Eerste koopwoningen aan Havenkade Dronten zijn opgeleverd

Op dinsdag 18 januari 2022 overhandigde Chantal Visser, commercieel manager bij Van Wijnen Lelystad, de sleutel aan Dennis Harpe. Hij is de nieuwste bewoner van een gloednieuwe koopwoning aan Havenkade Dronten. In totaal ontwikkelt en bouwt we115 koopwoningen aan Havenkade waarvan de eerste zeven rijwoningen deze week zijn opgeleverd.

eerste-koopwoningen-aan-havenkade-dronten-zijn-opgeleverd

In juli 2021 startte de bouw van de eerste 56 koopwoningen aan Havenkade Dronten, waaronder 34 appartementen, 15 gezinswoningen en 7 rijwoningen. Deze laatste 7 nieuwbouwwoningen zijn als eerste klaar. De bewoners ontvangen deze week de sleutel. Dennis Harpe is een van de trotse eigenaren van een drielaagse rijwoning. Dennis vertelt ‘Ik was al een tijdje op zoek naar mijn eerste koopwoning in Dronten. Als geboren Drontenaar wilde ik graag verhuizen binnen mijn eigen woonplaats. Ik was blij verrast toen ik een optie kon nemen op een rijwoning aan Havenkade. Het plekje is echt uniek in Dronten. Ik kan niet wachten om er te wonen!’

Nieuwe starterswoningen
Chantal Visser overhandigde een symbolische sleutel van anderhalve meter aan Dennis Harpe.‘Ook in Dronten is de vraag naar starterswoningen erg groot,’ weet Chantal Visser. ‘Met deze zeven rijwoningen aan Havenkade maakt Van Wijnen het voor starters zoals Dennis mogelijk om te verhuizen naar een eerste koopwoning binnen hun eigen woonplaats.’

Oplevering
De andere bouwwerkzaamheden aan Havenkade werpen ook dit jaar zijn vruchten af. Over enkele weken is de oplevering van de andere 15 gezinswoningen. Daarnaast is naar verwachting het appartementengebouw rond de jaarwisseling van 2022 naar 2023 klaar.

Nieuw aanbod
Een toekomstig woningaanbod aan Havenkade Dronten is in ontwikkeling. Aan de kade komen rijwoningen en appartementen en aan de noordzijde komen watervilla’s. Op dit moment zijn we samen met de architecten van De Zwarte Hond bezig met de laatste fase van de ontwerpen. Wanneer hier een akkoord op is gegeven door het kwaliteitsteam van de gemeente Dronten kunnen de verkoopstukken klaargemaakt worden.

Meer dan bouwen