Belangrijke stap in de nieuwe Zwartewaterallee Zwolle

Algemeen

Zwolle

06:43

31-03-2021

Een van de nieuwe woonlocaties aan de Zwartewaterallee in Zwolle is het Zwartewaterkwartier. We kopen deze grond en ontwikkelen en bouwen hier ongeveer driehonderd appartementen verspreid over verschillende woongebouwen. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de gebiedsvisie van de Zwartewaterallee die is opgesteld door verschillende marktpartijen uit Zwolle. Het Zwartewaterkwartier is namelijk het eerste project van deze gebiedsontwikkeling dat wordt gerealiseerd.

Ter hoogte van de Zwartewaterallee 44 staan nu twee kantoorgebouwen van EY en MyOffice. Naast deze gebouwen ontwikkelen en realiseren we ongeveer driehonderd koop- en huurappartementen verspreid over verschillende woongebouwen. ‘Ons doel is om hier zoveel mogelijk kant-en-klare appartementen te realiseren van ons innovatieve woonproduct Fijn Wonen. Het zijn appartementen die betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig zijn, op locatie worden samengesteld en hierdoor een korte bouwtijd hebben. Dit sluit aan bij onze ambitie om hier circulair en energieneutraal te bouwen,’ vertelt Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost.

Zwartewaterkwartier in de toekomst

Het nieuwbouwproject Zwartewaterkwartier ontwikkelen we zorgvuldig met oog voor mobiliteit en biodiversiteit. Zo is het streven dat bewoners hier gebruik gaan maken van deelauto’s en elektrische fietsen. Daarnaast komen er onder enkele appartementengebouwen parkeergarages. De openbare ruimtes rondom de gebouwen krijgen een groen karakter. Het naastgelegen parkeerterrein wordt heringericht met een zogeheten groene loper met wandelroutes en er komen nieuwe bomen en planten. Met deze ambities dragen we bij aan de biodiversiteit en een prettige leefomgeving voor mens en dier.

Diverse appartementen

De appartementen van De Zwartewaterkwartier komen in verschillende groottes en prijsklassen. Met dit diverse aanbod aan huur- en koopappartementen wordt het voor veel doelgroepen mogelijk om op deze ideale locatie te wonen. Hier woon je namelijk dicht bij voorzieningen en uitvalswegen en op vijf fietsminuten van het centrum van Zwolle.

Eerste stap voor de Zwartewaterallee

Met de contractondertekening voor de Zwartewaterkwartier zetten we de eerste stap in de totale gebiedsvisie van de Zwartewaterallee. In deze visie slaan we samen met andere ontwikkelaars, vastgoedorganisaties en woningcorporaties uit Zwolle de handen ineen om dit gebied te herontwikkelen. Deze unieke samenwerking staat ook wel bekend als ‘De Zwolse aanpak’ en zorgt nu al voor een versnelling in het ontwikkelingstraject. Op die manier wordt er een bijdrage geleverd aan de woningbouwopgave in Zwolle.