Bouw eerste woningen in World Food Center Ede van start

Wonen

Arnhem

Ede

13:16

20-06-2022

World Food Center in Ede is een unieke gebiedsontwikkeling waarin alles draait om voedsel. Dus toen op 9 juni de start bouw van de eerste 3 fasen van deelproject ‘De Veluwse Proeftuin’ gevierd werd, was de bouwplaats in stijl omgetoverd tot mini-foodtruckfestival. Voor dit bijzondere moment had World Food Center Development (WFCD) kopers, de wethouder en andere belanghebbenden uitgenodigd. WFCD is een samenwerkingsverband tussen GREEN Real Estate, Van Wijnen en BPD l Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

Aanwinst voor Ede

De wethouder vult aan, “Het World Food Center begint nu echt vorm te krijgen. Bijzonder is dat food echt een plek heeft gekregen in de woningbouw, zoals de groene gevels van de appartemententoren en gezamenlijke voedseltuinen bij de woningen. Hierdoor ontstaat een bijzonder werk- en woongebied waar mensen én dieren straks samen kunnen genieten van gezond voedsel.”

Je hebt geen tuin, maar deelt een park

In De Veluwse Proeftuin komen 150 woningen. De 1e drie fasen zijn uitverkocht en worden gebouwd. Eind juni start de verkoop van de laatste fase met 9 beneden-bovenwoningen. Daarna pakt de ontwikkelaar door met de nieuwe wijk De Gelderse Stadstuin. De Veluwse Proeftuin is een plek waar je even niet hoeft te ‘rennen’ of waar je juist wel zo het bos in rent. De Veluwe wordt namelijk de wijk ingetrokken. Arjen licht toe: “We hebben vastgesteld dat collectief, ruim opgezet groen appelleert aan een diep gekoesterde woonwens van veel mensen: leven in en met de natuur, vogels tellen vanuit je huiskamer, saamhorigheid, je eigen voedsel bouwen. Met het WFC maken we deze wens realiteit voor een groot publiek.

Binnen het samenwerkingsverband WCFD is Van Wijnen de bouwende partij. “De Veluwse Proeftuin is een echte parel”, vertelt Fabian Bovenlander, directeur Van Wijnen Arnhem. “Mooie architectuur gecombineerd met een unieke plek maakt het voor ons een genot om hier te bouwen. De samenwerking met betrokken partijen verloopt heel prettig. Dit zorgt ervoor dat het bouwproces al een feestje op zich is. Door deze constructieve samenwerking verwachten we, ondanks de leveringsuitdagingen, de eerste woningen vanaf het tweede kwartaal 2023 op te leveren.”

Over WFCD

BPD ontwikkelt samen met Van Wijnen en GREEN Real Estate een duurzame, hoogwaardige woonwijk in combinatie met ruimte voor werken, onderzoek en ontspanning. Het voormalige militaire terrein van de Maurits- en Frisokazerne in Ede wordt daartoe getransformeerd. Dit wordt een plek waar consumenten, bedrijven, kennisinstellingen en overheden alles kunnen vinden op het gebied van duurzame voeding, onder meer in het WFC Experience Center. Het World Food Center staat in nauwe verbinding met Universiteit Wageningen, de gemeente Ede en Food Valley.

Meer weten? Bezoek World Food Center of bekijk de projectpagina over de Veluwse Proeftuin.