Oplevering eerste appartementen Havenkade Dronten

Wonen

Lelystad

Zwolle

15:59

22-12-2022

Oplevering appartementen Dronten

Het nieuwe appartementengebouw De Silo aan Havenkade Dronten is opgeleverd. Wethouder Peter van Bergen en VvE bestuurslid en bewoner Robert Tiggelman vierden op donderdag 22 december dit moment. Door het onthullen van de plaquette van De Silo is hier bij stilgestaan.

In juli 2021 startte Van Wijnen met de bouw van De Silo en volgens planning zijn alle 34 koopappartementen en parkeergarage de afgelopen weken opgeleverd aan de kopers. ‘’Met dit nieuwe appartementengebouw heeft het silhouet van Dronten een nieuwe bestemming gekregen. Dat op de voormalige plek van de graansilo die het hoogste punt van de omgeving was, zegt wethouder van Bergen.

Bedrijvigheid

Tiggelman is naast bestuurslid van de VvE van De Silo ook bewoner van een appartement in het gebouw. Hij onthulde samen met wethouder van Bergen de plaquette van De Silo. ‘’Nu alle kopers de sleutels hebben ontvangen is er veel bedrijvigheid bij De Silo,’’ vertelt Tiggelman. ‘’Iedereen is druk bezig met klussen. Bijvoorbeeld met het afwerken van de vloeren en wanden en het laten plaatsen van de keukens.’’ Na de onthulling kreeg de wethouder nog een rondleiding door de appartementen in Dronten.

Over Havenkade

De laatste jaren heeft Van Wijnen het industrieterrein getransformeerd naar een nieuwe woonbuurt. Hier wonen starters, gezinnen en 50-plussers aan het water. In totaal komen hier 146 gevarieerde woningen waarvan het merendeel is opgeleverd en het nieuwe aanbod in 2023 in verkoop gaat. Het gaat om appartementen en gezinswoningen aan de kade en watervilla’s die met de achtertuin grenzen aan het water. Meer informatie over het aanbod ontdek je op de projectwebsite.