen vertelden de senioren vol trots over hun zelfgebouwde mini zonneboten. Op deze manier gaven we de senioren een mooi moment met een gouden randje.

Vernieuwen vlonder bij De Meent in Veenendaal

8 juni 2018

Samen met onze opdrachtgever Charim en onze ketenpartners hebben wij de vlonder aan de gracht bij locatie De Meent in Veenendaal in één middag vernieuwd. Een mooie teambuildingsactiviteit waarbij we ook iets tastbaars achterlaten voor de bewoners. De vlonder werd zo’n 10 jaar geleden aangelegd als visplaats voor de bewoners van De Meent. Een maand geleden werd de vlonder afgezet, omdat het niet meer veilig was de vlonder te betreden. Door de vernieuwing van de vlonder kunnen bewoners met een mantelzorger of vrijwilliger weer heerlijk op het bankje aan het water zitten.

Fiets Naar Je Werk Dag

31 mei 2018

Veel Van Wijnen collega’s zijn vandaag in het kader van Fiets naar je Werk Dag enthousiast op de fiets naar hun werk gaan! Goed voor het milieu, goed voor de gezondheid. Een landelijk inititatief waar dit jaar een recordaantal van 18.000 deelnemers aan meedoen. Met onze deelnemers steunt Van Wijnen het goede doel Bike4Work van Cycling out of Poverty. Deze stichting verbetert voor Oost-Afrikanen de toegang tot inkomsten door te voorzien in fietsen. Daarnaast verschijnen de Van Wijnen collega’s uiteraard nóg fitter en energieker op het werk.

Eén van die fanatiekelingen is collega Danny Buma die we vanmorgen in een soort van vlog hebben gevraagd hoe het hem is vergaan. Bekijk het filmpje hier.

Welkom op Culturele Zondag in Overvecht!

april 2018
Zondag 22 april vond de Culturele Zondag plaats op het voormalige terrein van de Nederlandse Pakket Dienst (NPD) in Utrecht Overvecht, waar straks ons project ‘629 studentenwoningen Op Dreef’ wordt gerealiseerd. Culturele Zondag in Overvecht wordt mede mogelijk gemaakt door AM, IC Netherlands en Van Wijnen. Dat zijn de partijen die bezig zijn met de ontwikkeling van de NPD-strook en zich inzetten om nu al de verbinding met de wijk te zoeken.

Een tweede leven bij Spullenbank Lelystadse Uitdaging

april 2018

Lokale, sociale initiatieven in Lelystad die verlegen zitten om meubilair of andere artikelen kunnen terecht bij de Spullenbank van de Lelystadse Uitdaging. Van Wijnen Lelystad heeft veertig bureaus die vervangen worden aangeboden aan de Spullenbank. Stichtingen en verenigingen uit Lelystad kunnen gratis gebruik maken van het aanbod en de bureaus ophalen voor 20 april. Vestigingsdirecteur Nina Nomden: “Op deze manier betekenen wij graag wat voor Lelystad. Ik hoop dat we een aantal stichtingen blij kunnen maken en onze bureaus zo een mooi tweede leven krijgen. Een mooi voorbeeld van de circulaire economie, waar wij graag ons steentje aan bijdragen!”

Interesse
Bij interesse kunnen stichtingen e-mailen naar info@lelystadseuitdaging.nl

Van Wijnen Basketballdagen

april 2018
Als ‘Maatschappelijk Wijkpartner’ is Van Wijnen sinds februari 2017 verbonden aan New Heroes Basketball. De samenwerking is voor beide partijen succesvol geweest en besloten is deze intensiever voort te zetten. Als ‘Maatschappelijk Wijkpartner’ activeert Van Wijnen haar sponsorschap via de ‘Van Wijnen Basketball Dagen’. We trekken sinds vorig voorjaar samen met de Bossche topclub regelmatig de wijken in. Met het concept verrassen we de jeugd met een New Heroes Basketball Clinic. Met als voornaamste ambitie het creëren van een gezondere leefomgeving.

Van vlag naar boodschappentas

oude vlaggen worden duurzaam collectorsitem

april 2018
Van vlaggen, die overbleven na onze rebranding, hebben we opvouwbare boodschappentassen laten maken. De Dokkumer Vlaggencentrale (DVC) maakte van bijna 200 vlaggen 3.000 tassen. Lees meer over deze samenwerking op de website van DVC

Record aantal bezoekers op de Techniekdag Achterhoek

17 maart 2018
Maar liefst 73 bedrijven en opleidingen lieten de Achterhoekse jeugd kennismaken met de techniek. Zo kon de jeugd bij de stand van Van Wijnen spijkerslaan en figuurzagen. Het was ontzettend druk, ruim 6.000 bezoekers trotseerden de kou en bezochten de geslaagde Techniekdag. De Techniekdagen in de Achterhoek zijn een initiatief van VNO-NCW Achterhoek en POA Achterhoek.In Winterswijk was de organisatie in handen van Grijsen Park- & Straatdesign, CC Schaersvoorde, Graafschap College, SG Marianum, AT Techniekopleidingen, Gerrit Komrij College, Staring College, de Julianaschool Winterswijk,  OWIN, IKAD en IKB.

Handen uit de mouwen

tijdens NL Doet

maart 2018
Tijdens de NL Doet dagen staken collega’s de handen weer uit de mouwen. Collega’s vanuit Baarn gingen aan de slag bij zorginstelling Sherpa, terwijl collega’s vanuit Lelystad klussen verrichten voor zorginstelling Triade. Zorginstelling De Zijlen in Tolbert kreeg van collega’s uit het Noorden van het land hulp bij het schoonmaken van terrassen en dakranden en het wegbrengen van spullen naar de stort. Collega’s in Zwolle zijn aan de slag gegaan voor St. Vrienden van InnSide en maakten daar de tuin en terrassen zomerklaar.

Minibieb voor bewoners Hadewychstraat in ’s-Hertogenbosch

Woningcorporatie Zayaz

maart 2018
Ter ere van de behaalde PSO certificering trede 3 schonken we woningcorporatie Zayaz, in de week van het boek, twee openbare mini bibliotheekjes. De goed gevulde minibibliotheekkastjes zijn geplaatst bij ons project aan de Hadewychstraat in ’s-Hertogenbosch nabij de speel- en ontmoetingsplek in de wijk. Het idee van een minibieb past heel goed in een sociale en actieve buurt. In de kastjes staan diverse boeken die iedereen mag lenen of omruilen tegen een ander boek. Hoe meer roulatie, hoe leuker.

Geen relatiegeschenken maar steun aan goed doel

stichting Beauty4Ashes

9 februari
Wij brachten de samenwerking met onze klant aan het einde van het jaar tot uiting in een passende attentie. Een aantal relaties heeft te kennen gegeven dat ze dit jaarlijkse relatiegeschenk niet in traditionele vorm willen ontvangen. Van Wijnen Zuid schenkt daarom de waarde hiervan aan een goed doel. De in totaal €1.975 euro ging naar Stichting Beauty4Ashes. Deze stichting zet zich in om een weeshuis te bouwen in Nepal en geeft kinderen hiermee een kans op een mooie toekomst, in een veilig huis. Meer hierover lees je op beauty4ashes.nl.

Met deelname aan Movember

vragen collega’s aandacht voor prostaatkanker

December 2017
In de maand november vierde we het hoogste punt van de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda. Het hoogste punt (30m) werd bereikt bij de liftopbouw van het oncologiegebouw. En omdat dit in de maand november plaats vond nam Amphia van de situatie gebruik om mee te doen aan Movember en op deze manier extra aandacht te vragen voor prostaatkanker. Veel van de collega’s deden aan deze actie mee en lieten hun snor staan!

MBO leerlingen bezoeken bouwplaats

van het stadskantoor in Hengelo

november 2017
70 eerstejaars leerlingen van het ROC Twente bezochten de bouwplaats van het nieuwe stadskantoor in Hengelo. In kleine groepen hebben de leerlingen een presentatie en rondleiding gehad en leerden zo meer over onder andere een bouwkuip, damwanden en funderingswerk.

Opknapbeurt voor tuinen van Siza

op locatie ’s Koonings Jaght

November 2017
We zijn gestart met de aanleg van de belevingstuinen op locatie ’s Koonings Jaght van Siza. Het is een project dat anders is dan anders. Het is namelijk onderdeel van ‘Beleef het op ’s Koonings Jaght’ een initiatief van Siza om met behulp van fondsenwerving de tuinen van het park op de locatie in Arnhem op te knappen. Wij zijn één van de sponsoren die zich inzet om dit initiatief te ondersteunen. En dat doen we door de handen uit de mouwen te steken. Ook de cliënten dragen op hun manier een steentje bij.

Stichting Beschermde Wieg

komt op voor kwetsbare moeders en hun kinderen

14 november 2017
14 december opende Stichting Beschermde Wieg opnieuw een kamer, deze keer in het ADRZ in Goes. Stichting Beschermde Wieg komt op voor kwetsbare moeders en hun kinderen. Wij boden onze werkzaamheden aan voor de realisatie van een nieuwe kamer.

Snuffelstage in Zwolle

Laat Adel uit Syrië kennismaken met bouwproces in Nederland

28 september 2017
De afgelopen maanden heeft Adel Hoessein in Zwolle een soort ‘snuffelstage’ gevolgd. Adel studeerde aan de universiteit in Syrië civiele techniek, maar kon zijn laatste jaar helaas niet afmaken.  Inmiddels is hij ruim 1,5 jaar in Nederland en heeft hij met verschillende collega’s meegelopen om zo een indruk te krijgen hoe het bouwproces in Nederland werkt. Begin september is hij gestart met de opleiding Bouwkunde bij Hogeschool Windesheim. Hij heeft de Nederlandse toelatingstoetsen daarvoor succesvol afgerond.

Met klussendienst Mevrouw Spijker

worden vrouwen opgeleid tot zelfstandige klusvrouw

31 augustus 2017
Samen bouwen en leren in Arnhem. Met klussendienst Mevrouw Spijker knappen we een jaren 30 pand op waar Stichting ’t Broek Omhoog en Volkshuisvesting Arnhem gebruik van maken. Mevrouw Spijker is sociale onderneming die vrouwen, die aan het terugkomen zijn op de arbeidsmarkt, opleidt tot zelfstandige klusvrouw.

Studenten op bezoek

bij transformatie op Universiteit Twente

31 augustus 2017
Hoe gaaf is dat? De introductie van je nieuwe studie beginnen met een bezoek aan ons transformatieproject de Hogekamp University of Twente! Wij wensen de 85 aanstormende ingenieurs een voorspoedige studie toe

Constru Casa

verbetert leefomstandigheden van de armste gezinnen in Guatamala

Augustus 2017
Met een kleine bijdrage steunen we het project Constru Casa. Een stichting, opgericht door een Nederlandse bouwkundige in Guatemala met als doel, de leefomstandigheden van de armste gezinnen in Guatamala te verbeteren door middel van het bouwen van huizen. Dit jaar wordt in Guatamala het 1000ste huis door Constru Casa gebouwd.

Waardevolle hulp

van klussendienst in Boschveld

10 juli 2017
Samen met Abdyl en Ahmad van de klussendienst in Boschveld knappen we in opdracht van Zayaz Woningcorporatie 91 woningen op. Uitvoerder Peter van der Velde is laaiend enthousiast. “Ik kan het andere bedrijven alleen maar aanraden. Het is zeker voor herhaling vatbaar!”

Huis Anne in Utrecht

startpunt voor omwoners

23 juni 2017

Als inwoner van de stad Utrecht voelen wij ons betrokken én verantwoordelijk voor de toekomst van de stad. We vinden het belangrijk om voor elke woonvraag een passende duurzame en toekomstbestendige oplossing te vinden. Bij ANNE komt dit samen! ANNE is de werk- en ontmoetingsplek in het hart van Utrecht voor mensen die duurzaam willen wonen en werken. En omdat wij dit belangrijk vinden sponsoren wij dit project.

Local Heroes Obstacle Run

zamelt geld in voor KWF Kankerbestrijding

10 juni 2017

Ieder jaar doen we met een team mee aan de Local Heroes Obstacle Run: een sportieve run met meerdere obstakels door de Krimpenerwaard, met als doel geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Ook dit jaar bouwden we weer een uitdagend obstakel, een Van Wijnen muur op het terrein van onze vestiging in Stolwijk.

40ste Van Wijnen Voetbaltoernooi

een begrip op de Veluwe

10 juni 2017

Het 40ste Van Wijnen voetbaltoernooi is ook dit jaar weer een succesvol gebleken. De vele vrijwilligers hebben zich ingezet om alles vlekkeloos te laten verlopen en zorgen ieder jaar weer voor een fantastische voetbaldag in Ermelo. Van Wijnen (en voorheen BIMO) is al jaar en dag sponsor en organisator van dit evenement.

Gourmetavond in Lelystad

met de bewoners van De Uitertron

11 april 2017

Ruim 25 collega’s, veelal breedgeschouderde bikkelaars, werkte zich in het restaurant van De Uiterton in Lelystad in het zweet met warme gourmethapjes en dienbladen met drankjes. ‘Wij vinden dat iedereen recht heeft op een comfortabele leefomgeving en bewoners zo nu en dan eens in het zonnetje zetten hoort daarbij. Eigenlijk is dat heel normaal voor ons,’ aldus Jan Aalbers, toenmalig directeur van Van Wijnen Lelystad

PEC Zwolle Street League

is gestart

6 april 2017

De PEC Zwolle Street League, een voetbalcompetitie waar kinderen uit regio Zwolle fanatiek aan deelnemen is gestart. Als trotse sponsor waren wij bij de eerste ‘wedstrijddag’. Bekijk in de video hoe het er aan toe ging.

NL Doet

leidt tot initiatieven door heel het land

10 en 11 maart 2017

Op meerdere plaatsen in het land kwamen collega’s in actie tijdens de landelijk NLDoet actie. Natuurlijk zetten onze vakmannen en vakvrouwen zich in. Maar ook de minder technisch onderlegde collega’s zorgde op hun manier voor een maatschappelijke bijdrage die enorm werd gewaardeerd.

200 reflecterende hesjes voor scholieren van OBC Bemmel

omdat veiligheid op één staat

24 februari 2017

De scholieren van basisschool OBC Bemmel in Bemmel ontvingen van collega’s Ralph en Geert een reflecterend hesje waarmee de leerlingen extra goed opvallen in het verkeer tijdens de donkere wintermaanden. Veiligheid vinden we belangrijk en op deze manier willen we dat ook meegeven aan de jeugd.

Beroepsprofiel bouw op basisschool

Evie, Sepp, Jesse en klasgenootjes stropen de mouwen op

20 februari 2017

Op basisschool Campus Columbus in Heerhugowaard maken de leerlingen al jong kennis met de bouwsector. De meesters en juffen verzorgden een maand lang rekenlessen met bakstenen, leerden hen metselen en vooral heel veel zelf onderzoeken. Onze collega Lianne Quax gaf een gastles aan groep 1 t/m 3 en beantwoordde heel veel slimme vragen.

Duofiets voor Wijkzorgcentrum Dokter Calshof

Januari 2017

Omdat een aantal relaties te kennen heeft gegeven dat ze het jaarlijkse relatiegeschenk niet in traditionele vorm willen ontvangen hebben Vrienden van de MeanderGroep Zuid-Limburg een waardecheque mogen ontvangen. Het bestuur van Meander Vrienden heeft besloten om het volledige bedrag te doneren aan een initiatief van Wijkzorgcentrum Dokter Calshof in Landgraaf. Mede namens de donatie heeft dr. Calshof een DUO fiets aangeschaft. Doel van deze fiets is dat bewoners deelnemers aan activiteiten en wijkbewoners gebruik kunnen maken van deze fiets en op deze manier meer bewegen waarbij men zonder veel inspanning er op uit kan gaan.

Meer dan bouwen