De vrijheid om zelf te kiezen

“Een nieuwbouwhuis kun je natuurlijk altijd meer naar je zin maken; van je badkamer tot keuken en vloeren. Hierbij konden we ook nog eens meedenken over de buitenkant, de gevel. Dat is hartstikke gaaf!”

de-vrijheid-om-zelf-te-kiezen

Op de voormalige locatie van honk- en softbalvereniging De Pioniers in Hoofddorp is het plan Nassaupark volop in ontwikkeling. De wens van de gemeente Haarlemmermeer om op dit terrein de bewoners zoveel mogelijk vrijheid te geven krijgt al duidelijk vorm. Eind 2015 werden de eerste activiteiten zicht­baar op de zelfbouwkavels van het eerste plot. Binnen Nassaupark ontwikkelden en realiseerden wij het plan De Pionier.

Geen huis hetzelfde
Binnen De Pionier worden twee uiteenlopende doelgroepen bediend. Starters en gevorderde huishoudens. In het plan is dit verschil niet terug te zien. De Pionier straalt eenheid uit. Niet alleen omdat voor alle woningen dezelfde materialen en detaillering zijn gebruikt, maar ook omdat alle kopers op dezelfde manier bij de ontwikkeling zijn betrokken. Sven Blokker, projectarchitect Mulleners+Mulleners: “Voor Nassaupark hebben we een plan ontwikkeld waarin de koperswens gedurende het gehele proces centraal staat. Wij wilden hier met het team een wijk neerzetten waarin iedere individuele koper een palet aan keuzes werd aangeboden, maar deze losse keuzes moesten wel leiden tot een mooi geheel.”

Meedenken
Maikel en Sandra zijn, samen met hun 2 dochters, de trotse bewoners van een woning in De Pionier. Ze wonen al hun hele leven in Hoofddorp, maar na de komst van hun kinderen groeide de behoefte naar meer ruimte. Sandra: “We zijn erg blij dat we toentertijd voor een woning zijn ingeloot. Het meest bijzondere aan ons huis? Dat we zelf de gevel hebben kunnen kiezen.” Maikel voegt hier aan toe: “Een nieuwbouwhuis kun je natuurlijk altijd meer naar je zin maken; van je badkamer tot keuken en vloeren. Wij konden ook nog eens meedenken over de buitenkant. Zo woon je wel in een rijtjeshuis, maar wel in een unieke woning.”

Meer info
Inmiddels is De Pionier volledig opgeleverd en staan we aan de start van de tweede fase, De Vrijheid. De Vrijheid bestaat uit 43 unieke woningen waarvoor afgelopen week officieel het startsein is gegeven om te mogen beginnen. Wil je meer weten over De Vrijheid? Bekijk de website van Nassaupark. 

Meer dan bouwen