De Maasbode: wonen in een rijwoning op 5 hoog

Geen categorie

Rotterdam

00:00

18-06-2019

De Maasbode is geen alledaagse woontoren. In dit 70 meter hoge gebouw komen namelijk niet alleen appartementen en penthouses, maar ook 44 gezinswoningen met drie verdiepingen. Deze komen te liggen aan overdekte ‘binnenstraatjes’, die verticaal op elkaar gestapeld worden. In De Maasbode wonen straks gezinnen in een rijwoning aan een buurtstraat op hoogte.

Gestapelde gezinswoningen

De Maasbode is een uniek en ambitieus woonconcept dat door gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development), in samenwerking met Van Bergen Kolpa Architecten, is ontwikkeld. Van Wijnen is geselecteerd als bouwpartner. De woontoren biedt ruimte aan gezinnen die in de stad willen én kunnen wonen op een centrumstedelijke locatie. Zij willen graag een ruime woning, dicht bij stedelijke voorzieningen en met voldoende speelmogelijkheden voor kinderen binnen gezichtsafstand van de ouders. De Maasbode biedt in het woongebouw zelf volop ruimte om veilig te spelen: op de binnenstraatjes en het achterpad langs de tuinen.

“Het is niet alleen vernieuwend, het past ook bij de prangende vraag naar gezinshuisvesting in de stad”, zegt Herman Steenbergen, directeur van Van Wijnen Stolwijk. “Als Van Wijnen werken we aan betekenisvolle plekken voor mens en maatschappij. De Maasbode is een bijzonder antwoord van gebiedsontwikkelaar BPD op het maatschappelijke vraagstuk om gezinnen in de stad Rotterdam te behouden. Daar werken wij graag aan mee.”

Herman Steenbergen

Directeur Van Wijnen Stolwijk

“Als Van Wijnen werken we aan betekenisvolle plekken voor mens en maatschappij. De Maasbode is een bijzonder antwoord op het maatschappelijke vraagstuk om gezinnen in de stad Rotterdam te behouden. Daar werken wij graag aan mee.”
Impressie De Maasbode Rotterdam

Kracht van de plek

“De Maasbode ligt op de perfecte plek,” vertelt Paul Becht, regiomanager Rotterdam bij BPD. “Aan stadsplein ’t Landje, precies op de overgang van het levendige stadscentrum met al haar voorzieningen en de rustige stadswijk Cool Zuid. Zelfs meerdere onderwijsinstellingen zijn binnen loopafstand aanwezig. Ideaal voor gezinnen van alle samenstellingen en leeftijden. De kracht van de plek geeft ons het vertrouwen in deze ambitieuze ontwikkeling die bijdraagt aan de gemeentelijke wens om kapitaalkrachtige gezinnen vast te houden in de stad. Want gezinnen, zeker de kapitaalkrachtige, zijn belangrijk voor de stad, economisch en sociaal. ”

Impressie De Maasbode binnenstraat

Realisatie in bouwteam

De Maasbode komt op een complexe locatie te liggen, die logistiek en bouwtechnisch de nodige uitdaging biedt. Herman: “In zo’n geval is het heel fijn als je samenwerkt met partijen die je kent. Wel zie ik de nodige uitdagingen en daarom is realisatie in bouwteam de oplossing. In een bouwteam ben je in dialoog met elkaar en kun je de vraag achter de vraag bepalen. Het resultaat: je snapt waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Die stelt je in staat om met elkaars kennis en creativiteit een optimalisatieslag te maken.”

Paul Becht

Regiomanager Rotterdam bij BPD

“De kracht van de plek geeft ons het vertrouwen in deze ambitieuze ontwikkeling die bijdraagt aan de gemeentelijke wens om kapitaalkrachtige gezinnen vast te houden in de stad.”
Impressie omgeving De Maasbode breed skyline

Naar een hoger niveau

Raymond Kelfkens, bedrijfsleider bij Van Wijnen voegt toe: “Als wij hulp kunnen bieden bij dit soort complexe binnenstedelijke ontwikkelingen, zijn we op ons best. We zagen na de planpresentatie van BPD gelijk overeenkomsten met Mariskwartier in Vlaardingen. Daar hebben we destijds gekozen voor modulair bouwen. Door de prefab-bouwwijze is er zo min mogelijk overlast voor de directe omgeving. Mariskwartier is inmiddels opgeleverd. Het is fantastisch om te zien dat de energie die je er in de voorkant hebt ingestoken, zich dubbel en dwars heeft terugverdiend.”

Momenteel is het project in voorbereiding. Kijk voor meer informatie over De Maasbode op de website of houd onze projectpagina in de gaten! Kijk hier voor de resultaten van het BPD-onderzoek naar de woonwensen van stadsgezinnen, met bijzondere aandacht voor de wensen van stadskinderen.