Opleverfeest 198 woningen aan de Blaauwweg in Dordrecht 

Anderhalf jaar lang is er gewerkt aan de Zonneflat, Maanflat en Siriusflat aan de Blaauwweg in Dordrecht. De 198 woningen (verdeeld over 3 woonblokken) zijn flink verbeterd en verduurzaamd. De werkzaamheden werden uitgevoerd in bewoonde staat. Een hele klus met grote impact voor de bewoners, maar in een tijd waarin energieprijzen door het dak gaan, is het fijn dat de woningen nu goed geïsoleerd zijn. Samen met opdrachtgever Trivire en bewoners vierden we gisterenmiddag de oplevering. Een feestelijk moment! Martin de Jong, vestigingsdirecteur van Van Wijnen Dordrecht gaf symbolisch de sleutel terug aan Tinka van Rood, bestuurder van Trivire.  

opleverfeest-198-woningen-aan-de-blaauwweg-in-dordrecht

Duurzaam en meer comfort 

De woningen en appartementen zijn aangesloten op het warmtenet van HVC. Verder is gekozen voor hoogwaardige isolatie en HR++-glas. Voor de bewoners betekent dit een verhoogd wooncomfort. Van Wijnen startte in het voorjaar van 2021 met de grootschalige renovatie van de woningen aan de Blaauwweg.  

Metamorfose van binnen en van buiten 

Naast de werkzaamheden op het gebied van verduurzaming kregen de woningen ook een opknapbeurt aan de buitenkant. Zo kregen de meeste woningen een nieuwe badkamer, toilet en keuken. Aan veiligheid is ook gedacht, want de intercom is vervangen door een videofoon. En voor extra gemak is er een E-bikestalling gemaakt. 

Ook de buitenkant van de complexen heeft aandacht gekregen. Zo hebben de entrees een metamorfose ondergaan en de woongebouwen zijn in een andere kleurstelling geschilderd in de kleur die de bewoners zelf graag wilden. Zo heeft het gebouw weer een moderne uitstraling gekregen. 

Meer dan bouwen