Gerrit Kooistra; Bouwen aan het Cambuurstadion

Gerrit is als bedrijfsleider en constructeur van Van Wijnen Engineering Drachten betrokken bij het ontwerpen van de constructies van het nieuwe Cambuurstadion.

Van Wijnen Engineering Drachten was voorheen Ingenieursbureau Jansen Wesselink en is in 2020 overgenomen door Van Wijnen. Van Wijnen Engineering werkt vanuit drie vestigingen: Dordrecht, Emmen en Drachten.

Dynamische baan

Werken bij Van Wijnen Engineering bevalt hem goed. ‘Het is dynamisch. Er zijn veel nieuwe, interessante ontwikkelingen. Onlangs heb ik meegewerkt aan appartementen in het Fijn Wonen-concept die circulair gebouwd worden en aan een schoolgebouw dat vrijwel volledig van hout is gemaakt.’ Circulair bouwen en houtbouw vraagt volgens Gerrit om anders denken, maar wat hem betreft blijft de basis van zijn werk hetzelfde: bewust omgaan met materialen, hoge kwaliteit leveren en streven naar eenvoud.

”Als engineer én inwoner van de gemeente Leeuwarden ben ik er trots op! Het nieuwe stadion wordt echt heel mooi!”

Kilometers maken in het vak

Gerrit weet waar hij het over heeft, hij zit al 25 jaar in het vak. ‘Toen ik begon als leerling-constructeur zei een leidinggevende tegen mij dat je minimaal 10 jaar nodig hebt om het vak van een engineer goed te leren. Dat klopt: je moet kilometers maken.’

Constructieve veiligheid staat voorop

In kleine teams werkt Gerrit aan projecten, ook bij een groot project zoals het Cambuurstadion. ”Met een klein team houd je de onderlinge samenwerking eenvoudig. Bij dit project zijn we van begin tot eind betrokken. Structuur uitdenken, ontwikkelen, berekenen, modelleren en controleren op de bouw. Ons doel is het ontwerpen van hoogwaardige duurzame constructies waarbij de constructieve veiligheid voorop staat.”

Gerrit is erg trots op het project. ”Voor ons is dit een prachtig project waar we met veel plezier aan werken. Zo vaak ben je niet betrokken bij de bouw van een nieuwe voetbalstadion en ook nog van een Friese voetbalclub.”

Start jouw toekomst bij Van Wijnen