Blog: Waar het hart vol van is…

Hoofd HR Tahlvik Leung raakt niet uitgepraat over zijn trots

blog-waar-het-hart-vol-van-is

Je hoort en leest het overal. De bouw heeft opnieuw goede maanden achter de rug. Het CBS spreekt van de grootste stijging in jaren. Het is inmiddels al het elfde kwartaal op rij dat de bouw in de lift zit. Deze stijging is uiteraard heel mooi, maar zorgt binnen de branche voor een tekort aan vakmensen. Temeer omdat het aantal jongeren met een opleiding in de bouw is afgenomen.

Als Hoofd HR krijg ik zeer geregeld de vraag: ‘Hoe zorgen jullie ervoor dat goede mensen de weg naar jullie vinden? Met andere woorden: wat maakt ons uniek als werkgever en wat hebben wij de werknemer te bieden? Die vraag triggert me keer op keer: ik voel een positieve spanning, word warm van binnen en begin dan te vertellen. Over ons ondernemerschap, de familiaire sfeer, de ruimte die je krijgt om je te ontwikkelen, de kracht van ons decentraal besturingsmodel, de innovaties, de mooie projecten. Zo kan ik wel even doorgaan.

Trots. Dat is wat ik voel als ik ons verhaal vertel. Het is te vergelijken met het gevoel dat ik heb wanneer ik vertel dat mijn zoontje een doelpunt gemaakt heeft met voetballen. Achteraf realiseer ik me dat ik wel erg gedreven aan het zenden ben. En dat mijn storytelling en pitching wellicht wat puntiger en zakelijker mag. Maar ja, waar het hart van vol is…Praat ik over Van Wijnen, dan praat ik vanuit wat ik echt voel. Over wat we doen, maar vooral ook over hoe we dat doen en waarom.

Toch zend ik niet alleen. Ik stel ook graag een wedervraag: wat voel je als je hier binnenloopt? De antwoorden hierop zijn divers en afhankelijk van waar in Nederland je dit vraagt. En daar ligt precies onze kracht. Wij stellen onze 24 vestigingen centraal, ook in onze arbeidsmarktcommunicatie. Op een vestiging kom je in dienst. Daar voel je je thuis, daar voel je de menselijke maat en krijg je persoonlijke aandacht. Tegelijkertijd heb je de professionaliteit, zekerheid en slagkracht van een groot bedrijf omdat we als netwerkorganisatie opereren.

“Ik voel een positieve spanning, word warm van binnen en begin dan te vertellen”

Misschien is mijn verhaal niet onderscheidend, maar het is wel echt. Net als de 1699 persoonlijke verhalen van mijn collega’s. Dat vind ik best bijzonder. En belangrijk. Ondanks de spanning op de arbeidsmarkt vind ik dat je, als onderneming en als vertegenwoordiger daarvan, dicht bij jezelf moet blijven. En vast moet houden aan de kwaliteit die je wenst. Dat wordt gewaardeerd, zo merk ik tot mijn vreugde. Ik kreeg onlangs in een selectiegesprek met een directeur terug dat het opvalt dat wij steeds meer met werkwoorden communiceren. Dus meer praten over wonen, werken, zorgen en leren dan over een woning, kantoor, ziekenhuis en school. Dat zegt iets over waar we voor staan en welke beweging wij maken.

Trots ben ik ook omdat wij ondanks de ingewikkelde arbeidsmarkt nog steeds in staat zijn om goede mensen aan ons te binden. Wij verwelkomden dit jaar al 180 nieuwe collega’s. En we hebben nog ruim 50 openstaande vacatures. Werk aan de winkel dus! Wil je weten hoe het voelt om bij ons te werken? Lees dan hier wat onze mensen zelf vertellen. Net als ik zijn zij trots op het werk dat ze doen en de bijdrage die ze maatschappelijk leveren. Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven, dat is meer dan bouwen. Het is ons levenswerk.

Bekijk hier de vacatures en klik, kijk en reageer!

Meer dan bouwen