Renovatie Eligant Lyceum Zutphen

Leren

Deventer

12:24

28-10-2022

Duurzame renovatie Eligant Lyceum in Zutphen

Het energieverbruik verlagen en een gezonder energiemilieu creëren. Aan deze mooie uitdaging werkt Van Wijnen Deventer in opdracht van het Eligant Lyceum in Zutphen. De aanpak: een efficiëntere binnenindeling en een aanpassing op bestaande installaties, zodat het Lyceum na de aanpassingen voldoet aan Het Programma van Eisen Frisse Scholen 2021. “Enkele voorbeelden hiervan zijn de lokalen, gangen, aula’s en gymzaal”, vertelt Edwin Brokelman, projectleider bij Van Wijnen Deventer. Daar waar mogelijk worden bestaande materialen hergebruikt en nieuwe duurzame materialen toegevoegd.

Duurzame renovatie en samenwerking

“In 1999 hebben we de nieuwbouw opgeleverd”, vertelt Edwin Brokelman. “Ook in de jaren erna zijn we nauw betrokken geweest bij bouwwerkzaamheden in en om het Lyceum. Een mooi gegeven dat we ook dit keer het vertrouwen hebben gekregen om de school klaar voor de toekomst te maken”.

Beperken overlast leerlingen en docenten

Een ingrijpende renovatie brengt altijd enige overlast met zich mee. Edwin en zijn team begrijpen dit maar al te goed: “We werken in acht verschillende fases, waardoor de overlast voor docenten en leerlingen tot het minimum wordt beperkt. Neem als voorbeeld de centraal gelegen twee aula’s. Goede communicatie over onze werkzaamheden met het Lyceum is bij alle fases van groot belang. Zo kunnen zij ook op tijd schuiven met roosters van leerlingen en docenten. En werkzaamheden die echt veel overlast met zich meebrengen plannen we in de vakantie”.

Eind 2023 is de renovatie afgerond.