keyware

Van Wijnen Doet

Samen bouwen we aan ruimte voor een beter leven. Dat doen we op de projecten die we overal in Nederland ontwikkelen, realiseren en beheren. Maar dat niet alleen. We hechten veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Naar elkaar omkijken en elkaar helpen waar we kunnen.

Zo zetten we ons gedurende het jaar in, bij verschillende activiteiten waar we een maatschappelijke bijdrage leveren. Een overzicht van dit jaar vind je hieronder.

Van Wijnen laat start-up’s groeien

Oktober 2018

Vanuit de overtuiging ‘van delen word je rijker en door te delen leren we samen meer’, hebben we onze relaties, in de vorm van een Dragon’s Den, kennis laten maken met ideeën van een aantal veelbelovende start-up’s. Wij investeren graag in kansrijke en ambitieuze beginnende ondernemers om onze innovatiekracht te versterken. Met de winnaar, @KITErobotics, bouwen we aan een duurzame en innovatieve samenwerking. Bekijk hier de recap van de Dragon’s Den.

App, dat werkt!

September 2018
Met de werkgeverscampagne ‘Waddinxveen: dat werkt!’ zet gemeente Waddinxveen zich in voor werkzoekenden met een uitkering. In het kader hiervan lanceerden zij twee apps. De eerste app is speciaal ontwikkeld voor zeven werkgevers in kansrijke branches. Van Wijnen is er één van. In deze app worden geschikte kandidaten voorgesteld. De tweede app helpt werkzoekenden met een uitkering bij het zoeken naar een baan. In deze app zien zij het actuele aanbod aan vacatures, specifiek afgestemd op hun mogelijkheden. Trots dat wij als één van de zeven werkgevers hier deel van uitmaken en kunnen bijdragen aan het verminderen van het aantal werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt!

Een waterpomp voor Geworteld Wonen

September 2018
In de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten (tussen Delft en Rijswijk) vind je Geworteld Wonen: een modern landgoed van 1,5 hectare, waar het heerlijk wonen is en iedere bewoner zijn steentje bijdraagt. Binnen deze duurzame, gedeelde leefomgeving realiseerden wij het ‘Hoofdhuis’ met 16 appartementen en 4 penthouses. De gezamenlijke grond rondom de woningen van 8.000m² – in de vorm van moestuinen, een boomgaard, speelruimte voor kinderen en verschillende plekken om elkaar te ontmoeten – wordt door de bewoners beheerd.

De bewoners van Geworteld Wonen startte een crowdfundingsactie voor een waterspeelplaats met als belangrijkste onderdeel een handmatige waterpomp. Een waterpomp om grondwater mee te pompen voor de bomen en planten in de moestuin, als een verbindende factor waar iedereen samenkomt en waar gespeeld, geleerd en gedeeld kan worden. Een mooi initiatief waar wij natuurlijk graag ons steentje aan bijdragen!

Geworteld Wonen

Samen bouwen aan Timmerdorp Eelde

juli 2018

In Timmerdorp Eelde werd drie dagen lang door kinderen van groep 3 t/m 8 uit Eelde-Paterswolde gebouwd en getimmerd. Onder begeleiding van vrijwilligers bouwden de kinderen in groepjes een hut van hout en spijkers. We vinden het belangrijk dat kinderen creatief kunnen timmeren en bouwen, daarom ondersteunden wij het Timmerdorp Eelde met materialen en bouwhekken. Collega’s Wim Vos en Theo Zant begeleiden de enthousiaste kinderen in het zomerse weer bij het bouwen van de hutten.

SWF Connect, Hooman Nassimi, Van Wijnen

Door en met de gemeenschap

6 juli 2018

Súdwest-Fryslân Connect (SWF Connect) verbindt lokale inwoners en nieuwkomers (statushouders) op een laagdrempelige manier door het organiseren van maandelijkse evenementen. Centraal hierbij staat het vergroten van het netwerk, het stimuleren van taalontwikkeling, het wegnemen van vooroordelen en het vergroten van de sociale cohesie van de gemeente. Om het project langdurig door te kunnen zetten en de evenementen ook in de toekomst gratis te kunnen bezoeken ondersteunt Van Wijnen SWF Connect.

Krachten en talenten van 35 trotse mensen worden ingezet om het project mogelijk te maken. Ze worden hierbij ondersteund door Society in Motion. Hooman Nassimi, oprichter van Society in Motion: “Momenteel trainen we de lokale inwoners om vanaf eind dit jaar de evenementen zelfstandig voor te zetten vanuit SWF Connect. Met de schenking kunnen inkopen gedaan worden voor het Syrische, Eritrees en ook Nederlands eten dat gemaakt wordt maar ook materiaalkosten voor een creatieve workshop of aankleding kunnen hiermee betaald worden. Met deze schenking krijg SFW Connect een basis om in de toekomst te blijven ‘connecten’.”

Meer weten over SWF Connect: facebook.com/swfconnect of bekijk een sfeerimpressie: https://www.youtube.com/watch?v=l0Y19_gtx94

Een huiskamer voor iedereen

29 juni 2018
In de binnenstad van Groningen staat het Open Hof. Hier kunnen mensen die een steuntje in de rug nodig hebben al 35 jaar terecht. In de huiskamer is ruimte voor een gesprek, een kop koffie, een broodmaaltijd én een luisterend oor. De werkzaamheden worden gedragen door een groot team van vrijwilligers, die bezoekers altijd met open armen ontvangen.  Johny leidt ons rond: “Mijn verhaal vertel ik rauw en eerlijk. De straat is mijn thuis. Hier kom ik even tot rust.”
Het Open Hof is een bewonderenswaardige organisatie die een veilige en betekenisvolle plek biedt voor een diversiteit aan doelgroepen. Wij dragen hen een warm hart toe.

Solar Sport One: Out of the Box innoveren met zonnebootraces

juni 2018

Wij zijn trotse sponsor van stichting Solar Sport One. De stichting creëert middels zonnebootraces een platform voor innovaties op het gebied van duurzaamheid en verbindt de thema’s techniek, jeugd, watersport en fun met elkaar. Zo maken zij duurzaamheid cool en actueel. De teams optimaliseren de energieopbrengst van de zonnepanelen, verminderen middels nieuwe designs de waterweerstand steeds meer en monitoren de resultaten nauwkeurig. De innovaties die met de out-of-the-box werkwijze aan het licht komen, zijn ook buiten het wedstrijdveld van meerwaarde en staan aan de basis van de benodigde verduurzamingsslag.

Dit jaar vonden de zonnebootraces achtereenvolgens plaats in Purmerend, Groningen en Leeuwarden. Met 8 racedagen, meer dan 300 kilometer over water en top snelheden van 45 km/per uur was het een zeer geslaagde editie. Onderstaande beelden vanuit Leeuwarden geven de sfeer goed weer.

Talenten het beste tot zijn recht laten komen

22 juni 2018

De Prinsenstichting in Purmerend is een stichting met lef. Zij biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. En kijken samen naar wat wel kan. Denken in oplossingen, zodat iedereen zijn leven kan leiden zoals hij wil. Gudy en Terry werken beiden bij Fred’s Atelier. Elk in een eigen stijl, heel bijzonder en steeds uniek. Wij ondersteunen het atelier zodat ieders talent het best tot zijn recht komt. Ook dat is samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.

Aandacht is het beste recept

juni 2018
Aandacht is het beste recept voor ouderen. In het kader van Gouden Dagen namen collega’s van de vestiging Heerhugowaard senioren van De Pieter Raat Stichting mee naar Purmerend waar onder andere de Solar Sport One Races plaatsvonden. Kinderen van lokale basisscholen vertelden de senioren vol trots over hun zelfgebouwde mini zonneboten. Op deze manier gaven we de senioren een mooi moment met een gouden randje.

Fiets Naar Je Werk Dag

31 mei 2018

Veel Van Wijnen collega’s zijn vandaag in het kader van Fiets naar je Werk Dag enthousiast op de fiets naar hun werk gaan! Goed voor het milieu, goed voor de gezondheid. Een landelijk inititatief waar dit jaar een recordaantal van 18.000 deelnemers aan meedoen. Met onze deelnemers steunt Van Wijnen het goede doel Bike4Work van Cycling out of Poverty. Deze stichting verbetert voor Oost-Afrikanen de toegang tot inkomsten door te voorzien in fietsen. Daarnaast verschijnen de Van Wijnen collega’s uiteraard nóg fitter en energieker op het werk.

Eén van die fanatiekelingen is collega Danny Buma die we vanmorgen in een soort van vlog hebben gevraagd hoe het hem is vergaan. Bekijk het filmpje hier.

Welkom op Culturele Zondag in Overvecht!

april 2018
Zondag 22 april vond de Culturele Zondag plaats op het voormalige terrein van de Nederlandse Pakket Dienst (NPD) in Utrecht Overvecht, waar straks ons project ‘629 studentenwoningen Op Dreef’ wordt gerealiseerd. Culturele Zondag in Overvecht wordt mede mogelijk gemaakt door AM, IC Netherlands en Van Wijnen. Dat zijn de partijen die bezig zijn met de ontwikkeling van de NPD-strook en zich inzetten om nu al de verbinding met de wijk te zoeken.

noordwaarts
Van Wijnen ondersteunt Lelystadse Uitdaging

Een tweede leven

bij Spullenbank Lelystadse Uitdaging

april 2018

Lokale, sociale initiatieven in Lelystad die verlegen zitten om meubilair of andere artikelen kunnen terecht bij de Spullenbank van de Lelystadse Uitdaging. Van Wijnen Lelystad heeft veertig bureaus die vervangen worden aangeboden aan de Spullenbank. Stichtingen en verenigingen uit Lelystad kunnen gratis gebruik maken van het aanbod en de bureaus ophalen voor 20 april. Vestigingsdirecteur Nina Nomden: “Op deze manier betekenen wij graag wat voor Lelystad. Ik hoop dat we een aantal stichtingen blij kunnen maken en onze bureaus zo een mooi tweede leven krijgen. Een mooi voorbeeld van de circulaire economie, waar wij graag ons steentje aan bijdragen!”

Interesse

Bij interesse kunnen stichtingen e-mailen naar info@lelystadseuitdaging.nl

  • Basketbal dagen Den Bosch
  • Basketbal dagen Den Bosch2
  • Basketbal dagen Den Bosch3
  • Basketbal dagen Den Bosch4

Van Wijnen Basketballdagen

Met New Heroes gaan voor een gezondere leefomgeving

april 2018
Als ‘Maatschappelijk Wijkpartner’ is Van Wijnen sinds februari 2017 verbonden aan New Heroes Basketball. De samenwerking is voor beide partijen succesvol geweest en besloten is deze intensiever voort te zetten. Als ‘Maatschappelijk Wijkpartner’ activeert Van Wijnen haar sponsorschap via de ‘Van Wijnen Basketball Dagen’. We trekken sinds vorig voorjaar samen met de Bossche topclub regelmatig de wijken in. Met het concept verrassen we de jeugd met een New Heroes Basketball Clinic. Met als voornaamste ambitie het creëren van een gezondere leefomgeving.

Van vlag naar boodschappentas

oude vlaggen worden duurzaam collectorsitem

april 2018

Van vlaggen, die overbleven na onze rebranding, hebben we opvouwbare boodschappentassen laten maken. De Dokkumer Vlaggencentrale (DVC) maakte van bijna 200 vlaggen 3.000 tassen. Lees meer over deze samenwerking op de website van DVC

Handen uit de mouwen

tijdens NL Doet

maart 2018
Tijdens de NL Doet dagen staken collega’s de handen weer uit de mouwen. Collega’s vanuit Baarn gingen aan de slag bij zorginstelling Sherpa, terwijl collega’s vanuit Lelystad klussen verrichten voor zorginstelling Triade. Zorginstelling De Zijlen in Tolbert kreeg van collega’s uit het Noorden van het land hulp bij het schoonmaken van terrassen en dakranden en het wegbrengen van spullen naar de stort. Collega’s in Zwolle zijn aan de slag gegaan voor St. Vrienden van InnSide en maakten daar de tuin en terrassen zomerklaar.

Van Wijnen NL Doet
minibieb voor bewoners wijk 's-Hertogenbosch

Minibieb voor bewoners Hadewychstraat in ’s-Hertogenbosch

Woningcorporatie Zayaz

maart 2018

Ter ere van de behaalde PSO certificering trede 3 schonken we woningcorporatie Zayaz, in de week van het boek, twee openbare mini bibliotheekjes. De goed gevulde minibibliotheekkastjes zijn geplaatst bij ons project aan de Hadewychstraat in ’s-Hertogenbosch nabij de speel- en ontmoetingsplek in de wijk. Het idee van een minibieb past heel goed in een sociale en actieve buurt. In de kastjes staan diverse boeken die iedereen mag lenen of omruilen tegen een ander boek. Hoe meer roulatie, hoe leuker.

Beauty4ashes

Geen relatiegeschenken maar steun aan goed doel

stichting Beauty4Ashes

9 februari
Wij brachten de samenwerking met onze klant aan het einde van het jaar tot uiting in een passende attentie. Een aantal relaties heeft te kennen gegeven dat ze dit jaarlijkse relatiegeschenk niet in traditionele vorm willen ontvangen. Van Wijnen Zuid schenkt daarom de waarde hiervan aan een goed doel. De in totaal €1.975 euro ging naar Stichting Beauty4Ashes. Deze stichting zet zich in om een weeshuis te bouwen in Nepal en geeft kinderen hiermee een kans op een mooie toekomst, in een veilig huis. Meer hierover lees je op beauty4ashes.nl.

Movember Amphia

Met deelname aan Movember

vragen collega’s aandacht voor prostaatkanker

December 2017
In de maand november vierde we het hoogste punt van de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda. Het hoogste punt (30m) werd bereikt bij de liftopbouw van het oncologiegebouw. En omdat dit in de maand november plaats vond nam Amphia van de situatie gebruik om mee te doen aan Movember en op deze manier extra aandacht te vragen voor prostaatkanker. Veel van de collega’s deden aan deze actie mee en lieten hun snor staan!

MBO leerlingen bezoeken bouwplaats

van het stadskantoor in Hengelo

november 2017
70 eerstejaars leerlingen van het ROC Twente bezochten de bouwplaats van het nieuwe stadskantoor in Hengelo. In kleine groepen hebben de leerlingen een presentatie en rondleiding gehad en leerden zo meer over onder andere een bouwkuip, damwanden en funderingswerk.

Siza

Opknapbeurt voor tuinen van Siza

op locatie ’s Koonings Jaght

November 2017
We zijn gestart met de aanleg van de belevingstuinen op locatie ’s Koonings Jaght van Siza. Het is een project dat anders is dan anders. Het is namelijk onderdeel van ‘Beleef het op ’s Koonings Jaght’ een initiatief van Siza om met behulp van fondsenwerving de tuinen van het park op de locatie in Arnhem op te knappen. Wij zijn één van de sponsoren die zich inzet om dit initiatief te ondersteunen. En dat doen we door de handen uit de mouwen te steken. Ook de cliënten dragen op hun manier een steentje bij.

Stichting Beschermde Wieg

komt op voor kwetsbare moeders en hun kinderen

14 november 2017
14 december opende Stichting Beschermde Wieg opnieuw een kamer, deze keer in het ADRZ in Goes. Stichting Beschermde Wieg komt op voor kwetsbare moeders en hun kinderen. Wij boden onze werkzaamheden aan voor de realisatie van een nieuwe kamer.

  • DSC_1761
  • DSC_1762
  • DSC_1765

Dag van de Westlandse Techniek

Brengt 1.300 kinderen in aanraking met techniek

6 oktober
Op de Dag van de Westlandse Techniek bezochten bijna 1.300 kinderen diverse bedrijven om kennis te maken met techniek. Ook op onze bouwplaats in ’s Gravenzande, waar wij Villa Alba realiseren, brachten kinderen van groep 7 en 8 een bezoek.

Snuffelstage in Zwolle

Laat Adel uit Syrië kennismaken met bouwproces in Nederland

28 september 2017
De afgelopen maanden heeft Adel Hoessein in Zwolle een soort ‘snuffelstage’ gevolgd. Adel studeerde aan de universiteit in Syrië civiele techniek, maar kon zijn laatste jaar helaas niet afmaken.  Inmiddels is hij ruim 1,5 jaar in Nederland en heeft hij met verschillende collega’s meegelopen om zo een indruk te krijgen hoe het bouwproces in Nederland werkt. Begin september is hij gestart met de opleiding Bouwkunde bij Hogeschool Windesheim. Hij heeft de Nederlandse toelatingstoetsen daarvoor succesvol afgerond.

Met klussendienst Mevrouw Spijker

worden vrouwen opgeleid tot zelfstandige klusvrouw

31 augustus 2017
Samen bouwen en leren in Arnhem. Met klussendienst Mevrouw Spijker knappen we een jaren 30 pand op waar Stichting ’t Broek Omhoog en Volkshuisvesting Arnhem gebruik van maken. Mevrouw Spijker is sociale onderneming die vrouwen, die aan het terugkomen zijn op de arbeidsmarkt, opleidt tot zelfstandige klusvrouw.

Studenten

Studenten op bezoek

bij transformatie op Universiteit Twente

31 augustus 2017
Hoe gaaf is dat? De introductie van je nieuwe studie beginnen met een bezoek aan ons transformatieproject de Hogekamp University of Twente! Wij wensen de 85 aanstormende ingenieurs een voorspoedige studie toe

Constru Casa

verbetert leefomstandigheden van de armste gezinnen in Guatamala

Augustus 2017
Met een kleine bijdrage steunen we het project Constru Casa. Een stichting, opgericht door een Nederlandse bouwkundige in Guatemala met als doel, de leefomstandigheden van de armste gezinnen in Guatamala te verbeteren door middel van het bouwen van huizen. Dit jaar wordt in Guatamala het 1000ste huis door Constru Casa gebouwd.

Constru Casa
Klussendienst Boschveld

Waardevolle hulp

van klussendienst in Boschveld

10 juli 2017
Samen met Abdyl en Ahmad van de klussendienst in Boschveld knappen we in opdracht van Zayaz Woningcorporatie 91 woningen op. Uitvoerder Peter van der Velde is laaiend enthousiast. “Ik kan het andere bedrijven alleen maar aanraden. Het is zeker voor herhaling vatbaar!”

Huis Anne in Utrecht

startpunt voor omwoners

23 juni 2017
Als inwoner van de stad Utrecht voelen wij ons betrokken én verantwoordelijk voor de toekomst van de stad. We vinden het belangrijk om voor elke woonvraag een passende duurzame en toekomstbestendige oplossing te vinden. Bij ANNE komt dit samen! ANNE is de werk- en ontmoetingsplek in het hart van Utrecht voor mensen die duurzaam willen wonen en werken. En omdat wij dit belangrijk vinden sponsoren wij dit project.

Local Heroes Obstacle Run

Local Heroes Obstacle Run

zamelt geld in voor KWF Kankerbestrijding

10 juni 2017

Ieder jaar doen we met een team mee aan de Local Heroes Obstacle Run: een sportieve run met meerdere obstakels door de Krimpenerwaard, met als doel geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Ook dit jaar bouwden we weer een uitdagend obstakel, een Van Wijnen muur op het terrein van onze vestiging in Stolwijk.

Van Wijnen voetbaltoernooi

40ste Van Wijnen Voetbaltoernooi

een begrip op de Veluwe

10 juni 2017
Het 40ste Van Wijnen voetbaltoernooi is ook dit jaar weer een succesvol gebleken. De vele vrijwilligers hebben zich ingezet om alles vlekkeloos te laten verlopen en zorgen ieder jaar weer voor een fantastische voetbaldag in Ermelo. Van Wijnen (en voorheen BIMO) is al jaar en dag sponsor en organisator van dit evenement.

Gourmetavond in Lelystad

met de bewoners van De Uitertron

11 april 2017
Ruim 25 collega’s, veelal breedgeschouderde bikkelaars, werkte zich in het restaurant van De Uiterton in Lelystad in het zweet met warme gourmethapjes en dienbladen met drankjes. ‘Wij vinden dat iedereen recht heeft op een comfortabele leefomgeving en bewoners zo nu en dan eens in het zonnetje zetten hoort daarbij. Eigenlijk is dat heel normaal voor ons,’ aldus Jan Aalbers, toenmalig directeur van Van Wijnen Lelystad

PEC Zwolle Street League

is gestart

6 april 2017
De PEC Zwolle Street League, een voetbalcompetitie waar kinderen uit regio Zwolle fanatiek aan deelnemen is gestart. Als trotse sponsor waren wij bij de eerste ‘wedstrijddag’. Bekijk in de video hoe het er aan toe ging.

NL Doet

leidt tot initiatieven door heel het land

10 en 11 maart 2017
Op meerdere plaatsen in het land kwamen collega’s in actie tijdens de landelijk NLDoet actie. Natuurlijk zetten onze vakmannen en vakvrouwen zich in. Maar ook de minder technisch onderlegde collega’s zorgde op hun manier voor een maatschappelijke bijdrage die enorm werd gewaardeerd.

Veiligheid op 1

200 reflecterende hesjes voor scholieren van OBC Bemmel

omdat veiligheid op één staat

24 februari 2017
De scholieren van basisschool OBC Bemmel in Bemmel ontvingen van collega’s Ralph en Geert een reflecterend hesje waarmee de leerlingen extra goed opvallen in het verkeer tijdens de donkere wintermaanden. Veiligheid vinden we belangrijk en op deze manier willen we dat ook meegeven aan de jeugd.

Campus Columbus themadag bouw

Beroepsprofiel bouw op basisschool

Evie, Sepp, Jesse en klasgenootjes stropen de mouwen op

20 februari 2017
Op basisschool Campus Columbus in Heerhugowaard maken de leerlingen al jong kennis met de bouwsector. De meesters en juffen verzorgden een maand lang rekenlessen met bakstenen, leerden hen metselen en vooral heel veel zelf onderzoeken. Onze collega Lianne Quax gaf een gastles aan groep 1 t/m 3 en beantwoordde heel veel slimme vragen.

duofiets

Duofiets voor Wijkzorgcentrum Dokter Calshof

Januari 2017

Omdat een aantal relaties te kennen heeft gegeven dat ze het jaarlijkse relatiegeschenk niet in traditionele vorm willen ontvangen hebben Vrienden van de MeanderGroep Zuid-Limburg een waardecheque mogen ontvangen. Het bestuur van Meander Vrienden heeft besloten om het volledige bedrag te doneren aan een initiatief van Wijkzorgcentrum Dokter Calshof in Landgraaf. Mede namens de donatie heeft dr. Calshof een DUO fiets aangeschaft. Doel van deze fiets is dat bewoners deelnemers aan activiteiten en wijkbewoners gebruik kunnen maken van deze fiets en op deze manier meer bewegen waarbij men zonder veel inspanning er op uit kan gaan.