Doen en ervaren op het Bouwcollege Wielewaal

Algemeen

Onderwijs

10:16

15-02-2023

 
Zelf een muur metselen of een bel laten rinkelen met een elektrisch circuit? Dat kan op het Bouwcollege Wielewaal! Tijdens de ‘Doe-dagen’ in februari maken 120 jongeren van 14 en 15 jaar kennis met de bouw door zelf aan de slag te gaan.   

Workshops door vakmannen

Onder leiding van vakmannen van Van Wijnen en onderaannemers Van Rooijen-Balk en Hoffman Elektro, volgen de leerlingen verschillende workshops. Denk aan het metselen van een muur, experimenteren met een elektronisch circuit of het stellen van profielen.  

Aan de het eind van de dag hebben deze jongeren een goed beeld van wat de bouwsector hun te bieden heeft en hebben onze vakmannen al heel wat jong talent voorbij zien komen. Talent waar onze sector om staat te springen en dat kan instromen in het Bouwcollege Wielewaal. Daar leren ze het vak écht in de praktijk.   

Een baan in de bouw

Samen met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Woonstad Rotterdam en Learn2Work bieden we op het Bouwcollege Wielewaal jongeren een programma dat gericht is op het opleiden voor een baan in de bouw.  

Het Bouwcollege staat op de plek waar de laatste nieuwbouwwoningen van De Wielewaal gebouwd worden. De komende 2 jaar leren jongeren van een team ervaren begeleiders het vak én wat goed werknemerschap is.

In de praktijk het vak leren

De leerlingen hebben hier een eigen bouwkeet waar ze praktijklessen krijgen. In de naastgelegen loods voeren ze praktijkopdrachten uit onder begeleiding van een docent en een vakman van Van Wijnen. Daarnaast lopen ze onder begeleiding van een leermeester stage op de bouwplaats.  

Ik wil een bijdrage leveren zodat deze jongeren een toekomst hebben in de bouw. Bouwen is namelijk een ontzettend mooi vak!

Wim van Dijk, leermeester op het Bouwcollege Wielewaal

De leerlingen worden klaargestoomd tot gewaardeerde medewerkers die een goede baan hebben, een toekomst voor zichzelf op kunnen bouwen en ondertussen een bijdrage leveren aan de woningproductie van Rotterdam. En daarmee is de cirkel rond! Dat de bouwwereld er weer een paar goede vakkrachten bij heeft, is een belangrijk voordeel. 

Meer weten?