Beleef de circulaire economie van dichtbij!

Algemeen

Almere

Lelystad

12:49

18-02-2022

Op Valentijnsdag tekende een groep van ruim 10 betrokkenen een positief contract rondom de ontwikkeling van paviljoen Circuloco, een samensmelting van de woorden circulair en lokaal. Het Circuloco- paviljoen bij Floriade is al in aanbouw. Materialen, deuren, kozijnen en balken uit andere bouwprojecten of ontmantelde panden, zijn gebruikt voor de bouw van het Circuloco-paviljoen. Tijdens de Expo, vanaf 14 april geopend, heeft het paviljoen een podium- en showroomfunctie. 

Partners

Het Circuloco-paviljoen heeft tijdens de Floriade Expo 2022 een podium- en showroomfunctie. Zo experimenteren de innovatie partners, waaronder Van Wijnen, met een groen en duurzaam dak, wordt er een circulaire keuken in bruikleen gegeven en worden de ruimtes dusdanig aangelegd dat binnen- en buitenruimte samensmelten. Naast de founding partners, bouwers en inrichters wordt Circuloco omringd door koplopers binnen de circulaire transitie die lokaal, regionaal, landelijk en zelfs internationaal hun sporen in circulariteit verdiend hebben.

Mooi duurzaam

De showroom toont consumentenartikelen van hergebruikte materialen. ‘Er wordt afgerekend met het idee dat duurzaam stoffig zou zijn: de lokaal gemaakte woonaccessoires, gebruiksvoorwerpen en kleding die op de Expo worden tentoongesteld hebben echt een mooi design’, aldus Jim van der Wardt van Circuloco. Ook zijn er tijdens de Floriade iedere dag workshops in het paviljoen. De bezoeker kan meedoen en zelf met simpele voorwerpen, die iedereen in huis heeft, een mooi gebruiksvoorwerp of kunstwerk maken. De deelnemer aan Floriade biedt tevens programmering op de thema’s circulariteit, duurzaamheid, toekomstbestendig leven, consumeren en bouwen. 

Volg de bouw

Ondertussen wordt er door ons hard gewerkt om het paviljoen op te leveren. Wij kijken uit naar de opening van Floriade op 14 april 2022. Na de Floriade Expo 2022 verhuist het paviljoen naar De Steiger in Almere Haven, waar het zich verder zal ontwikkelen.