De ontwikkel-, beheer- en bouwuitdagingen in Flevoland

De druk op de Nederlandse woningmarkt is hoog. Er moeten veel nieuwe woningen worden gebouwd en bestemmingen van bestaande gebouwen en locaties moeten worden gewijzigd. De provincie Flevoland speelt daar een centrale rol in. Met de komst van nieuwe woningen stijgt ook de vraag naar de ontwikkeling van bedrijven, sport-, zorg- en cultuurvoorzieningen. Voorzieningen die hard nodig zijn om een leefbare provincie te creëren. Wat dat betreft liggen er genoeg kansen in de Flevoland.

Het aantal inwoners en huishoudens stijgt de komende jaren. We zien hierin een grote toename. In vergelijking met andere provincies komt de toename niet alleen door het aantal eenpersoonshuishoudens, maar ook zien we het aantal meerpersoonshuishoudens flink stijgen. Daardoor blijft de provincie, ondanks vergrijzing, een relatief jonge provincie.

Door de toename van het aantal 65-plussers neemt de vraag naar geschikte ouderenwoningen toe, want die zijn er nog te weinig in de provincie. Er is met name vraag naar nultredenwoningen en geschikte ouderenwoningen. Ook het renoveren van verpleeghuizen en woonzorglocaties is nodig. Wij helpen bij deze uitdaging.

Vanuit onze vestiging in Lelystad werken we aan ontwikkel-, bouw-, renovatie-, transformatie- en vastgoedbeheerprojecten in Flevoland en de MRA. Als regionale ontwikkelaar en aannemer voelen we ons thuis in de polder. We weten als geen ander welke vragen en behoeftes er zijn binnen de provincie. We denken in mogelijkheden en bouwen mee aan een mooi en toekomstbestendig Flevoland. 

Project- & gebiedsontwikkeling in Flevoland

Bij het ontwikkelen van nieuwe wijken houden wij rekening met het creëren van een volwaardig woonklimaat en veel variatie in woonaanbod. De nieuwe woningen worden vooral gerealiseerd door nieuwbouw, maar ook door het transformeren van gebouwen naar woonruimte. Van grootschalige gebiedsontwikkeling tot aan kleinere projecten, met een toekomstbestendige blik zijn we in staat om voor elk ontwikkelvraagstuk een passend antwoord te bieden. Door onze lokale kennis, weten we bij Van Wijnen waar de behoeftes van jou als opdrachtgever liggen. Wij weten wat er speelt in Flevoland. Dat vertaalt zich naar bijzondere samenwerkingen en projecten.   

Onze ontwikkelprojecten in de provincie

Bouwen in Flevoland. Van woningbouw tot utiliteitsbouw

Voor 2030 wil de provincie Flevoland circa 100.000 woningen bouwen. Met name de gemeenten Lelystad en Almere kunnen hierin veel betekenen. Beide gemeenten hebben als doel om hun woningvoorraad enorm uit te breiden. En dat is hard nodig. De bevolkingsgroei van Flevoland stijgt de komende jaren harder dan in de rest van het land. Dit draagt bij aan een groeiende vraag naar verschillende type nieuwbouwwoningen. Zowel huurwoningen, koopwoningen als appartementen zijn nodig in de polder. Naast nieuwe woningen zijn er binnen de Flevopolder ook bedrijven, sport-, zorg- en cultuurvoorzieningen nodig om aan de totale groei te kunnen voldoen. Kortom, er ligt een enorme bouwuitdaging. 

Onze bouwprojecten in de provincie

Transformeren en renoveren in Flevoland

Binnen de bestaande bouw zijn twee belangrijke trends te onderscheiden. Enerzijds het verduurzamen en transformeren van gebouwen, anderzijds ligt er een opgave voor vervanging en renovatie. De woningen in Flevoland zijn in vergelijking met de rest van Nederland relatief jong. Toch stimuleert de provincie Flevoland het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad van zowel corporaties als particulieren. Wij helpen hier graag bij.

Met onze kennis van de provincie zien wij kansen om naast woningen ook gebouwen te verduurzamen en te renoveren. Sterker nog, daar zijn we al mee bezig. Denk aan het renoveren van verpleeghuizen, woonzorglocaties, kantoren en overheidsgebouwen. Daarnaast zijn wij specialist in het renoveren van ziekenhuizen. Hieronder tref je een aantal van onze projecten. 

Onze renovatie en transformatieprojecten in de provincie

Bouwen, ontwikkelen transformeren en renoveren met Van Wijnen 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons lokale bouw- en ontwikkelvestiging. Onze vestiging voor Vastgoedbeheer kantoor Noord vind je onderaan de pagina.

Adres

Pascallaan 36A

Lelystad 8218 NJ

Communicatie

0320-23 03 00 lelystad@vanwijnen.nl

Vastgoedbeheer in Flevoland

Binnen de provincie Flevoland staan wij klaar om gebouwen te beheren en te onderhouden. Dat doen we gepland en ongepland onder andere in woningen, op kantoren, in winkels en bij zorgorganisaties. Goede communicatie met bewoners en gebruikers van een gebouw vinden wij vanzelfsprekend.  We werken met een groot aantal vertrouwde partners, zowel regionaal als landelijk. Door onze kennis van de regio en jarenlange ervaring kunnen wij u volledig ontzorgen. Hoewel onze basis ligt in technisch beheer, hebben we veel klanten waarvoor wij het complete facilitaire beheer uit handen nemen. Van installatie en brandveiligheid tot schoonmaak en pandbeheer.

Onze vastgoedbeheer projecten in de provincie

Vastgoedbeheer laten verzorgen door Van Wijnen

Van Wijnen Vastgoedbeheer onderhoudt en beheert het vastgoed van onze klanten. Dat doen we onder andere in kantoren, winkels, woningen en bij zorgorganisaties. Het gaat om zowel dagelijks onderhoud, systematisch onderhoud, mutatieonderhoud als servicebouw. Ook kunnen klanten een beroep doen op de 24 uursservice van Van Wijnen. Vastgoedbeheer in Flevoland coördineren wij vanuit ons regiokantoor in Heerenveen. Neem voor vragen contact op met onze collega’s van Vastgoedbeheer Noord.   

Adres

Wetterwille 31

Heerenveen 8447 GB

Communicatie

0513-438300 vastgoedbeheer.noord@vanwijnen.nl