Certificering Erkend Restauratie Bedrijf

Op 3 oktober 2019 ontving Jolanda Comino, vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle, de certificering Erkend Restauratie Bedrijf (ERB).

certificering-erkend-restauratie-bedrijf

Vakgroep Restauratie

Met de certificering wordt Van Wijnen Zwolle erkend als officieel restauratiebedrijf door Stichting ERM, een onafhankelijke stichting die de kwaliteit in de restauratiebranche waarborgt. Een kroon op het werk, aldus Jolanda Comino. “Van Wijnen Zwolle geeft met de restauratietak vol overgave invulling aan ambachtelijk vakmanschap. Deze certificering bewijst dat we bij complexe restauraties van monumenten en historische panden hoge kwaliteit leveren.”

Historisch erfgoed

Restaureren past bij toekomstbestendig bouwen. Comino: “Als bouwbedrijf innoveren wij met industriële woonproducten en nieuwe technieken. Maar toekomstbestendigheid gaat ook over het toekomstbestendig maken van ons historisch erfgoed. Daar dragen wij graag aan bij. Overigens lenen sommige nieuwe ontwikkelingen zich goed voor restauratie, zoals hergebruik van materialen. De uitdaging ligt in voldoen aan de gebruikerswensen van vandaag en morgen en tegelijkertijd respectvol vasthouden aan de kwaliteiten van vroeger. Dat vraagt maatwerk.”

De vaklieden binnen de restauratietak van Van Wijnen Zwolle zijn meesters in onder meer hout- en metaalbewerking.

Jolanda Comino, vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle

De vaklieden binnen de restauratietak van Van Wijnen Zwolle zijn meesters in onder meer hout- en metaalbewerking. Ook kennen ze de weg naar passende materialen. Comino: “Een mooi voorbeeld zijn de gerestaureerde luiken van De Librije in Zwolle. De scharnieren daarvan waren zo authentiek dat we ze door een smid lieten maken. Bij een monumentaal pand doen we tot in detail onderzoek naar de oorspronkelijke status van het pand en de gebruikte kleuren en materialen. Die herstellen we binnen de kaders van de huidige regelgeving in ere.”

Meer weten over restauratie? Kijk op onze pagina ‘historisch erfgoed toekomstbestendig maken.’

Meer dan bouwen