Een duurzame oplossing voor jouw vakantiewoning – of park

Recreëren

Deventer

Heerhugowaard

08:57

28-09-2021

Wist je dat een energielabel voor recreatiewoningen inmiddels in de meeste gevallen verplicht is? Verouderde vakantiewoningen en -parken vragen om een duurzame oplossing. Ons team van recreatie-experts heeft kennis van trends en ontwikkelingen in de sector en denkt met de eigenaren van vakantiewoningen en -parken mee over het genot en het rendement van hun eigendom, nu én in de toekomst. Wij weten als geen ander dat het ontwikkelen, bouwen, onderhouden en beheren van een vakantiewoning een andere aanpak vergt dan een woonhuis en dat een hotel met andere omstandigheden te maken heeft dan een kantoor.

Parken waar we al over duurzaamheid meedachten:

Landal Volendam

Het nieuwe vakantiepark Landal Volendam bestaat uit 42 duurzame en toekomstbestendige recreatiewoningen en is gelegen aan het Markermeer. De duurzame woningen zijn één van de eerste toekomstbestendige recreatiewoningen in Nederland die zijn uitgevoerd zonder gasaansluiting, maar met luchtwamtepomp, vloerverwarming en infrarood panelen.

Nadia Martens is parkmanager bij Landal Volendam. Ze vertelt over de woningen: ‘De recreatiewoningen zijn voorzien van extra comfort en moderne snufjes. Denk hierbij aan een quooker, een infrarood verwarming op de bovenste etages en een sauna in de luxe woningen. Bovendien vinden de gasten het ontzettend interessant dat de recreatiewoningen extra duurzaam en gasloos zijn.’

Kinderen aan het water Landal Volendam

Landal Ooghduyne

Op vakantiepark Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp hebben wij na een allesverwoestende brand in recordtempo een nieuw sfeervol centrumgebouw met een receptie, restaurant en subtropisch zwembad gerealiseerd. Met de nieuwe duurzaamheidsmaatregelen voelt het gebouw prettig aan, voldoet het aan strenge duurzaamheidseisen en verbruikt het 50% minder energie dan voor de brand.

In de receptie, het restaurant en zwembad zijn duurzaamheidsaspecten concreet zichtbaar in het ontwerp, technische installaties en toegepaste materialen. Opvallend zijn de donkere driehoeken op het dak. Ze bestaan voor een deel uit zink en glas en vangen het licht op voor het zwembad, waardoor dat op een speciale manier naar binnen komt. In de zomer functioneren deze driehoeken als ‘lichthappers’ zonder dat deze voor extra opwarming van het pand zorgen. Het vegetatiedak zorgt voor een uitstekende drainage en filtering van regenwater. Voor de luchtbehandeling en klimaatbeheersing van het zwembad is gekozen voor het BaOpt-systeem. Voor de opwekking van energie zijn meer dan 400 PV-panelen op eigen terrein geïnstalleerd. Een Warmte Koude Opslag (WKO) met warmtepompen zorgt tot slot voor het verwarmen en het koelen van het complex.

Benieuwd naar een duurzame oplossing voor jouw vakantiepark?

Neem vrijblijvend contact op met Wesly Verhaert