Nieuwbouw in Flevoland

Bouwen in Flevoland

Van Wijnen Lelystad werkt aan nieuwbouwprojecten in heel Flevoland. We zijn actief binnen de domeinen wonen, werken, zorgen, recreëren én leren. Waar we ook bouwen, samen bouwen we aan ruimte voor een beter leven. Het creëren van plekken waar je graag bent en jezelf kunt zijn.

Bouwen in de zorgsector

Ook bij de uitbreiding van ’t Landleven in Lelystad stond het creëren van een plek waar je graag bent centraal. ’t Landleven is een unieke woonzorglocatie voor mensen met dementie. Tussen het groen, gelegen in een landelijke omgeving bood de woonzorglocatie een thuis voor 16 mensen. Met de bouw van 14 nieuwe appartementen is dit aantal door Van Wijnen Lelystad uitgebreid naar 30 appartementen in totaal.

Van Wijnen Lelystad voelt zich thuis in de zorgsector. In Almere werken we al ruim tien jaar samen met het Flevoziekenhuis. Uitbreiden en mee groeien is nodig om mee te gaan in de ontwikkelingen van Almere. Daarnaast vragen ook de ontwikkelingen op het gebied van medische technieken én de veranderingen in eisen met betrekking tot veiligheid van patiënten en hygiëne voortdurend om aanpassingen, renovaties en/of uitbreidingen. In 2019 leverde Van Wijnen Lelystad een nieuw OK-complex op, vorm gegeven met vier operatiekamers, een MRI-complex, een steriele opslag en een zogeheten high turnover (operatiekamers kleinere ingrepen kunnen worden uitgevoerd).

Bouwen binnen een ziekenhuis zorgt voor meer complexiteit, goede samenwerking en onderling vertrouwen zijn daarom ook hier essentieel. Deze prettige samenwerking hebben we niet alleen opgebouwd met het Flevoziekenhuis als opdrachtgever, ook hebben we aan Van Dorp (installatie techniek) en Breedveld & Schröder (elektrotechnisch werk) goede partners! Nieuwe projecten zijn al weer volop aan de gang. Zo is door de uitbraak van het coronavirus en het oog op een eventuele nieuwe golf van besmettingen dringend behoefte aan opschaling van de IC-capaciteit. Er worden dan ook 5 nieuwe isolatiekamers bijgebouwd.

OK complex Flevoziekenhuis

Nieuwbouwopgave in Flevoland en omgeving?

Neem contact op met Michiel Terpstra, vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad

Complexiteit

Complexiteit houdt ons niet tegen, bij Van Wijnen Lelystad denken we in mogelijkheden. Ook bij de bouw van het Olympic Hotel Amsterdam stonden we voor een aantal uitdagingen. Aan de ene kant hadden we te maken met de Na-Druk-Geluksbrug waar pal naast werd gebouwd. Aan de andere kant de museumtramlijn waar rekening gehouden moest worden met de hoogspanningslijnen. Het hotel bevind zich naast het Olympisch stadion wat de plek tot een unieke locatie maakt. Het hotel is voorzien van 309 kamers waar sporters, zakenmensen maar ook leisure-gasten kunnen overnachten. Daarnaast is het hotel voorzien van een restaurant, café, welness centre en zijn er diverse faciliteiten voor sporters gerealiseerd.

Toekomstgericht

We hebben oog voor de toekomst en richten ons op maatschappelijke thema’s. We zijn daarom ook altijd gericht op nieuwe manieren van bouwen: sneller, efficiënter en duurzamer. Een van onze projecten waar duurzaamheid in het bijzonder centraal stond is Circuloco, een paviljoen die compleet gebouwd is met circulair materialen. Het paviljoen heeft allereerst bestemming gekregen op wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022, waar we met lokale makers hebben laten zien hoe je (nog) duurzamer kan leven. Binnenkort zal het paviljoen gedemonteerd en opnieuw opgebouwd worden op Broedplaats De Steiger in Almere, waar het zal dienen als Circulaire Hub.