De Ankerplaats in Muiden opgeleverd

Wonen

Woningcorporatie

Harderwijk

Muiden

16:43

21-03-2023

Op maandag 20 maart overhandigde woningcorporatie G&O de sleutels aan de nieuwe bewoners van nieuwbouwproject De Ankerplaats in Muiden. Eind 2021 startte de bouw en nu, ruim een jaar later, vindt de oplevering plaats. Afgelopen vrijdag leverde Van Wijnen het complex officieel op aan G&O. Er zijn 41 twee- en driekamerappartementen gerealiseerd op de plek van het voormalige gemeentehuis aan ‘t Anker.

Een mix van jong en oud

De samenstelling van de bewoners is een mix van jong en oud, alleenstaanden en stellen. Bewoners die een sociale huurwoning van een woningcorporatie achterlieten kregen voorrang, om zo de doorstroming op de woningmarkt in Gooise Meren te stimuleren. Ook werden 5 appartementen met voorrang toegewezen aan 55-plussers.

‘Elke woning is er één!’

Directeur-bestuurder van G&O, Maarten van Gessel: ‘We hebben er even op moeten wachten, maar we zijn enorm trots op het resultaat. En waar we vooral blij mee zijn is dat we woningen hebben toegevoegd in Muiden. Ook in Gooise Meren zijn er honderden woningzoekenden. De woningmarkt zit niet alleen op slot door een gebrek aan woningen, maar ook door een gebrek aan doorstroming. Elke woning is er één. Met de komst van deze 40 woningen (en een ontmoetingsruimte) komen er ook weer 40 andere woningen vrij voor woningzoekenden. We wensen alle nieuwe bewoners aan ‘t Anker veel woonplezier toe.’

Formele overdracht tussen Van Wijnen en G&O. Van links naar rechts: Martijn Haaijer (BBA), Gerwin Prophitius (projectleider Van Wijnen Harderwijk), Wim Jan Duijzer (uitvoerder Van Wijnen Harderwijk), Manuel van de Veen (projectleider G&O) en Frank van der Manden (werkvoorbereider Van Wijnen Harderwijk). Fotografie: Margot Brakel.

Appartementen met warmtepomp en zonnepalen

Het appartementengebouw bestaat uit 41 twee- en driekamerappartementen (waarvan één ontmoetingsruimte), variërend van circa 52 m2 tot 73 m2. De appartementen zijn gelijkvloers en hebben een eigen berging en buitenruimte. Bovendien beschikken de woningen over vloerverwarming en een videofoon intercominstallatie. Projectleider van G&O, Manuel van de Veen: ‘De woningen hebben een hoog isolatieniveau waardoor de energiebehoefte zeer laag is. Alle appartementen zijn zónder aardgasaansluiting gebouwd, maar met warmtepomp en zonnepanelen.’ Bouwbedrijf Van Wijnen uit Harderwijk heeft het complex gebouwd. ‘We zijn blij dat we ook hier weer samen hebben kunnen bouwen aan ruimte voor een beter leven’, aldus vestigingsdirecteur Anno van der Werf.