Dag van de Bouw: Cambuurstadion Leeuwarden

Leren

Onderwijs

Recreëren

Werken

Gorredijk

Leeuwarden

10:26

25-04-2023

Bouwplaats Cambuurstadion open tijdens Dag van de Bouw

Het komt niet vaak voor dat er in Nederland een voetbalstadion wordt gebouwd. Laat staan dat je een kijkje achter de bouwhekken kunt nemen. Die kans ligt voor het grijpen op zaterdag 17 juni! Dan organiseert Bouwend Nederland de Dag van de Bouw en stelt Van Wijnen de bouwplaats van het nieuwe Cambuurstadion in Leeuwarden open voor publiek. Tijdens de Dag van de Bouw ontdek je de fascinerende wereld van de bouw. Kom je ook langs?

Aan de westzijde van Leeuwarden komt het nieuwe Cambuurstadion. Een bijzonder project, want naast dit stadion wordt er in Europa nog maar een ander nieuw stadion gebouwd! Tijdens de Dag van de Bouw krijg je de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij de bouw van het Cambuurstadion. Een unieke mogelijkheid!

In het gebouw komt:

Dat maakt het straks tot een plek waar alles samen komt: sporten, leren, werken en recreëren.

Van Wijnen ontwikkelt en bouwt het stadion én is als ontwikkelaar verantwoordelijk voor de hele gebiedsontwikkeling rondom het stadion. Het gebied rondom het stadion krijgt de naam Elfstedenpark.

Programma

Lijkt het jou leuk om te komen kijken bij op de bouwplaats van het nieuwe Cambuurstadion? Kom dan langs tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni tussen 10.00 en 16.00 uur.

Van Wijnen, de onderaannemers en de toekomstige gebruikers laten je zien wat de bouw en dit stadion te bieden heeft. Je kunt via een vaste looproute de bouwplaats bezoeken. En ondertussen ontdek je van alles over de bouw van het veelzijdige voetbalstadion met daarin een onderwijsgebouw en commerciële ruimtes.

Een greep uit de activiteiten:

deelnemers-dag-van-de-bouw

Praktische informatie

Adres: Stadionplein 1, Leeuwarden

De bouwplaats is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Houd er wel rekening mee dat het een bouwplaats blijft en dat de ondergrond niet overal gelijk is.

Het evenement vindt grotendeels plaats in de buitenlucht.

Parkeren: Als je met de auto komt kan je met de Slauerhoffweg in Leeuwarden de rotonde nemen richting het Stadionplein. Een parkeerwachter wijst waar je je auto kunt parkeren. Kom, indien mogelijk, met de fiets naar het nieuwe Cambuurstadion.

Maak kennis met de bouwsector

De Dag van de Bouw is een jaarlijks evenement waar diverse bouwplaatsen toegankelijk zijn voor publiek. Met deze dag kun je kennis maken met de bouwsector en ontdekken welke indrukwekkende werkzaamheden erbij komen kijken. Tijdens de Dag van de Bouw krijg je de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij grote en bijzondere bouwprojecten bij jou in de buurt, zoals bijvoorbeeld het Cambuurstadion.