Bijzondere fundatieblokken voor VDL ETG

Algemeen

Werken

Almelo

Eibergen

12:41

09-02-2021

In Almelo realiseerden wij opdracht van VDL Vastgoed BV bijzondere fundatieblokken van ruim 28,5 bij 11,5 bij 4 meter voor bewerkingsmachines van VDL Enabling Technologies Group. Deze machines werken straks 24/7 aan het bewerken van een massief aluminiumblok van ruim 20 ton, dat er na 15 weken als halffabricaat uitkomt. Het bewerkte product wordt uiteindelijk onderdeel van productiemachines voor onder andere hoogwaardige computerchips.

In de fundatieblokken zit 80 ton wapeningsstaal en ruim 1000m3 beton met lage temperatuurontwikkeling. Die blokken worden ondersteund door grondverdringende stalen buispalen, waardoor ze geen enkele mogelijkheid hebben om te vervormen. Verder zijn de fundaties voorzien van putten, goten en honderden inkassingen voor de verankering van het machinebed.

Collega Mark Bokdam ziet het als een uniek en uitdagend project: “We zijn vanaf de engineering betrokken en maken een maatwerk product dat in deze vorm niet eerder is gerealiseerd. En dat onder hoge kwaliteitseisen en de nodige tijdsdruk. Een mooie uitdaging!”
De blokken zijn inmiddels klaar en de machine bouw is in volle gang.

Meer weten over onze vestiging in Eibergen?