Ambitieuze plannen minister Hugo de Jonge haalbaar én betaalbaar

Persbericht

02:48

11-01-2023

Grootste woningfabriek van Europa staat in Heerenveen

Topman Peter Hutten (Van Wijnen) vindt de ambities van minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting om 900.000 woningen te bouwen haalbaar. Dat zei hij tijdens een werkbezoek van de minister aan de nieuwe woningfabriek van bouwbedrijf Van Wijnen in Heerenveen. Door in te zetten op industrialisatie verwacht Van Wijnen te voldoen aan de enorme vraag naar meer sociale woningen. De woningfabriek maakt het mogelijk om een straat per week te bouwen. Via een app kunnen de woningen in miljoenen variaties besteld worden. De woningen zijn te koop vanaf 175.000 euro (vrij op naam). 

Tijdens zijn werkbezoek kreeg minister Hugo de Jonge symbolisch de eerste 24.000 woningen aangeboden van Peter Hutten. Hugo de Jonge:‘We moeten meer betaalbare woningen bouwen voor mensen met een normaal inkomen. Van Wijnen laat met deze woningfabriek zien hoe betaalbaar bouwen mogelijk is. Dit is de innovatie die we nodig hebben om te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar woningen. Een zeer geavanceerde fabriek om trots op te zijn.’

Industrialisatie
Van Wijnen heeft ruim 150 miljoen euro geïnvesteerd in de all-electric woningfabriek, waar dagelijks kwalitatieve woningen worden gemaakt. De fabriekswoningen zijn duurzaam en hebben daardoor minimale impact op het milieu. Woningcorporaties en beleggers hebben behoefte aan gevarieerde straten en wijken, waar het fijn wonen is. “Door te kiezen voor industrialisatie kunnen we snel, betaalbaar en duurzaam bouwen. En het ziet er nog prachtig uit ook. We creëren fijne buurten, waar je graag komt,” aldus Hutten.

Obstakels
Bij innovaties, zoals de eerste elektrische auto, zijn er vaak obstakels. Zo ook bij geïndustrialiseerde woningbouw. In Nederland is nog niet iedereen gewend aan de enorme snelheid en zorgvuldigheid waarmee woningen tegenwoordig gebouwd worden. Met gemeente Heerenveen en gemeente Dijk en Waard laat Van Wijnen zien dat het wél haalbaar is. Hier wonen binnenkort mensen in een betaalbare woning.

Over Van Wijnen
Van Wijnen is marktleider in wonen en ontwikkelt, bouwt, transformeert, renoveert en beheert vastgoed met ruim 2.300 trotse, gedreven vakliefhebbers vanuit 27 locaties in Nederland. Dat doen we vanuit ons hart en met een duidelijke missie: Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven. We maken ons sterk voor betaalbare woningen voor heel Nederland. Voor vitale wijken waar iedereen zich thuis voelt. En voor een duurzaam bouwproces met oog voor de generaties na ons. We stellen ons daarbij steeds de vraag: welke plekken kunnen we creëren die waarde toevoegen aan de omgeving?

Noot aan de redactie:

Via deze link treft u meer beeldmateriaal aan van het werkbezoek.
Voor meer informatie, interview verzoeken en/of high-res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Mark Denslagen
PR-manager
m.denslagen@vanwijnen.nl