De 500e Fijn Wonen-woning is een feit!

Op woensdag 6 februari vierden wij, samen met Fijn Wonen en Actium, de aflevering van dertig Nul-op-de-meter huurwoningen in woonpark Diepstroeten in Assen. Een extra feestelijk tintje en een bijzonder moment, omdat Fijn Wonen hiermee de 500e woning afleverde. Gefeliciteerd! Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden de nieuwe woningen, samen met bewoners, onthuld onder het genot van een goede kop snert. Verschillende genodigden en de toekomstige bewoners konden een kijkje nemen in de toekomstbestendige huurwoningen.

de-500e-fijn-wonen-woning-is-een-feit

Nul-op-de-Meter

Nul-op-de-Meter woningen (NOM) zijn volledig aardgasloos en all-electric. Ze wekken net zoveel energie op als ze verbruiken. Dankzij zonnepanelen, warmte vanuit een warmtepomp, vloerverwarming en goede isolatie, moet de eindafrekening voor de energie uitkomen op 0 kWh, bij gemiddeld gebruik. De woningen zijn hiermee zeer toekomstbestendig, comfortabel én betaalbaar. Zelfs bewoners met een kleinere portemonnee kunnen op deze manier zeer duurzaam wonen.

 

Elles Dost, bestuurder van Actium:

‘Met deze woningen maken we een fijn én duurzaam huis voor iedereen mogelijk.’

 

Dubbel feest

 

Tijdens de feestelijke onthulling sprak onze collega Jan Theo van der Beek, Adjunct directeur, vol trots over weer een geslaagd project, op een prachtige plek in woonpark Diepstroeten. Namens ons ontvingen de bewoners een ‘tegoedbon’ voor aanplanting van de plantsoenen achter de woningen.

Voor Fijn Wonen was het dus dubbel feest. Menso Oosting, directeur van Fijn Wonen, richtte zich tot bewoners: “Het gaat ons in de eerste plaats om jullie. Dat jullie comfortabel en energiezuinig wonen en dat het betaalbaar is én blijft. De sterk stijgende gasprijzen raken jullie niet meer omdat de woningen volledig elektrisch zijn. Met het dashboard krijgen jullie inzicht in het energieverbruik, wat een handvat geeft om er bewust mee om te gaan. Ik wens jullie allen en met elkaar fijn wonen toe!”

Voor Actium is het een primeur: nog niet eerder bouwden zij sociale huurwoningen die volledig gasloos en all-electric zijn. Elles Dost, bestuurder van Actium: “Met deze woningen maken we een fijn én duurzaam huis voor iedereen mogelijk. Tegelijkertijd is het voor ons een mooie kans om nieuwe kennis op te doen. We zijn dan ook erg benieuwd naar de ervaringen van de eerste bewoners. Eén van de bewoonsters wilde na het kijk- en meetmoment zes weken geleden al in de woning blijven wonen, zo prachtig vond ze het. Een mooier compliment kun je natuurlijk niet krijgen!”

Woonpark Diepstroeten: groen en idyllisch wonen

 

De NOM-woningen in Diepstroeten zijn onderdeel van het woonpark dat wij ontwikkelen op het voormalige terrein van zorginstelling Vanboeijen. We maken hier een idyllisch woonpark met vierhonderd 400 verschillende toekomstbestendige woningen in verschillende prijssegmenten. De totale ontwikkeling van woonpark Diepstroeten neemt circa tien jaar in beslag.

Meer dan bouwen