Creatieve woonvormen in Doesburg

Wonen

Doesburg

17:08

02-02-2023

Tussen de Koppelweg en de Oude IJssel in Doesburg ontwikkelt en bouwt Van Wijnen in nauwe samenwerking met de gemeente Doesburg het kleinschalige nieuwbouwproject De Havenmeester. In totaal komen hier zeven ruime gezinswoningen en zes gelijkvloerse patiowoningen waarin creatieve woonvormen en meergeneratiewonen mogelijk gemaakt worden. Op woensdag 1 februari 2023 is de start bouw van deze woningen gevierd met onder andere de kopers en wethouder Birgit van Veldhuizen.

Het voormalige bedrijventerrein aan de Koppelweg wordt in nauwe samenwerking met de gemeente Doesburg en Van Wijnen momenteel getransformeerd naar een woonplek waar mensen op een unieke manier aan het water kunnen wonen. Het idee van de gemeente Doesburg was om hier vernieuwende woonvormen mogelijk te maken.

Birgit van Veldhuizen

Wethouder gemeente Doesburg

‘Fijn dat we deze vernieuwende woonvormen in Doesburg kunnen aanbieden. We kennen in de huidige maatschappij veel mantelzorgers, ook onder onze inwoners. Deze woningen maken het zorgdragen voor ouders of andere familieleden praktischer en vooral comfortabeler.

Sociale insteek

Een meergeneratieplan waar families samen kunnen kiezen voor dit project. Zo kan het gezin in de drielaagse rijwoning wonen en de ouders in de patiowoning er vlak achter. De patiowoningen zijn geheel gelijkvloers en zijn voorzien van twee slaapkamers, een badkamer en een woonkamer met open keuken en een terras direct aan het water. Bewoners kunnen naar elkaar omkijken, maar ondertussen heeft iedereen wel een eigen comfortabel huis. ‘In dit nieuwbouwplan komen onze ambities samen met die van de gemeente,’ vertelt Anneke van den Brink, projectontwikkelaar bij Van Wijnen Projectontwikkeling Oost. ‘Het project heeft een sociale insteek. We kiezen er bewust voor om comfortabele woningen voor senioren en gezinnen dicht bij elkaar te ontwikkelen. We hebben deze insteek gestimuleerd door families die samen kozen voor het plan voorrang te geven bij de start verkoop eind 2021.’

Gezinswoningen De Havenmeester
Gezinswoningen
Creatieve woonvormen Doesburg
De Havenmeester Doesburg
levensloopgeschikt wonen
Patiowoningen

Creatieve woonvormen

De toekomstige bewoners van de gezinswoningen krijgen ruim baan voor creatieve woon- en werkmogelijkheden in huis. Dat komt enerzijds door het royale woonoppervlak van ruim 176 vierkante meter en anderzijds door de woonindeling. Ze bepalen zelf hoe ze de drie verdiepingen gebruiken. Denk hierbij aan een ruime werkkamer op de begane grond en de woonkamer op de eerste verdieping. Geïnteresseerden in een multifunctionele gezinswoning hebben geluk. Er zijn nog enkele beschikbaar en kopers krijgen deze nazomer al de sleutel.

Start bouw
Toekomstige bewoners slaan een piketpaaltje op de plek van hun nieuwe thuis

Start bouw

Eind 2022 is Van Wijnen gestart met de bouw van zowel de patiowoningen als de gezinswoningen. Op woensdag 1 februari werd dit moment gevierd met onder andere de kopers en wethouder Birgit van Veldhuizen. De wethouder gaf het officiële startsignaal van de bouw met een authentieke handbediende misthoorn. De kopers hebben op de plek waar zij straks gaan wonen een piketpaaltje geslagen. Vervolgens is er samen geproost op een voorspoedige bouw.