Appartementencomplex ’t Heycop klaar voor de toekomst

Wonen

Woningcorporatie

Zorg

Utrecht

09:59

08-02-2021

Woningstichting Vecht en Omstreken heeft Van Wijnen Utrecht de opdracht gegeven om 114 appartementen in ‘t Heycop in Breukelen comfortabeler en duurzamer maken. Een innovatief project waar de appartementen van het gas af gaan. Ze worden straks verwarmd door een warmte- en koudeopslag.

Comfortabel wonen

De werkzaamheden zijn gericht op het verduurzamen van de appartementen en het verbeteren van het klimaat en het comfort voor de bewoners. Van Wijnen Utrecht heeft samen met Linthorst Techniek een verduurzamingsvoorstel uitgewerkt. Zo worden de gevels extra geïsoleerd en komen er convectoren die de woning naast verwarmen ook enkele graden kunnen koelen. Een mooi vooruitzicht voor de warme zomerdagen! In de woningen wordt ook de mechanische ventilatie verbeterd. Daarnaast komen er brandwerende voordeuren en krijgen de balkons een onderhoudsbeurt en worden ze opnieuw geschilderd.

Bewoners staan volledig achter de werkzaamheden

Merit Wagenaar, manager Vastgoed bij Woningstichting Vecht en Omstreken: “Vecht en Omstreken richt zich op de toekomst. We streven naar een energiezuinig woningbezit. We doen dit samen met onze partners Van Wijnen Utrecht en Linthorst Techniek. Goed wonen is maatwerk, we kennen onze huurders en hun verwachtingen. Het is mooi om te zien dat 94% van de bewoners in ’t Heycop akkoord gaat met de plannen. Dat laat duidelijk de betrokkenheid zien. Onze senioren zijn bereid te investeren in een duurzame toekomst.”

Maatwerk voor de bewoners

In ’t Heycop is een modelwoning ingericht. In aanloop naar de werkzaamheden hebben de bewoners hier een kijkje kunnen nemen hoe hun eigen woning er straks uit gaat zien. Daarnaast is er speciaal voor de (familieleden van) bewoners een (telefonisch) inloopspreekuur voor al hun vragen over het project. Dorieke Storck, bewonersbegeleider: “Zeker in deze tijd en bij deze groep bewoners is persoonlijke aandacht extra belangrijk. Er is dan ook een nauwe samenwerking tussen de woonconsulenten en diverse zorgpartijen van ’t Heycop. Met elkaar zorgen we ervoor dat de bewoners de benodigde individuele zorg kunnen blijven ontvangen. Een stukje maatwerk. Met daarbij natuurlijk extra aandacht voor corona. Zo beschikken we tijdens het project over zes rustwoningen. Hier kunnen de bewoners overdag naartoe, zodat we veilig en volgens de corona-richtlijnen kunnen werken.”

Samen met onze ketenpartner

De werkzaamheden worden opgepakt vanuit de ketensamenwerking tussen Woningstichting Vecht en Omstreken en bouwbedrijf Van Wijnen Utrecht. Martijn Leijdekker, Adjunct-directeur Renovatie & Transformatie: “Bij Van Wijnen bouwen wij samen aan ruimte voor een beter leven. Een missie die met de dag belangrijker wordt. Zo hebben we ook voor dit project gewerkt aan een concreet plan met als doel het verduurzamen en comfortabeler maken van ’t Heycop voor de bewoners van nu, maar ook voor toekomstige generaties. Wij zijn enorm trots op dit project en de bijdrage die wij kunnen leveren.”

Klaar voor de toekomst

Naast het verduurzamen realiseren wij een scootmobielgarage en verbeteren we de uitstraling en toegankelijkheid van het complex. De liften en de entree worden daarom vernieuwd. In het najaar van 2021 zijn de woningen en het complex gereed. Het energielabel springt dan van gemiddeld label D naar label A. Hiermee maken het complex en de bewoners een goede stap richting energieneutraal wonen in 2050.