De broers Antonie en Mijndert zijn trots op hun woning in Harvest

Antonie en Mijndert zijn 21 jaar oud en vormen samen met hun broer Erik-Jan een eeneiige drieling. Ze zijn opgegroeid in de Haagse wijk Ypenburg. De drie broers zijn sinds enige tijd het huis uit. Antonie en Mijndert delen samen een woning in appartementengebouw Harvest. Dat bevalt de twee hartstikke goed!

de-broers-antonie-en-mijndert-zijn-trots-op-hun-woning-in-harvest

Al lange tijd op zoek

Antonie steekt enthousiast van wal: “Het leek ons altijd al leuk om nog een keer samen te wonen. We hielden de woningen in Den Haag al een lange tijd in de gaten, maar zonder succes. Ik kwam dit nieuwbouwproject eigenlijk per toeval tegen. De beschikbare woning voldeed aan al onze wensen. Ruim, licht en gelegen op een goede locatie dichtbij het centrum. Daarnaast vond ik het gebouw ook heel mooi. Ik heb ons direct ingeschreven.”

Mijndert vult hem lachend aan: “Ik had helemaal geen keus, want ik zat op dat moment in Cuba. Na een aantal dagen had ik weer internetverbinding en kreeg ik enorm veel berichten van Antonie binnen.  Ik las het nieuws dat hij ons had ingeschreven en was heel blij! Vanaf toen ging het snel. Enige tijd later tekenden we ons huurcontract bij Van der Vorm. We wonen hier nu sinds maart en voelen ons al helemaal thuis, toch?”

Alles om de hoek

Antonie knikt instemmend. “We hebben geluk gehad. Het is voor mensen van onze leeftijd erg lastig om een woning dichtbij het centrum te vinden. Het is uiteindelijk toch gelukt en daar zijn we heel blij om. Het huis is fijn en de locatie is perfect.”

Mijndert maakt zijn zin verder af: “Alles zit hier om de hoek. We zochten laatst een bankje voor op ons balkon en liepen zo naar beneden de Gamma in. We hebben het bankje opgetild, afgerekend en 2 minuten later waren we weer thuis. Dat vind ik echt ideaal.”

Hij vervolgt: “De drukte van de stad hebben wij bewust opgezocht. Een buitenruimte vonden wij, ten opzichte van de locatie, iets minder belangrijk.

Harvest Van Wijnen

Dat we nu een balkon hebben en ook nog eens gebruik kunnen maken van de grote gedeelde daktuin is extra leuk. Het is juist heel gezellig om deze plek te delen met andere bewoners. Je leert elkaar veel sneller kennen. Ik verwacht dat wij hier in de zomer vaak te vinden zijn!”

Gemoedelijke sfeer

”Ik vind de sfeer hier heel gemoedelijk”, vult Antonie hem aan. “Er is bijvoorbeeld een Facebookpagina opgericht voor de bewoners van Harvest. Toen het mooi weer was opperde iemand om op het dakterras wat te eten en te drinken. Ook stellen mensen via de Facebookpagina vragen aan elkaar. Regelmatig worden er spullen uitgeleend of aangeboden. Een praatje maken is hierdoor gemakkelijker. Je merkt dat mensen echt bereid zijn om elkaar te helpen.”

Delen met elkaar

Het is voor bewoners van Harvest sinds kort mogelijk om een auto, e-bike of scooter te delen. Middels de HUUB-app van Next Urban Mobility reserveer je bijvoorbeeld een scooter en kun je deze, tegen betaling, een dagdeel gebruiken. “Heel handig”, zeggen de jongens bijna in koor. “Voor mensen zonder eigen vervoermiddel is dit een uitkomst. Er zijn nog wel meer van dit soort initiatieven binnen Harvest. Er wordt onder andere nog hard gewerkt aan een grote moestuin op de binnenplaats van het gebouw. Mensen onderhouden deze gezamenlijk en mogen zelf de oogst houden. Dat is heel leuk!”

Net een hotel

Op de vraag waar de broers trots op zijn, antwoordt Mijndert: “Het is zo ontzettend mooi hier. Wanneer we bezoek krijgen van vrienden of familie horen we vaak de opmerking  ‘het is hier net een hotel’. Dan voelen we ons heel trots dat we hier wonen!”

Meer informatie over Harvest?

Klik hier om naar de projectpagina te gaan.

Meer dan bouwen