Coronamaatregelen bij Oranjewoud Wonen

Algemeen

Gorredijk

Heerenveen

12:41

03-04-2020

Overal in Nederland hebben we te maken met maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook op de bouwplaats van ons project Oranjewoud Wonen in Heerenveen. schenken we hier veel aandacht aan.

Op onze bouwplaatsen houden we ons aan de richtlijnen van het kabinet, het RIVM, de GGD en het Protocol Samen veilig doorwerken van Bouwend Nederland. Om de richtlijnen hieruit goed te waarborgen, hebben onze collega’s op de bouwplaats van Oranjewoud Wonen extra maatregelen getroffen. Zo hebben ze de anderhalve meter afstand zichtbaar gemaakt door ruimtes af te plakken met tape. Tussen de bureaus plaatsten ze houten platen en ook bij het toilet is aangegeven welke afstand ze moeten houden. ‘Dat maakt net even het verschil’, vertelt Ernstjan Logtmeijer, één van de uitvoerders op het werk. Verder vind je bij de toegang van de bouwplaats een verzamelbord met dagelijkse updates en informatie omtrent het coronabeleid.

De bouw vordert gestaag

Ondanks deze crisis verloopt de bouw voorspoedig. Inmiddels zijn twee van de vier appartementencomplexen uit de steigers. In totaal komen er 136 appartementen en 18 bungalows. ‘Namens het uitvoerdersteam mag ik met trots zeggen dat het een plaatje wordt. Het hoogste punt hebben we al bereikt alleen de problemen rondom corona houden het helaas tegen om dit met elkaar te kunnen vieren’, vertelt Ernstjan.

De nieuwe woongebouwen worden rondom het huidige pand van Serviceflat Oranjewoud gerealiseerd, dus de bewoners van de serviceflat kunnen de bouw van dichtbij meemaken. Bewoonster Thea (64): ‘Ik kan de bouw van alle kanten bekijken, helemaal rondom. Ik kan niet lopen door mijn reuma en verplaats me met een rollator, dus ik geniet ervan dat ik het vanuit m’n raam kan zien. Dan zit ik op m’n krukje tegen de vensterbank, met m’n knieën tegen de kachel en maak ik foto’s. Ik zie de mannen altijd hard werken en af en toe een praatje maken, dan zwaaien ze wel eens’, vertelt Thea. ‘Ook stuur ik bijna wekelijks een filmpje naar m’n kleinzoon, die vindt het prachtig om te zien. Ik vind het mooi allemaal, ze zijn er voor ons aan het werk.’

Bewoonster Thea

Meer weten over Oranjewoud Wonen? Lees het hier.