Bewoners aardbevingsbestendige woningen kiezen Van Wijnen

De bewoners van de wijk Opwierde- Zuid in Appingedam hebben gekozen voor Van Wijnen als bouwer van hun 163 aardbevingsbestendige woningen. Dit heeft notaris Huitsing uit Loppersum dinsdagmiddag bekend gemaakt na het tellen van de stemmen.

Ruime keuzevrijheid van standaard tot maatwerk

De 163 woningen zijn aangemerkt voor sloop/nieuwbouw vanwege aardbevingsschade. Van Wijnen mocht de gedupeerde bewoners van Opwierde Zuid een voorstel doen voor een nieuwe aardbevingsbestendige woning waar ze hun stem over konden uitbrengen. Het aanbod dat Van Wijnen de bewoners heeft gedaan zijn aardbevingsbestendige woningen met een ruime keuzevrijheid van standaard tot maatwerkwensen. Binnenafwerking, welke keuken of badkamer men wenst, type ramen en deuren en tuininrichting. Hierover kan iedere huiseigenaar zelf een keuze maken. Er is keuze uit veel opties. Samen met KAW Architecten zorgt Van Wijnen ervoor dat de geboden diversiteit in het ontwerp eenheid uitstraalt.

 

  • Appingedam, Aardbevingsbestendig


“We hebben met een hecht team heel hard gewerkt om hier een goed en veilig aanbod te doen en het is heel fijn dat de bewoners dit waarderen door voor ons te kiezen. We staan in de startblokken om te bouwen aan een toekomstbestendig en veilig thuis voor deze bewoners.”

– Arnoud van Gils, Projectleider Van Wijnen

 
 
 
 
Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke en digitale begeleiding

Daarnaast biedt Van Wijnen intensieve begeleiding van de huiseigenaren in het keuze- en bouwproces. Deze begeleiding is zowel op persoonlijke basis als door digitale middelen als een app, maar ook door bezoeken te brengen aan de bouwplaats.

Projectleider Arnoud Gils van Van Wijnen reageert opgetogen als de uitslag bekend gemaakt wordt: “We hebben met een hecht team heel hard gewerkt om hier een goed en veilig aanbod te doen en het is heel fijn dat de bewoners dit waarderen door voor ons te kiezen. We staan in de startblokken om te bouwen aan een toekomstbestendig en veilig thuis voor deze bewoners.”

Meer dan bouwen