Betaalbare woningen in Wezep voor deltaWonen

Nieuws

Wonen

Woningcorporatie

Wezep

15:47

24-05-2024

Van Wijnen en deltaWonen tekenden vandaag een overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van betaalbare woningen in Wezep. 

Jeroen de Boed, vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle en Frans Holleman, adjunct-directeur Vastgoed van deltaWonen hebben een ontwikkel overeenkomst getekend voor de realisatie van 37 sociale huurwoningen aan de Mariënrade en Meidoornstraat in Wezep, gemeente Oldebroek.  

Groen en energiezuinig

Er worden twee gebouwen gerealiseerd met 37 woningen. De gebouwen zijn ontworpen door AG Nova. Beide panden krijgen een duurzaam energieconcept met onder andere een combi warmtepomp. 

De 10 nieuwbouwappartementen aan de Mariënrade liggen in het centrum van Wezep. In dit centrumgebied vind je ook MFC Wezep met bibliotheek, het politiebureau, de Noorderlicht Kerk en de Aldi. De richting van de nieuwbouw sluit aan op een bomenrij en het wigvormige parkeerplein. Het gebouw heeft een groene en duurzame uitstraling door de materiaalkeuze en beplanting. De gevel is van gemodificeerd hout, met diverse begroeide schanskorven. Het dak volgt de vorm van de naastliggende gebouwen.

In de Meidoornstraat komen 27 driekamer appartementen met een buitenruimte en goede lichtinval. Het nieuwe woongebouw komt op de plek van de voormalige basisschool. In de wijk staan voornamelijk rijwoningen uit de jaren zestig, uitgevoerd in een bruine baksteen en met rode dakpannen. Voor deze locatie is er in overleg met omwonenden een stedenbouwkundig model ontwikkeld. Het gebouw heeft een mooie groene uitstraling die het wonen aangenaam maakt en de buurt een vriendelijke uitstraling geeft. Er is ook gedacht aan een parkeerplaats en bergingen voor de bewoners. Er komen nestkasten voor vleermuizen en een wadi in de tuin. Mos-sedum vegetatie vangt regenwater op. 

Duurzame en betaalbare woningen voor iedereen

Alle partijen kijken uit om samen te werken aan een duurzame leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt. Samen zorgen we voor passende en betaalbare woningen die voldoen aan de kwaliteit en comforteisen van vandaag en de toekomst. 

”Met de realisatie van deze projecten voorzien we in de behoefte aan betaalbare, duurzame woningen in de gemeente Oldebroek.” Aldus Erwin van Eerbeek, projectmanager deltaWonen.

Jeroen de Boed: “deltaWonen is al jaren een gewaardeerde klant van ons, wij realiseren op regelmatige basis seriematig onderhoud in Zwolle. Het is geweldig om nu ook 37 nieuwbouw appartementen te mogen ontwikkelen voor deltaWonen. Wij kijken uit naar een mooi project en goede samenwerking.”