Buitenlust in Diemen: 66 woningen opgeknapt en verduurzaamd

Wonen

Woningcorporatie

Amsterdam

Diemen

17:31

23-03-2023

In de wijk Buitenlust in Diemen heeft Van Wijnen een renovatieproject van woningcorporatie Rochdale afgerond. 66 eengezinswoningen (17 vrije sector huur en 49 sociale huur) zijn flink opgeknapt. De werkzaamheden bestonden uit divers onderhoudswerk, inclusief tal van verduurzamingsmaatregelen. Mede dankzij de goede samenwerking met de bewoners is er een mooi resultaat behaald. De oplevering is gisteren feestelijk gevierd. Medewerkers van Rochdale en Van Wijnen Amsterdam zijn langs de deuren gegaan om de bewoners een attentie aan te bieden.

Bij de woningen in Buitenlust bestond het onderhoud uit het renoveren van het metselwerk, aanbrengen van nieuwe dakpannen, plaatsen van dubbel glas en het vervangen van dakramen. De huizen zijn verduurzaamd met dakisolatie, vloer-/bodemisolatie, extra isoleren van spouwmuren, installeren van zonnepanelen (bij een aantal woningen) en het aanbrengen van een vraaggestuurde mechanische ventilatie. Ook is de kierdichting op verschillende plekken verbeterd.

Goede afstemming met bewoners

De plannen zijn van begin af aan goed afgestemd met de projectcommissie die speciaal hiervoor is samengesteld. Van Wijnen Amsterdam heeft de bewonersbegeleiding tijdens de uitvoering voor haar rekening genomen.

Remi van der Pol, Hoofd Planvoorbereiding Renovatie & Transformatie bij Van Wijnen Amsterdam is enthousiast over de samenwerking: ‘De goede samenwerking met de bewoners heeft dit project tot een succes gemaakt. We voelden ons enorm welkom in de wijk. Tevreden bewoners, die met plezier ergens wonen, dáár doen wij het voor!’

Eric Nagengast, directeur Vastgoed Rochdale: ‘Goede, betaalbare woningen, in sterke buurten. Dat is onze opgave in de metropoolregio Amsterdam. Hier in Buitenlust in Diemen lukt dat goed. De betrokkenheid van de bewoners en onze aannemer is groot. Daar ben ik trots op.’