DUURZAAM

BREEAM: de juiste keuzes in duurzaamheid

Voor projecten waarvoor we een BREEAM-certificaat wensen, ontwikkelt en bouwt Van Wijnen volgens de strenge duurzaamheidseisen van BREEAM. Deze geeft een standaard voor een duurzaam gebouw. Wij hebben BREEAM-experts in dienst die volledig bekend zijn met de beoordelingsrichtlijnen en het certificeringstraject begeleiden en bewaken. Van Wijnen volgt nieuwe ontwikkelingen in de beoordelingsrichtlijnen op de voet. Met BREEAM maken we samen de juiste keuzes in duurzaamheid.

 

Factoren van duurzaamheid

Middels onze BREEAM-meetlat maken wij snel en eenvoudig de kosten én baten van uw BREEAM ambitie inzichtelijk. Hiermee krijgt u een realistisch beeld van de haalbare score met daarbij de benodigde randvoorwaarde. Ons doel is toegevoegde waarde bieden aan onze opdrachtgevers door inbreng van expertise op het gebied van bouwtechniek, logistiek, materialen, veiligheid en prijsvorming.

 

Aan de hand van uw duurzaamheidsambitie en de criteria die BREEAM voorschrijft, bepalen we hoe we bouwen en welke materialen of installaties we gebruiken. We kijken daarbij naar alle duurzaamheidsfactoren, van de afvalverwerking tijdens de bouw tot het energieverbruik van het gebouw zelf, zodra het in gebruik is.

 

Onze BREEAM-experts verzamelen voor het assessment de benodigde informatie en sturen het proces aan. Ook assisteren zij u met inhoudelijke adviezen voor de verschillende duurzaamheidsfactoren.

 

BREEAM-NL-keurmerk

Zo realiseren we op basis van de juiste keuzes woningen en andere gebouwen die hun hele levenscyclus duurzaam presteren. Het UPC-kantoor dat we in Leeuwarden bouwden, ontving het predicaat ‘BREEAM Excellent'. Voor de bouw van het Siemens kantoor in Hengelo hebben we ook een BREEAM-certificaat ontvangen.

 

Download Duurzaamheidspresentatie BREEAM-project UPC

Bekijk het BREEAM-certificaat voor het Siemens Oost kantoor te Hengelo

Bekijk het BREEAM-certificaat voor het datacenter Expo Business Parc te Hengelo

Bekijk het BREAAM-certificaat voor het logistiek center Expo Business Parc te Hengelo

Bekijk de film ‘Een duurzame toekomst met BREEAM'

 

BREEAM - Afbeelding 1