16 sociale huurwoningen opgeleverd in Heerhugowaard

Geen categorie

Heerhugowaard

09:18

12-05-2022

Dinsdagmiddag 10 mei was het feest aan het Gerard Douplantsoen in Heerhugowaard. De oplevering van 16 sociale huurappartementen in de straat werd samen met de nieuwe bewoners, de buurt, de gemeente, aannemer Van Wijnen en wooncorporatie Woonwaard gevierd.

Dit bericht is geschreven door wooncorporatie WoonWaard.

De nieuwe bewoners kregen begin april van Woonwaard de sleutel van hun nieuwe sociale huurwoning. Maar liefst 654 woningzoekenden hebben gereageerd op een woning. Van de mensen die in aanmerking kwamen voor een woning, was de kortste inschrijfduur maar liefst 9 jaar en twee maanden.

Viering opening appartementen Gerard Douplantsoen

Doorstroom van huurders

Een appartementengebouw in een bestaande buurt biedt een mooie mogelijkheid voor mensen die een dagje ouder worden om door te stromen naar een gelijkvloerse woning in een vertrouwde omgeving. Dat zagen we ook terug, relatief veel nieuwe huurders komen uit de buurt of kenden de buurt van vroeger. En zij laten op hun beurt veelal een eengezinswoning achter waar veel behoefte aan bestaat.

Nieuwbouw Appartementen Ontwikkeling Gerard Douplantsoen Woonwaard

16 duurzame sociale woningen

In opdracht van Woonwaard bouwde Van Wijnen de 16 driekamerappartementen aan het Gerard Douplantsoen. De appartementen zijn all-electric en energiezuinig. Ze zijn voorzien van een warmtepomp, balansventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnepanelen. Merel Wildenborg, commercieel manager Van Wijnen Heerhugowaard: “We zijn trots dat we in onze vestigingsplaats voor huurders van Woonwaard goed en betaalbaar wonen mogelijk maken.”

Nieuwe appartementen Gerard Douplantsoen

Meer sociale huurwoningen in Dijk & Waard

Woonwaard bouwt in de gemeente Dijk & Waard het komende jaar nog meer sociale huurwoningen. Joke van den Berg, bestuurder Woonwaard: “De druk op de woningmarkt is enorm. Die urgentie voelen we. We realiseren de komende jaren daarom nog honderden woningen in de gemeente, en dat is hard nodig.”