De uitdaging van OurDomain

OurDomain Amsterdam Diemen voorziet in de woonbehoefte van jonge stedelingen, zoals studenten en young professionals. Samen met Greystar maken we dit mogelijk. Na de ontwikkeling zijn we hier nu volop bezig met de realisatie. In een interview voor Stedenbouw vertellen we over de voortgang en over het woonconcept OurDomain.

de-uitdaging-van-ourdomain

De uitbreiding van de Campus Diemen Zuid vormt het eerste project in Nederland waar belegger en beheerder Greystar in samenwerking met ontwikkelende bouwer Van Wijnen haar nieuwe woonconcept tot uitvoering brengt. OurDomain Amsterdam Diemen speelt in op de woonbehoefte van jonge stedelingen, zoals studenten en young professionals.

De bestaande Campus Diemen Zuid werd in 2015 overgenomen van ontwikkelcombinatie Snippe/Van Wijnen/Chalet. Samen transformeerden zij het verouderde kantorencomplex in 2013 tot 939 studentenwoningen met tal van voorzieningen voor de bewoners. Bij die overname hoorde ook een naastgelegen parkeerlocatie aan de Bergwijkdreef. Greystar, gemeente Diemen en Van Wijnen gingen de samenwerking aan op deze locatie Campus Diemen Zuid uit te breiden én het nieuwe “21st century urban living”-concept OurDomain Amsterdam Diemen te ontwikkelen.

Campus Diemen Zuid wordt uitgebreid met 78 studentenwoningen door een nieuwe vleugel aan te sluiten op de bestaande campus. Daarnaast komt OurDomain Amsterdam Diemen dat bestaat uit twee bouwblokken met 696 huurappartementen voor short stay en young professionals. Pas afgestudeerden die aan het begin van hun carrière staan kunnen hier bijvoorbeeld gaan wonen na hun periode bij Campus Diemen Zuid.

Ons nieuwe concept OurDomain staat voor “21st century urban living” en speelt in op moderne woonbehoeften die beïnvloed worden door onder andere duurzaamheid, internationalisering, deeleconomie, krapte op de woningmarkt, flexibiliteit, technologie, service en comfort.” aldus Matthijs Zaadnoordijk van Greystar.

 
 Het woningaanbod van OurDomain Amsterdam Diemen bestaat uit studio’s en ‘one-bedroom’ appartementen variërend van 22 tot 50m2. Ruim de helft wordt gemeubileerd opgeleverd en zijn daarmee onder andere aantrekkelijk voor expats. Alle woningen zijn gestoffeerd en voorzien van keukens en apparatuur. Buiten de woningen zijn veel voorzieningen en faciliteiten waar de bewoners gebruik van kunnen maken, zoals een lounge, flexwerkplekken, kookstudio, auditorium, launderette,  binnentuinen en een dakterras, parkeergarage met car sharing mogelijkheden, 24/7 service & security, high speed internet en horeca.

De ontwikkeling en realisatie van de 774 appartementen is een uitdagend traject. Greystar en Van Wijnen werken al vanaf de ontwerpfase nauw samen met meerdere bouwpartners. Projectleider Jan-Pieter Coers van Van Wijnen legt uit:

“Een zorgvuldige voorbereiding draagt bij aan een soepel bouwproces. Diverse bouwpartners zijn dan ook al tijdens het ontwerptraject ingestapt en hebben zodoende in de ontwerpfase kennis en kunde ingebracht. Door eerst een proefopstelling te maken van één beuk met twee complete wooneenheden kwamen we er bijvoorbeeld achter waar al gekozen was voor goede oplossingen en waar dingen nog beter kunnen. Daar hebben we nu profijt van. Alle partners zijn ook in de bouwkeet aanwezig, waardoor er op de bouwlocatie korte lijnen zijn.’’

De bouw is volop gaande en wordt gefaseerd opgeleverd. In oktober 2019 wordt de laatste fase van de bouw opgeleverd en is OurDomain Amsterdam Diemen een levendig gebied waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt. Naast de locatie in Diemen realiseert Greystar in de nabije toekomst ook complexen van OurDomain in Amsterdam Zuidoost, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem.

Dit interview met Greystar en Van Wijnen is gepubliceerd in Stedenbouw nummer 751. Hier lees je het originele artikel.

Meer over dit project lees je hier

 
Meer dan bouwen