Als calculator en restauratiespecialist werken bij Van Wijnen. Dit vindt Martijn ervan.

Algemeen

Zwolle

12:21

27-02-2020

Hoe ben je bij Van Wijnen terecht gekomen?

“Toen mijn vorige werkgever in 2013 failliet ging door de crisis, werd ik benaderd door de directeur van Hegeman. Door Hegeman ben ik terecht gekomen bij Bouwbedrijf Heldoorn als calculator. Ik werkte daar drie jaar toen het overgenomen werd door Van Wijnen. Zo ontstond de vestiging Van Wijnen Zwolle.

Hoe bevalt het werken hier?

In het begin dacht ik: “Jeminee, wat een groot bedrijf”, maar het biedt juist veel kansen. Nu vind ik het werken bij Van Wijnen perfect. We hebben een leuke club mensen en dat is voor mij het allerbelangrijkste. In mijn functie als calculator vind ik het leuk om veelzijdigheid in mijn werkzaamheden te creëren. Ik praat graag met mensen, ga graag naar locatie met klanten en haal plezier uit adviseren. Dat vind ik het leukste wat er is, lekker onder de mensen. Mensen hebben vaak het beeld van een calculator die alleen maar achter de computer zit, maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn”, zegt Martijn enthousiast.

Martijn Beuwer Quote

Wat maakt restauratie zo bijzonder voor jou?

“Als ik naar een oud gebouw kijk, vind ik het zo knap en bijzonder dat mensen vroeger met handgereedschap zoveel mooie dingen konden maken. Toen was de arbeid goedkoop, maar waren de materialen duur. Geen luxe zaagmachines en freeskoppen, maar een simpel houtschaafje was je gereedschap. Dat vind ik echt magnifiek”, antwoordt Martijn.

Martijn Beuwer laat zien

Als je iets moet noemen waar je trots op bent, wat zou dat dan zijn?

“De Rechter in Steenwijk vind ik heel mooi geworden. Dit monumentale pand hebben we helemaal hersteld na een brand. Dat was een behoorlijke klus. Eigenlijk ben ik trots op ieder werk waar ik mee bezig ben geweest. Als het klaar is en iedereen zegt: “Poh, wat ziet dat er mooi uit”, dat vind ik geweldig. We doen het met elkaar!” zegt Martijn trots.

Martijn Beuwer laat folder zien
Renovatie werk

Van Wijnen Zwolle heeft onlangs het restauratie certificaat binnen gehaald, kun je daar wat meer over vertellen?

“We dragen het ERB-certificaat, wat Erkend Restauratie Bouwbedrijf inhoudt. Hier moeten we best wat voor doen. We volgen voor de werken bepaalde processen, deze worden periodiek gecontroleerd door de auditoren van ERM. Deze controles vinden plaats op kantoor, werkplaats en op de bouwplaats. Daar laten we zien dat we op de juiste manier werken. De auditoren beoordelen uiteindelijk of je het certificaat behoud. Tot nu toe zijn de auditoren dik tevreden en dragen wij het certificaat met trots.”

Meer weten of restauratie? Alles hierover lees je hier.

Vakgroep Restauratie
Stichting ERM