Scholieren voor één dag de baas bij Van Wijnen 

Nieuws

Onderwijs

14:40

06-06-2024

Aanschuiven bij vergaderingen, meedenken over een lastig vraagstuk, het bezoeken van indrukwekkende bouwlocaties, kritische en goede vragen stellen én heel veel nieuwe mensen ontmoeten. Een paar highlights, waarmee de jonge Van Wijnen bazen voor één dag aan de slag gingen. 

Vergroten kansengelijkheid jeugd op arbeidsmarkt  

Onder de noemer De Baas van Morgen, een initiatief van JINC, worden scholieren – die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken – gekoppeld aan directeuren, bazen en CEO’s uit het bedrijfsleven. Samen brengen ze een werkdag door, waarbij de leerling voor één dag de baas is. Zo ervaren ze hoe het op de bedrijfsvloer gaat. Ze doen nuttige ervaring op voor later, krijgen een extra zelfvertrouwen boost, verbreden hun horizon én vergroten hun zelfvertrouwen. 

Vraagstuk en thema’s Van Wijnen 

Dat werken bij Van Wijnen veelzijdig is, kwamen de bazen snel achter. Zo werden diverse bouw- en ontwikkellocaties bezocht. Werden er belangrijke contracten getekend. En werd er gewerkt aan vraagstukken en opdrachten met uiteenlopende onderwerpen, zoals meedenken over het huis van de toekomst, het nog aantrekkelijkere maken van onze werkomgevingen en wat ze graag terug zien op de social media kanalen van Van Wijnen.

Benieuwd naar de Bazen voor één dag?  

In o.a. Heerenveen, Groningen, Gorredijk, Lelystad en Heerenveen werd er hard gewerkt!  

Over JINC

JINC strijdt al 20 jaar met inmiddels ruim 200 medewerkers en 6.000 vrijwilligers, bijna 700 partners en ruim 500 scholen voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Om dat te bereiken, helpen ze kinderen van 8-16 jaar in 30 stedelijke gebieden met sociaaleconomische achterstand aan een betere start op de arbeidsmarkt. In 2023 bereikte JINC 84.000 leerlingen. Sinds de oprichting in 2003 in totaal 600.000. Via het JINC-programma maken de leerlingen kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.  

logo Baas van Morgen