Een duurzame sprong in de tijd

De Apeldoornse wijk Zuidbroek is 68 zéér energiezuinige woningen rijker. Samen met Ons Huis realiseerden we hier een bijzonder project dat nu al voldoet aan de energie-eisen van 2020. Donderdag 5 april werd het ‘De Korrelhoed’ officieel opgeleverd met een bezoek van een delegatie van de gemeente Apeldoorn aan de toekomstige beleveniswoning.

een-duurzame-sprong-in-de-tijd

De strengere wetgeving op het gebied van energieprestaties moet ervoor zorgen dat woningen in de praktijk ook écht bijdragen aan vermindering van CO2-uitstoot en niet alleen op papier. Ons Huis en Van Wijnen willen niet wachten tot 2020 maar bouwen bij voorkeur nu al zo energiezuinig mogelijk. Het nieuwbouwproject aan de Korrelhoed is hier een mooi voorbeeld van en is gebouwd volgens de zogenaamde BENG-norm (bijna energieneutraal gebouwd).

Het duurzame ontwerp, gecombineerd met een lage huurprijs, betekent vooral comfort en lage woonlasten voor de huurders. Arjen Jongstra, directeur-bestuurder van Ons Huis: “Duurzaam en betaalbaar wonen staat voor ons voorop. Overigens niet alleen in nieuwbouw, ook in bestaande huurwoningen investeren wij volop in energiebesparende maatregelen.”

Beleveniswoning
Op één na zijn alle sociale huurwoningen sinds kort bewoond. De laatste woning wordt een aantal maanden ingericht als ‘beleveniswoning’. Bedrijven die bij de bouw waren betrokken kunnen aan professionals laten zien hoe de woning ‘BENG’ is gemaakt. Bezoekers kunnen hier ervaren wat de nieuwe normen in de praktijk gaan betekenen. Daarnaast wordt de woning een plek om kennis te delen en een doorkijkje te geven naar toekomstige technologische ontwikkelingen.

De 68 woningen aan de Korrelhoed zijn verdeeld over acht rijen en liggen in een ruim opgezette woonwijk met veel groen. De woningen vallen op door hun steile zadeldak met zonnepanelen. De nieuwbouw is ontwikkeld door Ons Huis in samenwerking met Van Wijnen Deventer, Saltos, JVZ en Ingenieursbureau Deuring. Het ontwerp is van MTB architecten.

Heeft u belangstelling voor een bezoek aan de beleveniswoning, stuur dan een e-mail naar m.stapper@vanwijnen.nl.
Meer weten over dit project? Bekijk de projectpagina.

Meer dan bouwen