DUURZAAM

Duurzaamheid projecten

Van Wijnen heeft 'duurzaam bouwen' volledig geïntegreerd in het bouwproces: van initiatief en ontwikkeling tot en met onderhoud en beheer. Voor opdrachtgevers onderzoeken we de mogelijkheden voor duurzame oplossingen, op eigen initiatief verkennen we de opties om duurzaam te ontwikkelen, te bouwen en te beheren. We bouwen duurzame gebouwen en kijken naar duurzaamheid in projecten.

 

Water- en energiebesparing

We hebben duurzaamheid in projecten en duurzaam bouwen vervlochten in onze Facet®-methodiek. In zowel nieuwbouwprojecten als in projecten voor onderhoud en beheer passen we milieuvriendelijke materialen toe, oriënteren we ons op water- en energiebesparende installaties en duurzame energiebronnen (water, wind en zon).

 

Bewezen goed voor het milieu

Bij het realiseren van gebouwen hanteren we de criteria van BREEAM. Daarnaast zijn we lid van de onafhankelijke Dutch Green Building Council (DGBC) die BREEAM-certificaten aan gebouwen toekent.

 

Instrumenten

Van Wijnen maakt gebruik van 'GPR-gebouw' en ‘Greencalc' waarmee we kunnen berekenen hoe duurzaam een gebouw is. Zo zorgen we ervoor dat we in alle fases van een bouwproces, van initiatief en uitvoering tot onderhoud en beheer, zo duurzaam mogelijk zijn. Daarnaast baseren we meerjarenonderhoudsplanningen en conditiemetingen op de NEN2767-norm. Daarmee beoordelen we, als één van de eerste bedrijven in de bouwsector, objectief de technische staat van gebouwen en leveren we feitelijke onderhoudsplanningen af.

 

Duurzaamheid in projecten - Afbeelding 1