Hoogste punt Havenkade Dronten

Op donderdag 8 september 2022 is het hoogste punt van Havenkade Dronten bereikt. Het appartementengebouw in aanbouw bereikte de hoogte van 33 meter. Dit moment werd gevierd door ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen, wethouder Lap en de toekomstige bewoners van de appartementen.

hoogste-punt-havenkade-dronten

Op donderdag 8 september 2022 is het hoogste punt van Havenkade Dronten bereikt. Het appartementengebouw in aanbouw bereikte de hoogte van 33 meter. Dit moment vierden we met wethouder Lap en de toekomstige bewoners van de appartementen.

In juli 2021 startte Van Wijnen met de bouw van het appartementengebouw aan Havenkade Dronten. Dit nieuwe gebouw telt 34 koopappartementen, een parkeergarage en een parkeerdek. Op 8 september legde Van Wijnen de liftplaat op het dak en bereikte met een hoogte van 33 meter het hoogste punt van heel Havenkade. Volgens Jeroen de Boed, vestigingsdirecteur van Van Wijnen Zwolle, toch altijd een kippenvelmoment. ‘Of het de kap op een woning is of de dekplaat op een appartementengebouw.  Het hoogste punt is en blijft een bijzonder moment. Ook een moment om stil te staan bij enkele bijzonderheden die mijn collega’s en co-makers hebben bereikt. Zo is er meer dan 2,5 kilometer aan heipalen geslagen en 2000 kubieke meter beton gestort.’

Wethouder Lap vertelt ‘Havenkade ligt op een zeer markante, historische plek in Dronten. Op de plek va De Silo stond vroeger de graansilo. In de winter ging vroeger op de silo de vlag uit zodat van ver al te zien was dat de ijsbaan open was.’ De wethouder daagt de nieuwe bewoners van De Silo uit om iets met deze historische betekenis te doen.

Het hoogste punt werd gevierd door Van Wijnen, wethouder Lap en de toekomstige bewoners. Zij hebben allemaal hun handtekeningen op een vlag gezet. Deze vlag werd vervolgens samen met de liftplaat naar het hoogste punt gehesen. Na afloop werd er geproost op een voorspoedige voortzetting van de bouw en konden kopers een kijkje nemen in hun toekomstige appartement. Naar verwachting levert Van Wijnen voor de kerst dit jaar het gebouw op aan de kopers.

havenkade-dronten
havenkade dronten

Meer dan bouwen