Opruimdag startsein voor renovatie 51 woningen in Bedum

Samen met Woningstichting Wierden en Borgen organiseerden wij op vrijdag 22 april een opruimdag. Deze was voor de bewoners van 51 woningen in Bedum. Op maandag 25 april start Van Wijnen Groningen met de renovatie en verduurzaming van deze woningen. Daarvoor moeten onder andere de zolders zijn leeggeruimd. Daarom plaatsten wij een afvalcontainer in de wijk, waar de bewoners hun overbodige spullen in kwijt konden. Ook Kringloop Bedum ‘4 you’ was aanwezig om herbruikbare spullen mee te nemen. “We zijn blij met de containers en laten het verder over ons heen komen”, geven aanwezige huurders aan

opruimdag-startsein-voor-renovatie-51-woningen-in-bedum

Renovatie werkzaamheden

Wij gaan onder andere de buitenkant van de woning isoleren, zonnepanelen plaatsen en een nieuw ventilatiesysteem aanbrengen. Hiermee wonen de huurders straks in een fijne, energiezuinige en toekomstbestendige woning. Volgens planning zijn alle 51 woningen in november 2022 klaar.

Duurzaam thuis

De woningen in Bedum zijn onderdeel van het project Duurzaam Thuis. Wierden en Borgen pakt met het project Duurzaam Thuis 150 eengezinswoningen in zes dorpen aan. Namelijk in de dorpen Bedum, Garmerwolde, Onderdendam, Roodeschool, Ten Boer en Uithuizermeeden. De 51 woningen in Bedum vormen het eerste deelproject. Op dit moment is Wierden en Borgen ook al bezig met de voorbereiding van de volgende deelprojecten. Als alles volgens planning loopt is het hele project in de tweede helft van 2023 afgerond.

Meer dan bouwen