Verduurzamen 134 appartementen Deventer

Wonen

Woningcorporatie

Deventer

03:00

23-12-2021

134 appartementen verduurzamen: iedere woning is anders

In opdracht van Woonbedrijf ieder1 verduurzamen we in hartje Deventer 134 appartementen. Dat kan een simpele klus zijn. Behalve als alle woningen een beschermd stadsgezicht hebben, waarvan de meeste ook nog monumentaal bezit zijn. Dat betekent dat er zowel buiten als binnen bijna niks gewijzigd mag worden in het aanzicht. Dat maakt verduurzamen lastig, maar ook een mooie uitdaging!

De werkzaamheden

Met name de voorbereiding bij het verduurzamen van monumentale panden vergt veel meer tijd dan bij bijvoorbeeld een normale rijwoning. Zo leverden we van tevoren grote rapportages aan de PAR (Planadviesraad voor de Welstand, Monumenten en Beschermd Stadsgezicht). Ook hebben we alle 134 panden ontleed om naar alle mogelijke alternatieven te kijken. Iedere woning is anders en dat vraagt veel aandacht om alles in kaart te brengen. De grootste uitdagingen hierbij waren de ventilatie en de beglazing. Zo konden we geen ventilatieroosters in de ramen of zomaar doorvoeren in de gevels plaatsen. Dat vergt een creativiteit, technisch inzicht en goede samenwerking met onze partners. We kozen voor drie verschillende ventilatiesystemen, die per woning apart werd gekozen.

Hieronder de werkzaamheden op een rijtje:

We zijn op 18 oktober gestart met de werkzaamheden en in de zomer van 2022 leveren we de woningen op.

Samen met: Mulder Hop Vastgoedschilders, Veenhuis & Zn, Alpa Totaal, JS Steigerbouw, Innofire brandadvies, Kegro deuren, Hendriksen installatie & onderhoud, Takkenkamp gevelonderhoud en Duits.