Abseilen vanaf Hogekamp en meer tijdens de Dag van de Bouw!

Een kijkje achter de schermen op diverse locaties in het land.

abseilen-vanaf-hogekamp-en-meer-tijdens-de-dag-van-de-bouw

Op de Dag van de Bouw presenteert de bouwwereld van Nederland zich aan het grote publiek. Iedereen kan een kijkje nemen achter de schermen van interessante en bijzondere bouwprojecten. Ook bij ons kun je op diverse locaties de bouw beleven. Kom op zaterdag 2 juni 2018 tussen 10.00 en 16.00 uur langs bij één van onderstaande projecten. Enthousiaste collega’s staan klaar om u alles te vertellen en te laten zien over de projecten!

ENSCHEDE: Transformatie De Hogekamp
Het zal niet voor iedereen zijn weggelegd: nadat je even hebt genoten van het uitzicht over Twente, een deel van de Achterhoek en het Duitse grensgebied dat zich aan je voeten uitstrekt, de reling overstappen om jezelf van 45 meter hoogte te laten abseilen. Maar voor wie het wel aandurft is het één van de letterlijke hoogtepunten van een bezoek aan de Dag van de Bouw.

Het enorme gebouw werd in de jaren ‘60 in de bossen op de campus neergezet als faculteitsgebouw van Elektrotechniek en Technische Natuurkunde. Na een aantal jaren leegstand, begon bouwer en projectontwikkelaar Van Wijnen in 2016 met het compleet strippen en saneren van het gebouw. En toen het betonnen geraamte éénmaal kaal was, werd vanaf augustus vorig jaar begonnen met het ontwikkelen van 445 (studenten)studio’s en een nieuw conferentiehotel met 72 hotelkamers en bijbehorende conferentiezalen in het gebouw. Vanaf juli zullen de eerste – vooral buitenlandse – studenten hun intrek nemen in hun gloednieuwe onderkomen en opent ook het hotel zijn deuren voor gasten.

Maar wie liever op eigen houtje rustig wil rondkijken in De Hogekamp om het eindresultaat te bewonderen is natuurlijk ook van harte welkom. En voor de echte waaghalzen is het dus mogelijk om vanaf het dak van De Hogekamp aan een klimtouw af te dalen. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Van spijkerslaan en figuurzagen tot kleuren en lekker stuiteren op het springkussen.

Nu al meer weten over dit project? Kijk op de projectpagina van De Hogekamp.

ROSMALEN: Centrumplan
In het hart van Rosmalen realiseren we een nieuw woon- en winkelgebied. Dit nieuwe centrum bestaat uit vijf verschillende woongebouwen met in totaal 39 ruime, luxe appartementen en 8.100 m2 aan nieuwe winkel- en horecavoorzieningen. De herontwikkeling zorgt ervoor dat het zuidelijk deel van het centrum weer het visitekaartje wordt voor het dorp.

LEEUWARDEN: nieuwbouw huurappartementen De Zuidlanden
Bij plan De Zuidlanden in Leeuwarden. In deze nieuwbouwwijk realiseert Van Wijnen in opdracht van IFF Vastgoed BV 32 huurappartementen. De wijk ligt op steenworp afstand van de binnenstad van Leeuwarden, tussen Goutum en Techum, waar Van Wijnen twee jaar geleden de Lidl supermarkt heeft gebouwd. Naast de toekomstige bewoners ontmoet u uiteraard de vakliefhebbers van Van Wijnen en opdrachtgever IFF Vastgoed BV die u alles over de ontwikkeling en realisatie van deze woningen zullen vertellen.

Let op: U bent tussen 11.00 en 13.00 uur welkom op Bouwterrein De Zuidlanden – Molenkelder te Leeuwarden. Nabij de bouwplaats is voldoende parkeergelegenheid.

DEN HAAG: 177 appartementen Harvest
In opdracht van Van der Vorm Vastgoed realiseren wij met Harvest een fijne leefomgeving, dichtbij het strand. Het project bestaat uit 177 huurappartementen en een grote gedeelde dak- en moestuin. Binnen Harvest wordt een verscheidenheid aan woningen aangeboden. Zo is er keuze uit verschillende 1-, 2- en 3 kamerappartementen, waardoor Harvest in de smaak valt bij een breed publiek. Medio mei vieren wij het hoogste punt van dit bijzondere project. Kijk voor meer informatie nu al op de projectpagina van Harvest.

Let op: dit project is te bezoeken tussen 11.00 en 15.00 uur. Project te betreden via Oude Haagweg 489 in Den Haag. Kom bij voorkeur met openbaar vervoer of de fiets. Kinderen zijn welkom, wij hebben voor hen o.a. een springkussen geregeld.

BREDA: Amphia ziekenhuis
Als onderdeel van Four Care consortium bouwen wij het nieuwe Amphia ziekenhuis in Breda. Samen met Amphia geven wij invulling aan de vraag naar een topklinisch ziekenhuis dat de patiënt centraal stelt. Het nieuwe ziekenhuis vervangt twee verouderde ziekenhuislocaties van Amphia en voorziet in de toenemende behoefte aan multidisciplinaire zorg. Kijk voor meer achtergrondinformatie ook op de projectpagina van Amphia.

VLAARDINGEN: 141 woningen Mariskwartier
Met Mariskwartier is Vlaardingen straks een mooie buurt in het centrum rijker. Wij realiseren hier voor woningstichting Samenwerking 141 woningen. Een 45-meter hoge toren met commerciële ruimte wordt de blikvanger van het project. Er heerst een sfeer die duidelijk verwijst naar vroeger. In het ontwerp is er veel aandacht geweest voor de historie van de plek en is er gekeken naar welke materialen er hergebruikt kunnen worden. Zo krijgt de gevel van het oude badhuis dat er vroeger stond, een nieuwe plek binnen het project. Lees meer over het Mariskwartier.

Let op: dit project is te bezoeken tussen 10.00 en 14.00 uur. Project betreden vanaf de woontoren, op de hoek van de Gedempte Biersloot en de Cronjéstraat in Vlaardingen. Kinderen zijn welkom, we organiseren voor hen een aantal knutsel-/bouwactiviteiten en er is ook een springkussen aanwezig.

LEIDEN: grootschalige transformatie van het stationsgebied Lorentz
Tegenover station Leiden Centraal ontwikkelen en realiseren wij in samenwerking met Hurks nieuwbouwproject Lorentz. Lorentz is de eerste stap binnen de grootschalige transformatie van het gehele Leidse Stationsgebied. Het gebied vormt straks een levendige en aantrekkelijke entree naar de binnenstad.

Lorentz is verdeeld over twee fasen. Er wordt ruim 50.000 m2 aan wonen, werken, winkels en horeca gerealiseerd. Onderin het pand is een grote fietsenkelder met ruimte voor ongeveer 4800 fietsen. De eerste fase is momenteel in realisatie. Hier ontstaan twee woontorens bovenop een donkerkleurige onderkant, het plintgebouw. In fase 2 wordt deze plint verder uitgebreid, waarna Van Wijnen en Hurks de derde toren realiseren. Deze toren is volledig bestemd voor kantoren en een parkeergarage. Meer over Lorentz.

Let op: Project te betreden vanaf het Leidse Centraal Station (vanaf voorzijde station). Parkeren is helaas niet mogelijk op de bouwplaats. Kom je met de auto dan kun je parkeren in parkeergarage Morspoort. Adres: Bloemfonteinstraat 2, 2312 ZD Leiden. Vanaf daar is het 5 minuten lopen. Kinderen zijn welkom, voor hen organiseren wij leuke activiteiten.

HENGELO: stadskantoor en stadhuis
De gezamenlijke bouwers van het stadskantoor en het stadhuis in Hengelo openen dan de poorten van de bouwplaats.

Van Wijnen en Trebbe realiseren samen het energiezuinige en duurzame stadskantoor. Verdeeld over vijf bouwlagen krijgt het nieuwe kantoor een vloeroppervlak van bijna 9.000 m² en een parkeerkelder van 2.200 m². Ruim 700 medewerkers gaan er straks werken en jaarlijks komen er 120.000 mensen op bezoek. Bijzonder aan de nieuwe gevel is dat elementen terug te vinden zijn uit de streek, zoals Hengelose staaltechniek, vakwerkboerderijen en zouttorens.

Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Burgemeester Schelberg komt om 10.00 uur de Dag van de Bouw openen. Neem daarna deel aan een rondleiding en krijg interessante achtergrondinformatie over de verschillende ruimtes. Eventuele vragen over het gebouw of over het bouwproces kunnen gesteld worden bij de aanwezige collega’s. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten, onder meer een bouw- en kleurhoek en ze kunnen deelnemen aan een prijsvraag.

De Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland en de aangesloten bouwbedrijven, dat jaarlijks wordt georganiseerd op verschillende bouwlocaties door het hele land. Voor meer informatie: kijk op www.dagvandebouw.nl.

Meer dan bouwen