Permanente of tijdelijke woningen

Verplaatsbare kwaliteitswoningen

Met de Snel Thuis-aanpak helpen we gemeenten en woningcorporaties binnen een jaar een straat te realiseren. Hiervoor maken we betaalbare, duurzame en eenvoudig te verplaatsen kwaliteitswoningen. Dankzij het innovatieve productieproces komt de woning zo goed als kant-en-klaar uit de woningfabriek. Zo zit de badkamer er bijvoorbeeld al helemaal in. Net zoals de vloeren, leidingen en binnenwanden. Ook zijn de gevels voorzien van ambachtelijk metselwerk.

De woningen van de Snel Thuis-aanpak zijn duurzamer, geven veel minder bouwoverlast en verkorten de bouwtijd met een halfjaar. We plaatsen een woning per dag.

Ook een duurzame straat erbij in uw gemeente?
Neem direct contact op met Grico Sikkema

Tijdelijk of permanent

De kwaliteitswoningen zijn demontabel en verplaatsbaar. Ze kunnen na 5, 10 of 15 jaar naar een andere locatie worden verplaatst. Is nog niet duidelijk wat de volgende locatie van de woningen wordt en maakt dat de businesscase onzeker? De Financiële herplaatsingsgarantie voor flexwoningen van de Rijksoverheid neemt die onzekerheid weg.

De woningen kunnen ook prima op hun plek blijven staan. Want de levensduur van de kwaliteitswoningen is, net zoals bij reguliere nieuwbouwwoningen, minimaal 50 jaar.

Keuze uit 5 architectuurstijlen

De betaalbare kwaliteitswoningen zijn verkrijgbaar in 5 architectuurstijlen. De woningen plaatsen we in rijen van minimaal 10.

Stijl 1
Stijl 2
Stijl 3
Stijl 4
Stijl 5

Duurzame kwaliteitswoningen

De verplaatsbare woningen zijn duurzame kwaliteitswoningen, waarmee we de klimaatimpact willen verminderen. Want bij de productie en plaatsing van de woningen komt minder CO2 vrij dan bij woningen die op traditionele wijze op een bouwplaats worden gebouwd. Ook voldoen de woningen aan alle eisen van het bouwbesluit.

Onze duurzame keuzes:

Energiezuinig

Grondstoffen en materialen

Hergebruik

Wieger Pieter Boonstra

Projectontwikkelaar Van Wijnen Noord

“Dankzij het innovatieve productieproces halveren we de bouwtijd, minimaliseren we de CO2- en stikstofuitstoot en verminderen we het afval van drie containers naar één kliko per woning.

Woningen uit de woningfabriek

De woningfabriek van binnen

Met de woningen uit onze woningfabriek in Heerenveen verkorten we de bouwtijd met een halfjaar. Dat komt doordat we in de fabriek alles zo veel mogelijk voorbereiden. In de fabriek maken we de componenten, zoals vloeren, binnenwanden en gevels. Ook verwerken we de leidingen direct in de vloeren en geven we de gevels ambachtelijk metselwerk. Onze partners zoals VDL produceren o.a. de badkamers, trappen, daken en kozijnen als kant-en-klare elementen.

Alle componenten gaan vervolgens kant-en-klaar naar de bouwplaats. Ter plekke zetten we één woning per dag in elkaar. Hierdoor is er veel minder activiteit op de bouwplaats dan bij een gewoon woningbouwproject. Dat scheelt veel verkeersbewegingen en geluidsoverlast.

Hugo de Jonge

Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening

“Van Wijnen laat zien hoe betaalbaar bouwen mogelijk is. Dit is de innovatie die we nodig hebben om te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar woningen.”

Niet alleen de woningen zijn duurzaam. De woningfabriek is dat ook. Zo is de staalconstructie van de woningfabriek losmaakbaar en onbehandeld voor hergebruik in de toekomst. Het beton is gemaakt van 100% herwonnen grind en zand uit oud beton. De woningfabriek is all-electric. Hij wordt verwarmd met restwarmte uit het productieproces en bodembronnen. Daarmee draait de fabriek op 100% groene energie. En het regenwater dat we opvangen, zetten we in we voor de productie van het beton. Want wij vinden dat je daar geen drinkwater voor hoeft te gebruiken.

Meer weten over de Snel Thuis-aanpak?

Snel Thuis-aanpak

Binnen een jaar een straat erbij. Met kleine projecten realiseren we snel én zorgvuldig woningen om de woningnood aan te pakken.

Lees verder

In zeven stappen Snel Thuis

Met de Snel Thuis-aanpak gaan we binnen één jaar in zeven stappen van het idee voor een nieuwe straat naar de sleuteloverdracht.

Lees verder

Minder gedoe, zo ontzorgen wij

Van juridisch advies over het Didam-arrest en het voorbereiden van de vergunningsaanvraag tot communicatie met omwonenden.

Lees verder

Versnelde aanpak in Dijk en Waard

Als je vaart wil maken, moet je zaken anders aanpakken. Senior projectleider René Zwagerman vertelt hoe zij dat gedaan hebben.

Lees verder

Sta je voor de opgave om het woningtekort in je gemeente met spoed aan te pakken?
Neem direct contact op met Grico Sikkema