Van Wijnen partner van innovatiedorp Dorp 

In juli 2022 ging Dorp weer van start. Op dit zevendaagse innovatiedorp voorafgaand en tijdens het festival Welcome to the Village in Leeuwarden, gaan we samen het avontuur aan naar een circulaire economie in 2050.

van-wijnen-partner-van-innovatiedorp-dorp

Partner

Juist omdat de duurzame doelstellingen van Van Wijnen en Dorp zo goed op elkaar aansluiten, waren we dit jaar opnieuw partner van Dorp. Daar zijn we trots op.

Vraagstuk

Studenten en young professionals gingen aan de slag met verschillende vraagstukken die door bedrijven zijn aangeboden. Het vraagstuk van Van Wijnen sloot aan bij onze duurzame doelstellingen; afvalvrij in 2025 en CO2-neutraal in 2030. De groep (inter)nationale studenten onderzocht hoe wij het plastic dat nu de bouwplaats als afval verlaat, juist kunnen gebruiken als grondstof in een volgend project. Na verschillende brainstormsessies gingen ze aan de slag met de ontwikkeling van het prototype: een huisnummer voor naast de voordeur. Hiervoor kregen ze hulp van een aantal timmermannen van Van Wijnen Gorredijk.

Winnend project

Op het festival Welcome to the Village kon ook gestemd worden op de projecten. Ontzettend leuk dat de groep die zich in het vraagstuk van Van Wijnen hebben gebeten, de meeste stemmen kregen.

Foto’s

Meer dan bouwen