Dag van de Bouw: De Smelterij in Hengelo

Wonen

Eibergen

Hengelo

10:04

23-05-2023

Bouwplaats De Smelterij open tijdens Dag van de Bouw

Op zaterdag 17 juni organiseert Bouwend Nederland de 16e editie van de Dag van de Bouw. Met trots stellen bouw- en infrabedrijven dan hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. Jong en oud kan die dag komen ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van bijvoorbeeld huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations. Van Wijnen doet in Hengelo mee en stelt de bouwplaats op de Smelterij in Hengelo open voor het publiek.

Direct aan de entree van Hart van Zuid in Hengelo is deze locatie waar onder meer de smelterij van machinefabriek Stork gevestigd was. Deze locatie is tegenwoordig volop in ontwikkeling en een mooie plek om te wonen. Het is een dynamische omgeving dicht bij het centrum van Hengelo. Van Wijnen Eibergen bouwt hier 24 appartementen en 11 stadswoningen.

Programma

Aan de hand van een virtuele tour of met een Van Wijnen collega ontdek je alles over de bouw en welke ontwikkelingen er zijn doorlopen om tot de realisatie van deze duurzame stadswoningen en appartementen te komen. Ook kun je zien met welke indrukwekkende kranen en machines elke dag wordt gewerkt. Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor de kinderen. 

Praktische informatie

Adres: De Smelterij ligt aan de Laan Hart van Zuid tegenover winkelcentrum Esrein

De bouwplaats is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Houd er wel rekening mee dat het een bouwplaats blijft en dat de ondergrond niet overal gelijk is.

Het evenement vindt grotendeels plaats in de buitenlucht, dus houd de weersomstandigheden goed in de gaten.

Parkeren: Er is voldoende parkeergelegenheid rondom de bouwplaats.

Maak kennis met de bouwsector

De Dag van de Bouw is een jaarlijks evenement waar diverse bouwplaatsen toegankelijk zijn voor publiek. Met deze dag kun je kennis maken met de bouwsector en ontdekken welke indrukwekkende werkzaamheden erbij komen kijken. Tijdens de Dag van de Bouw krijg je de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij grote en bijzondere bouwprojecten bij jou in de buurt, zoals bijvoorbeeld De Smelterij in Hengelo.